کد خبر : 123634
انتشار : ۱۳۹۹/۰۴/۲۱ - 10:44
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

نیویورک تایمز: انفجارهای مناطق نظامی و هسته‌ای ایران «کار اسرائیل و با اطلاع آمریکا» بود

نیویورک تایمز: انفجارهای مناطق نظامی و هسته‌ای ایران «کار اسرائیل و با اطلاع آمریکا» بود

به گزارش سایت خبری مدآرا، روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی اختصاصی به نقل از مقام‌های ناشناس آمریکایی مدعی شد به نظر می‌رسد انفجارهای اخیر در مناطق نظامی و هسته‌ای ایران “کار اسرائیل و با اطلاع آمریکا” بوده است و این که خسارت وارد شده به تاسیسات هسته‌ای نطنز می‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را تا دو سال به عقب براند!

در این گزارش ادعایی که نیویورک تایمز آن را منتشر کرده آمده: “دو مقام اطلاعاتی که از ارزیابی‌های جدید آمریکا و اسرائیل از تصاویر مربوط به تاسیسات خسارت دیده نطنز مطلع هستند می‌گویند ممکن است دو سالی طول بکشد تا ایران بتواند برنامه هسته‌ای خود را به مرحله قبل از این انفجارها بازگرداند”.

به نوشته بی بی سی، در گزارش نیویورک تایمز که محصول همکاری دیوید سنگر، رونن برگمن و اریک اشمیت است، با توجه به انفجارهای چند هفته اخیر ادعا شده: “مقام‌هایی که انفجار نطنز را دنبال کرده‌اند آن را به لحاظ پیچیدگی همسان حمله سایبری استاکس‌نت خوانده‌اند که طراحی آن حدود یک سال طول کشید و حدود ۱۰ سال پیش با ورود به کامپیوترهای برنامه هسته‌ای ایران به آنها آسیب جدی وارد کرد. در جریان انفجار هفته گذشته، تئوری اصلی این است که یک وسیله انفجاری در تاسیسات به شدت محافظت شده (نظنز) احتمالا در نزدیکی یک خط لوله گاز کار گذاشته شده است. اما برخی از کارشناسان دیگر این فرضیه را طرح کرده‌اند که این می‌توانسته نتیجه یک حمله سایبری باشد که تاسیسات گازی آنجا را دستکاری و موجب انفجار شده است”.

نیویورک تایمز مدعی شده که چند مقام مصاحبه‌کننده با این روزنامه گفته‌اند که از نظر آنها “یک استراتژی آمریکایی-اسرائیلی در حال شکل‌گیری است”، چیزی شبیه یک سری حملات زیرزمینی که هدفش فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و معیوب کردن تاسیسات هسته‌ای ایران است.

شورای عالی امنیت ملی اعلام کرده علت انفجار به طور دقیق مشخص شده اما به دلایل امنیتی جزئیات آن بعدا اعلام خواهد شد.

ایران به طور رسمی هیچ گروه یا کشوری را مسئول این انفجار اعلام نکرده است اما خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از مقامات ایرانی که نامی از آنها برده نشده، اسرائیل را دخیل خواند.

اخبار مرتبط:
ماجرای بازداشت چند بازیگر در آ.اس.پ پیچیده‌تر شد
ماجرای بازداشت چند بازیگر در آ.اس.پ پیچیده‌تر شد

روز گذشته خبرگزاری فارس با انتشار ویدئویی درباره ماجرای تولد آقای بازیگر و بازداشت او و چند تن دیگر از دوستانش افشاگری کرد.

ارز ترجیحی برنج خارجی حذف شد
ارز ترجیحی برنج خارجی حذف شد

حذف ارز ترجیحی برنج هندی و پاکستانی منجر به افزایش قیمت این کالای اساسی در بازار شده است.

بنزین ۵ هزارتومانی به تعویق افتاد؟
بنزین ۵ هزارتومانی به تعویق افتاد؟

درحالی که نیمه آذرماه زمان اجرای بنزین سه نرخی اعلام شده بود اما وزیر نفت اعلام کرد هنوز تاریخ قطعی اجرای این موضوع مشخص نیست.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است