کد خبر : 134143
انتشار : ۱۳۹۹/۰۷/۰۲ - 21:26
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

خبرهای جدید از «مستعــان ۱۱۰»

خبرهای جدید از «مستعــان ۱۱۰»

به گزارش سایت خبری مدآرا؛ حدود پنج ماه پیش و در چهار‌شنبه ۲۷ فروردین امسال مراسمی برگزار شد که همچنان قصه آن ادامه دارد؛ در آن روز فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسمی با حضور رسانه‌‌ها از دستگاه کرونایاب «مستعان ۱۱۰» رونمایی کرد و این دستگاه را «دستاورد جدید با قابلیت تشخیص هوشمند کرونا» خواند.

سازنده مستعان۱۱۰: «به‌زودی خبرهای خوبی می‌رسد»

اگرچه در مراسم رونمایی از این دستگاهی که کرونایاب نامیده شد، فرد یا گروه مخترع حضور نداشتند اما بلافاصله پس از این مراسم و با توجه به مشخصات بیان‌شده درباره این دستگاه، نگاه افکار عمومی به سمت «کامبیز گلشنی» و دیگر اختراعاتش جلب شد. دستگاه جدید شباهت فراوانی با کارهای پیشین این مخترع داشت که البته با نام‌ها و کارکردهایی دیگر معرفی شده ‌بودند. گلشنی البته در دو هفته گذشته دو بار تماس خبرنگار روزنامه «شرق» را با این توضیح که «به زودی اخبار خوبی منتشر خواهد شد» قطع کرد و حاضر به توضیح مفصل دراین‌باره نشد. در آخرین گفت‌و‌گو او البته به چندین پرسش به‌طور خلاصه و کوتاه پاسخ گفت.

آقای گلشنی، گویا این کرونایاب مستعان اختراع شما بود. از سرنوشتش چه خبر و چرا به مرحله تولید انبوه نرسید؟

ببینید من نمی‌توانم الان توضیح دهم. ما یک گروه هستیم و من چون تنها یک نفر از این گروه هستم، نمی‌توانم توضیح بدهم.

بالاخره شما مدعی این اختراع شدید و گویا آن را فروختید؟

ولی ما یک گروه هستیم و من الان نمی‌توانم توضیح بدهم.

ولی شما مدعی یک اختراع درباره ویروس کرونا شدید. الان این اختراع شما به کجا رسیده؟ چرا به نتیجه نرسید؟

به‌زودی نتایج مثبتی مشخص می‌شود که همه خواهیم شنید و آن‌موقع از طریق رسانه‌ها توضیحات بیشتری را خواهید شنید.

گویا شما این دستگاه را پیش از این هم به جاهای دیگری فروخته بودید. درست است؟

من نمی‌توانم توضیح بدهم. به‌زودی نتایح خوب کار مشخص می‌شود.

چقدر این دستگاه را فروختید؟

‌نمی‌توانم توضیح بدهم.

رونمایی این دستگاه البته از سوی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد و به نظر می‌آید که افکار عمومی منتظر توضیحات از سوی این نهاد هم هستند. دراین‌باره هم «رمضان‌شریف»، سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به «شرق» درباره سرنوشت این دستگاه، از ارائه توضیحات در هفته‌های آتی خبر می‌دهد.

واکنش‌ ۵ماهه به مستعان۱۱۰

در ماه‌های گذشته البته بارها رسانه‌ها درباره سرنوشت و شرایط کنونی این دستگاه‌ پرسش‌هایی را مطرح کردند که البته تاکنون پاسخ شفافی دراین‌باره مطرح نشده است. برای مثلا اواخر تیر امسال «رمضان‌شریف» سخنگوی سپاه درباره وضعیت فعلی دستگاه کرونایاب «مستعان ۱۱۰» به رویداد۲۴ گفته بود: «فعلا این دستگاه دارد تست‌های راستی‌آزمایی‌اش را می‌گذراند». رمضان‌شریف دراین‌باره گفته بود: «فعلا این دستگاه دارد تست‌های راستی‌آزمایی‌اش را می‌گذراند.

الان همچنان در دست تحقیقات علمی بیمارستان‌ها و مراکز علمی است. این دستگاه بخش عمده‌ای از تست‌های راستی‌آزمایی‌اش را با موفقیت از سر گذرانده اما هنوز به مرحله تولید نرسیده است». پیش از این و در همان روزهای ابتدایی مراسم رونمایی هم افراد و نهادهای مختلفی درباره صحت و امکان کارایی این دستگاه پرسش‌هایی را مطرح کردند.

علاوه‌براین «کیانوش جهانپور»، سخنگوی وقت وزارت بهداشت، هم همان‌موقع و در نشست خبری ویدئویی خود در پاسخ به خبرنگاری درباره ساخت این دستگاه گفته بود: «اگر این دستگاه از سوی وزارت بهداشت تأیید شده بود، حتما در گزارش رونمایی آن اعلام می‌شد.

