کد خبر : 194180
انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۲۹ - 10:45
دسته‌بندی : اخبار ویژه، سیاسی
چاپ

عباس عبدی: آقای رئیسی بانیان وضع موجود شناخته شده هستند، این مساله را زیاد هم نزنید بهتر است

تحلیلگر مسائل سیاسی کشور نوشت: پیشنهاد می‌کنم که نه آقای رییسی و نه دیگر اعضای دولت و نیز طرفدارانشان از این ابزار برای توجیه ناکارآمدی‌ها و وضع موجود استفاده نکنند. بانیان وضع موجود شناخته شده هستند، این مساله را زیاد هم نزنید بهتر است.

عباس عبدی: آقای رئیسی بانیان وضع موجود شناخته شده هستند، این مساله را زیاد هم نزنید بهتر است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: هنگامی که آقای خاتمی به ریاست جمهوری انتخاب شد، هر کس نظری و توصیه‌ای داشت طبعاً به ایشان می‌گفت، من نیز بر همین اساس توصیه‌ای داشتم و گفتم که، پس از این هیچ‌گاه علیه دولت‌های قبلی و آقای هاشمی چیزی نگویید. اینکه کم و کاستی هم اگر هست که هست، شما عهده‌دار حل آن شده‌اید، این اخلاق ناپسند و سنت عجایز است که هنگام رای گرفتن بگوییم ما می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، ولی هنگامی که آمدیم، ناتوانایی خود را در حل مشکلات و انجام وعده‌های داده شده، به گردن پیشینیان بیندازیم.

شاید برای آقای خاتمی و دیگر دوستان قدری عجیب بود که این نظر را من گفته باشم، بویژه آنکه به عنوان منتقد جدی مرحوم آقای هاشمی شناخته می‌شدم. ولی به نظرم نقد هاشمی یا هر مقام سیاسی دیگر نه تنها ایرادی ندارد که خوب هم هست، ولی روسای جمهور بعدی، تا زمانی که قبلی‌ها به دلایلی وارد میدان سیاست علیه او نشده‌اند نباید در رد گذشتگان حرفی بزنند یا تقصیرها را بر دوش آنان بیندازند.

البته آقای خاتمی قدری از این توصیه فراتر رفت! و به تمجید نقاط قوت و البته موهوم آقای هاشمی هم پرداخت که نامه‌ای به ایشان نوشتم و ضمن یادآوری آن توصیه، گفتم که نباید بدی و ایرادشان را گفت، نه آنکه محاسن خیالی برایشان ذکر کرد! البته فارغ از درستی یا نادرستی این کار آقای خاتمی، این معنی در آن بود که اعتماد به نفس کافی داشت که علی‌رغم جایگاه بسیار ضعیف آقای هاشمی در آن زمان، به جای آنکه از این واقعیت سوءاستفاده سیاسی کند، موقعیت خود را با اعتماد به نفس صرف بهبود جایگاه ایشان کرد.در هر حال دو علت برای این توصیه وجود دارد. اول اینکه اگر از مردم و تاریخ ایران صحبت می‌کنیم، این امر یک کل واحد است، چنین نیست که قبلی‌ها خارج از بطن اجتماعی ایران بوده باشند. این مسأله حتی برای رژیم‌های گذشته نیز صادق است. این همه مطلق‌گرایانه علیه قاجار یا پهلوی یا صاحبان قبلی قدرت حرف زدن بیش از آنکه علیه افراد باشد، تاریخ و سنت یک کشور را به زیر سوال می‌برد.

حالا هر رییس جمهوری بیاید بخواهد قبلی‌ها را مطلقاً رد و تخطئه کند، به تعبیر دیگری خود را رد و تخطئه کرده است و این شتر دیر یا زود در خانه او نیز می‌خوابد. مشکلی که آقای روحانی هم داشت و بارها تذکر داده شد ولی توجه کافی به آن نکرد.

دلیل دومی هم وجود دارد. هر کس که می‌آید و رییس جمهور می‌شود شعارها و وعده‌هایی می‌دهد، او حق ندارد پس از آنکه در مصدر کار قرار گرفت جرزنی کند و بگوید اوضاع بدتر از آن است که فکر می‌کرده. این اقرار به جهل است و نوعی فریبکاری سیاسی است.

این کشور را در نقطه‌ای تحویل گرفته که کمابیش برای همه روشن بود. برای نواصول‌گرایان که بر قوه قضاییه و مقننه و اطلاعاتی حاکم بلارقیب بودند همه چیز روشن بود، و براساس همین گزاره‌ها شعار دادند و وعده ضمنی دلار ۵۰۰۰ تومانی دادند و ساخت یک میلون خانه در سال و یک میلیون شغل در سال و نصف شدن تورم و… طبعاً باید به این وعده‌ها عمل کنند.

