کد خبر : 139551
انتشار : ۱۳۹۹/۰۸/۰۸ - 13:14
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

زنی که برای «رفع حصر رجل سیاسی» جنگید

زنی که برای «رفع حصر رجل سیاسی» جنگید

به گزارش سایت خبری مدارا؛ یغما فشخامی، روزنامه نگار در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: از سر شب تا اذان صبح در دفترش مشغول به کار بود. با واکر وارد دفتر می شد، با «صادق» ش. . . که همه زندگی اش بود و نگران بعدها اگر نباشد. دو شب قبل از بستری شدنش در بیمارستان برای صحبت درباره نشریه «پیام ابراهیم» به دفتر رفتم. طبق معمول از خبرهایی که احتمالا جا مانده بود سوال می کرد و بعد از اتمام هر خبری به دقت آنرا یادداشت می کرد که درباره اش بیشتر بخواند. نگران خودش نبود. یعنی هیچ وقت نگران خودش نبود. همه درد دلش برای مردم بود و سرنوشت آنهایی که به قول خودش محتاج یک لقمه نان بودند و روزی حلال. گاهی با خودم فکر میکنم که اگر حاج خانم این روزها بود چقدر غصه میخورد از دست همین مسئولانی که طی چند سال گذشته اگر با او نامهربان نبودند، مهربانی هم نکردند. اگر او را می شناختند، راه کج می کردند تا حاج خانم برای مردم کاری از آنها طلب نکند. از پدر طالقانی که میگفت چشمانش برق میزد و همیشه در پاسخ این سوال که اگر پدر بود شاید. . .اوضاع این نمی شد که شد. از حمایت «پدر» از حق زنان که میگفت فقط پدرش نبود، از رسولی صحبت می کرد که آمده بود تا برای حق زنان تلاش کند. همان جمله ایی که تیتر کیهان شده بود اما. . .

تا همان دو شب قبل تر از بستری شدنش دنبال مکتب پدر بود و نوشتن و آموختن؛ در بدترین شرایط روحیه اش را حفظ می کرد و سعی می کرد به روی خودش نیاورد که چه زجری می کشد برای آمدن به دفتر و کار کردن تا خود صبح! برای اثبات اینکه زنان هم می توانند «رجل سیاسی» باشند. همان واژه ای که گویی بعد از رحلتش دیگر مسئله شورای نگهبان نیست و به گفته سخنگوی اش زنان هم می توانند برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شوند. تو گویی مشکل بزرگشان «اعظم» بود و وقتی که رفت، رجل سیاسی هم رفع حصر شد.

فردا هشتم آبان است و یکسالی می شود که نیست. صادق بود. به شهادت دشمنانش، حتی به گواه آن کارشناسی که وقتی اتهام اجتماع و تبانی را مطرح می کرد می دانست، اعظم طالقانی جز برای حق زنان، برای زندانی های سیاسی، برای بسط دادن کارگاه خیاطی که برای زنان بی سرپرست دایر کرده بود، جز برای نوشتن آنچه از پدر آموخته بود و انتقال آن به نسل های بعدش، با هیچکس تبانی نکرده بود.

اخبار مرتبط:
پلیس طبق قانون حق ندارد زنان را به زور سوار وَن کند
پلیس طبق قانون حق ندارد زنان را به زور سوار وَن کند

یک حقوقدان تاکید کرد: بنا بر اصول آیین دادرسی کیفری و مجازات تعریف شده در ماده‌ ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، نمی‌توان بانوانی که روسری به سر ندارند را جلب یا به قهر و غلبه سوار بر خودروهای پلیس کرد.

بطحایی، وزیرسابق آموزش و پرورش: معدل علمی دانش‌آموزان به حدود هشت و نُه رسیده‌ / مردم به آرامش نیاز دارند/ برخی دوست دارند مدام با مردم کُشتی بگیرند
بطحایی، وزیرسابق آموزش و پرورش: معدل علمی دانش‌آموزان به حدود هشت و نُه رسیده‌ / مردم به آرامش نیاز دارند/ برخی دوست دارند مدام با مردم کُشتی بگیرند

بطحایی گفت: مردم به آرامش نیاز دارند، مثلا این‌که یک روز می‌آییم، می‌گوییم قرار است یک روز سهمیه بنزین تغییر کند، را چرا زودتر اعلام می‌کنیم؟ هرچند که اصلا باید پرسید چرا این تصمیم خام و ناپخته را گرفته‌ایم؟ یا مثلا یک روز بورس بالا می‌رود، یک روز دلار تغییر می‌کند. ما هر روز داریم با این اقدامات استرس‌هایی را به جامعه وارد می‌کنیم که آرامش را از مردم می‌گیرد. انگار بعضی از ما دوست داریم مدام با مردم کشتی بگیریم. باید بگذاریم مردم زندگیشان را بکنند. بگذاریم کاسب برای کسبش برنامه‌ریزی داشته باشد و تا این اندازه به پروپای یک استاد دانشگاه نپیچیم.

بیمارستانی در اسپانیا برای تقویت روحیه بیماران از سگ‌ها کمک می‌گیرد
بیمارستانی در اسپانیا برای تقویت روحیه بیماران از سگ‌ها کمک می‌گیرد

بیمارستان «del Mar» در بارسلونا با همکاری بنیاد «Affinity» که در حوزه درمان با کمک حیوانات فعالیت دارد، طرحی را به صورت آزمایشی برای بهبود شرایط روحی بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان راه‌اندازی کرده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است