کد خبر : 140155
انتشار : ۱۳۹۹/۰۸/۱۴ - 11:23
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

اگر ترامپ پیروز شود، چاره ای جز تغییر سیاست داخلی نداریم

اگر ترامپ پیروز شود، چاره ای جز تغییر سیاست داخلی نداریم

به گزارش سایت خبری مدارا؛ معنای مشخص برنده شدن ترامپ این است که همه دشمنی‌های قطب مقابل بر سر میز است و متاسفانه این دشمنی کوچک‌ترین وقعی به حقوق بین‌الملل، حقوق عرفی، مسائل حقوق بشر و بنیادهای اخلاقی جهان نخواهد گذاشت و هر ضعف بالقوه‌ای را نشانه خواهد گرفت.

ترامپ یک فرد نیست. یک نیروی بالفعل در ستیز با تمام زیرساخت‌های اقتصادی-فرهنگی و تمدنی ماست.  به نظر می‌رسد که نوع حکمرانی فعلی ما به اندازه ضعف‌هایی که به آنها بی‌توجه بوده، آسیب رسان به جامعه ایرانی و نظام سیاسی شده است.

ترامپیست‌ها هیچ مرز اخلاقی در نظام بین‌الملل نمی‌شناسند و در صورت پیروزی تمام ستیزه‌های دموکرات و جمهوری‌خواه علیه کشور ما بالفعل می‌شوند.  باید توجه کرد آسیب‌هایی که بخش عظیمی از مردم ما که توان‌یاب و آسیب‌پذیرند، در مواجهه با این سیاست‌های ستیزه‌جویانه احساس ناتوانی خواهند کرد.

لذا اگر نوع حکمرانی ما بر پاشنه قدیمی بچرخد، آسیب‌ها در صورت تجدید یک دوره دیگر ترامپ به شکلی فزاینده خواهد بود.

مساله سیاست خارجی ما نیست، چراکه با آن توانسته‌ایم اروپا و نهادهای بین‌المللی را همراه خود کنیم. برجام توانسته بود ما را از تهدید بین‌المللی دور و فروش نفت و تامین داخلی آسان سازد.

مساله حکمرانی داخلی ماست که باید یک دوره گذار را به سرعت طی می‌کرد تا این همه آسیب و شکاف بین حکمرانی و ملت ایجاد نشود.

ضرورت پایان نوعی حکمرانی چه در سیاست و چه در اقتصاد و چه در توسعه به نگاه‌های حداقلی،بسته و خودبسنده و درحداقل مشارکت بود؛ امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. حکمرانی منعطف می‌تواند در شرایط ستیزه خارجی، از سیاست داخلی، یک تداوم اجتماعی، اعتماد به داخل و مشارکت فعال بسازد.  حکمرانی غیرمنعطف داخلی شکننده در امواج ستیزه‌جویی ترامپ‌ها خواهد بود. 

به هر حال ترامپ در قامت یک دشمن بالفعل در صورت پیروزی تغییر نخواهد کرد. این ایران است که باید گارد بسته حکمرانی و نگاه مشارکت جو، منعطف و توان حداکثری و شکاف حداقلی را در پیش بگیرد تا در دوره پیش رو در اقتدار به پایان این جنگ در جریان برسد.

اگر هم ترامپ پیروز نشود که احتمال آن شاید کمتر باشد، ما در صحنه‌آرایی تازه‌ای با رهبران جدید کشور ستیزه‌جو گفت‌وگو از موضع توانایی را برقرار می‌سازیم. قطعا کشوری که در اقتدار بتواند سیاست داخلی را به مشارکت حداکثری برساند، نگرانی حداقلی در ستیزه‌جویی خارجی خواهد داشت.

اخبار مرتبط:
هشدار عضو فقهای شورای نگهبان/ممکن است در اثر بی‌توجهی مسئولین کار به جایی برسد که مانند آن را در سوریه دیدیم
هشدار عضو فقهای شورای نگهبان/ممکن است در اثر بی‌توجهی مسئولین کار به جایی برسد که مانند آن را در سوریه دیدیم

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر ضرورت هوشیاری در مقابل فتنه‌های دشمنان گفت: ممکن است در اثر بی‌توجهی مسئولین و گروهی از مردم کار به جایی برسد که مانند آن را در سوریه دیدیم.

سردار جعفری: شاید داعش تا مدتی حضور پراکنده در مرزهای ما داشته باشد
سردار جعفری: شاید داعش تا مدتی حضور پراکنده در مرزهای ما داشته باشد

سردار جعفری گفت: به نظر می‌آید که داعش رو به افول است ولی ممکن است تا یک مدت دیگر حضور پراکنده و چریکی‌شان را ادامه دهند و ضربه‌هایی با هدف ایجاد ناامنی در بعضی کشورها مثل عراق، افغانستان، سوریه و حتی مرزهای کشور خودمان انجام دهند.

قوچانی: افرادی مثل علی کریمی با به راه انداختن موج پشیمانم، دولت روحانی را تضعیف کردند
قوچانی: افرادی مثل علی کریمی با به راه انداختن موج پشیمانم، دولت روحانی را تضعیف کردند

قوچانی می گوید: متاسفانه غفلت برخی دوستان اصلاح‌طلب و شبه‌اصلاح‌طلب (کسانی مثل علی کریمی که الان دیگر ایران هم نیستند) در راه انداختن موج پشیمانم در اوایل دولت دوم روحانی باعث شد دولت تضعیف شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است