کد خبر : 123634
انتشار : ۱۳۹۹/۰۴/۲۱ - 10:44
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

نیویورک تایمز: انفجارهای مناطق نظامی و هسته‌ای ایران «کار اسرائیل و با اطلاع آمریکا» بود

نیویورک تایمز: انفجارهای مناطق نظامی و هسته‌ای ایران «کار اسرائیل و با اطلاع آمریکا» بود

به گزارش سایت خبری مدآرا، روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی اختصاصی به نقل از مقام‌های ناشناس آمریکایی مدعی شد به نظر می‌رسد انفجارهای اخیر در مناطق نظامی و هسته‌ای ایران “کار اسرائیل و با اطلاع آمریکا” بوده است و این که خسارت وارد شده به تاسیسات هسته‌ای نطنز می‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را تا دو سال به عقب براند!

در این گزارش ادعایی که نیویورک تایمز آن را منتشر کرده آمده: “دو مقام اطلاعاتی که از ارزیابی‌های جدید آمریکا و اسرائیل از تصاویر مربوط به تاسیسات خسارت دیده نطنز مطلع هستند می‌گویند ممکن است دو سالی طول بکشد تا ایران بتواند برنامه هسته‌ای خود را به مرحله قبل از این انفجارها بازگرداند”.

به نوشته بی بی سی، در گزارش نیویورک تایمز که محصول همکاری دیوید سنگر، رونن برگمن و اریک اشمیت است، با توجه به انفجارهای چند هفته اخیر ادعا شده: “مقام‌هایی که انفجار نطنز را دنبال کرده‌اند آن را به لحاظ پیچیدگی همسان حمله سایبری استاکس‌نت خوانده‌اند که طراحی آن حدود یک سال طول کشید و حدود ۱۰ سال پیش با ورود به کامپیوترهای برنامه هسته‌ای ایران به آنها آسیب جدی وارد کرد. در جریان انفجار هفته گذشته، تئوری اصلی این است که یک وسیله انفجاری در تاسیسات به شدت محافظت شده (نظنز) احتمالا در نزدیکی یک خط لوله گاز کار گذاشته شده است. اما برخی از کارشناسان دیگر این فرضیه را طرح کرده‌اند که این می‌توانسته نتیجه یک حمله سایبری باشد که تاسیسات گازی آنجا را دستکاری و موجب انفجار شده است”.

نیویورک تایمز مدعی شده که چند مقام مصاحبه‌کننده با این روزنامه گفته‌اند که از نظر آنها “یک استراتژی آمریکایی-اسرائیلی در حال شکل‌گیری است”، چیزی شبیه یک سری حملات زیرزمینی که هدفش فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و معیوب کردن تاسیسات هسته‌ای ایران است.

شورای عالی امنیت ملی اعلام کرده علت انفجار به طور دقیق مشخص شده اما به دلایل امنیتی جزئیات آن بعدا اعلام خواهد شد.

ایران به طور رسمی هیچ گروه یا کشوری را مسئول این انفجار اعلام نکرده است اما خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از مقامات ایرانی که نامی از آنها برده نشده، اسرائیل را دخیل خواند.

اخبار مرتبط:
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس: نمی‌خواهیم ایران نابود شود
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس: نمی‌خواهیم ایران نابود شود

پس از سخنان محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه سابق ایران، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس سخنان خود را با تاکید بر اینکه «هیچ‌کس در شورای همکاری خلیج فارس نمی‌خواهد ایران نابود شود» آغاز کرد. او گفت: «ما اینجا آمده‌ایم تا در مورد حال و آینده صحبت کنیم. اینکه چگونه می‌توانیم منطقه خود را همراه با برادران و خواهران مان در ایران امن و با ثبات سازیم.»

مجلس در آستانه بررسی فشرده لایحه دوفوریتی بودجه؛ احتمال سه‌شیفته شدن صحن علنی
مجلس در آستانه بررسی فشرده لایحه دوفوریتی بودجه؛ احتمال سه‌شیفته شدن صحن علنی

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس از آغاز بررسی لایحه دوفوریتی «الزامات قوانین بودجه‌های سنواتی» از فردا خبر داد و اعلام کرد جلسات این هفته به‌صورت دوشیفته برگزار می‌شود؛ تصمیم‌گیری درباره سه‌شیفته شدن صحن نیز در جلسه فردا انجام خواهد شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است