مرجع تأیید وزارت بهداشت است. تا این لحظه بسیاری از این زحمات کشیده شده و تلاش‌های زیادی شده؛ ولی مواردی که تأیید نهایی گرفته، بسیار کم بوده است. به این دستگاه سازمان غذا و دارو تأییدیه‌ای نداده است. اگر تأیید بشود، مجوز تولید انبوه می‌دهیم».

پیشینه «کرونایاب» و مخترعش

رونمایی و توضیحات درباره این دستگاه که گفته می‌شود قابلیت تشخیص ویروس کرونا در شعاع صد‌متری را دارد، آغازی بر یکی از حاشیه‌سازترین خبرهای کرونایی ایران بود که البته همچنان با واکنش‌هایی روبه‌روست. برخی معتقدند این «دستگاه کرونایاب» پیش‌از‌این و در سال‌های گذشته به‌عنوان اختراعی برای کشف بمب یا سوخت قاچاق هم رونمایی شده و کارکردی نخواهد نداشت؛ اما در سمتی دیگر هم همچنان از توانایی و کارایی چنین دستگاهی دفاع می‌شود.

اگرچه در همان مراسم رونمایی از این دستگاه پرحاشیه از فردی خاص به‌عنوان مخترع نام برده نشد اما فرمانده سپاه درباره سازندگان آن گفت این دستگاه «در کشور به دست بخشی از بسیجیان دانشمند و با‌اخلاص توسعه پیدا کرده است». این توضیحات در حالی است که بلافاصله پس از مراسم رونمایی، تعدادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی از شباهت چنین دستگاهی با مواردی در گذشته گفتند.

گفته می‌شود که «کرونایاب» جدید مشابه آن‌ چیزی است که اردیبهشت ۹۷ در ارومیه به‌عنوان یک اختراع مهم خبرساز شد. در آن سال فردی در گفت‌و‌گو با تلویزیون به توضیح اختراع جدید خود با عنوان «ردیاب هر نوع ماده جامد و مایع» پرداخته بود که حالا برخی رسانه‌های داخلی این اختراع جدید و همچنین فرد توضیح‌دهنده را به همان ماجرای دو سال پیش نسبت می‌دهند.

به نظر می‌رسد شخصی که دو سال پیش به‌عنوان مخترع «ردیاب هر نوع ماده جامد و مایع» با تلویزیون مصاحبه کرده، همان فردی است که روز ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ با لباس فرم بسیج به تن و با ماسک روی صورت در تلویزیون ظاهر شده و نحوه کار «دستاورد جدید» را در پیش‌زمینه مصاحبه فرمانده کل سپاه نشان می‌دهد که پیش‌از‌این نام او «کامبیز گلشنی» اعلام شده است.

درباره «مستعان» البته در‌حال‌حاضر نگاه‌های متفاوتی وجود دارد و سازندگان و مطرح‌کنندگان این دستگاه‌، همچنان به‌طور‌جدی از آن دفاع می‌کنند و در سمت دیگری هم نهادها و گروه‌های علمی کشور اعتقادی به کارایی چنین دستگاهی ندارند.

اخبار مرتبط:
عارف: ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند نباید از دست بروند / اگر کشور بخواهد نجات یابد، راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد
عارف: ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند نباید از دست بروند / اگر کشور بخواهد نجات یابد، راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت چهاردهم از راهکارهای تفکرات مختلف در کشور برای حل چالش‌های کنونی استقبال می‌کند، تصریح کرد: «دولت وفاق ملی نیازمند همفکری با نخبگان سیاسی کشور از طیف‌های مختلف است و این نیاز با توجه به شرایط کنونی کاملاً احساس می‌شود.»

دولت گام نخست را برای تغییر واحد از ریال به تومان و حذف چهار صفر از پول ملی برداشت
دولت گام نخست را برای تغییر واحد از ریال به تومان و حذف چهار صفر از پول ملی برداشت

لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور که با هدف حذف ۴ صفر از پول ملی و بهبود عملکرد نظام پولی کشور تهیه شده، به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. هدف از این اصلاح، کاهش مشکلات ناشی از تورم مزمن و کاهش قدرت خرید پول ملی است که طی سال‌های اخیر موجب افزایش ارقام در مبادلات روزمره و افت حیثیت ظاهری پول ملی در مقایسه با دیگر ارز‌های بین‌المللی شده است.

عراقچی: آماده‌ایم وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم / خطر تجزیه سوریه وجود دارد
عراقچی: آماده‌ایم وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم / خطر تجزیه سوریه وجود دارد

وزیر امور خارجه گفت: ما همچنان منتظر تصمیم طرف‌هایی هستیم که با آن‌ها وارد مذاکره شده‌ایم که متشکل از سه کشور اروپایی چین، روسیه و طرف امریکایی است که از برجام خارج شد. ما به صلح‌آمیز بودن پرونده هسته‌ای خویش اطمینان کامل داریم و هیچ مخالفتی با مشارکت و همکاری دیگران نداریم و حتی پس از خروج امریکا به هیچ وجه میز مذاکراه را رها نکرده‌ایم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است