به طور قطع مردم هم انتظار ندارند که همه مشکلات طی مدت کوتاهی حل شود، یا وعده‌ها صد در صد اجرایی شود، ولی مردم سره را از ناسره تشخیص می‌دهند. متوجه می‌شوند که آیا رو به پیش هستیم یا رو به پس؟

هنگامی که آقای رییسی این نحوه رفتار آقای روحانی را نقد کرد شخصاً آن را پسندیدم و گمان کردم که دیگر پس از این شاهد این رفتار نخواهیم بود. چند ماه هم این رفتار ادامه داشت تا اینکه به زمین سخت و سفت خوردند و اکنون تقصیرات را متوجه دولت قبل می‌کنند. بویژه طرفداران دولت در این راه یکه‌تاز هستند و روشن است که چنین رفتاری اعلام شکست ضمنی است و اثرات ان در ذهن مردم بدتر از اصل بدی اوضاع یا خلف وعده‌ها است.

بنابراین پیشنهاد می‌کنم که نه آقای رییسی و نه دیگر اعضای دولت و نیز طرفدارانشان از این ابزار برای توجیه ناکارآمدی‌ها و وضع موجود استفاده نکنند. بانیان وضع موجود شناخته شده هستند، این مساله را زیاد هم نزنید بهتر است.

اخبار مرتبط:
عارف: «آگاهانه» سکوت کرده‌ایم،‌ اگرحملات غیرمنصفانه ادامه یابد، به مردم اطلاع خواهیم داد چه تحویل گرفته‌ایم
عارف: «آگاهانه» سکوت کرده‌ایم،‌ اگرحملات غیرمنصفانه ادامه یابد، به مردم اطلاع خواهیم داد چه تحویل گرفته‌ایم

عارف با تشکر از صبوری مسئولان دولتی و وزرا که در این مدت، آگاهانه سکوت کرده‌اند تصریح کرد: «در این چند ماه که از آغاز دولت می گذرد، حتی اگر حمله غیرمنصفانه ای هم به دولت صورت گرفت، پاسخ ندادیم،‌ قصد ما این است که این مسیر را همچنان دنبال کنیم و این سکوت آگاهانه دولت و وزرای عزیز، بسیار پسندیده است، اما اگر این بی انصافی ها ادامه پیدا کند، در گام اول تذکر می دهیم اما اگر باز هم ادامه یافت، آنوقت مجبور می‌شویم که برای مردم بازگو کنیم که شرایط‌ وزارتخانه‌هایی که تحویل گرفتیم چگونه بوده است، ما نمی خواهیم کاری کنیم که مردم نگران شوند.

رهبر انقلاب: حکم بازداشت کافی نیست، حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود
رهبر انقلاب: حکم بازداشت کافی نیست، حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود

رهبر انقلاب با بیان اینکه این کاری که رژیم صهیونی در غزه و لبنان کرده، پیروزی نیست، جنایت جنگی است تاکید کردند: حکم بازداشت کافی نیست، حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود.

علوی، وزیر پیشین اطلاعات درباره متهمان ترور فخری زاده: منزل آنها را در غرب تهران شناسایی کردیم، اما نیم ساعت قبل از اینکه ما برسیم منزل را ترک کردند / در سقز امکان شناسایی نبود؛ از کشور خارج شدند
علوی، وزیر پیشین اطلاعات درباره متهمان ترور فخری زاده: منزل آنها را در غرب تهران شناسایی کردیم، اما نیم ساعت قبل از اینکه ما برسیم منزل را ترک کردند / در سقز امکان شناسایی نبود؛ از کشور خارج شدند

وزیر پیشین اطلاعات گفت: چه در زمینه شهید فخری زاده و چه کسانی که در ربایش اسناد هسته ای نقش داشتند آن ها را شناسایی کردیم. در خصوص شهید فخری زاده منزل افراد در غرب تهران شناسایی شد. به سمت آن رفتیم تا نیم ساعت قبل از اینکه ما برسیم منزل را ترک کردند. بعد در اراک رد آن را پیدا کردیم و بازهم صحنه را ترک کردند. بعد به همدان رفتتند و از همدان به سنندج و بعد به سقز . اما چون در سقز دوربین نبود امکان شناسایی نبود. بعد هم از کشور خارج شدند

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است