کد خبر : 223857
انتشار : ۱۴۰۱/۱۰/۲۰ - 10:59
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

نیروگاه توس مشهد: در ۹ ماه اول سال گذشته ۳۱۰ میلیون لیتر «مـازوت» سوزاندیم

مدیر دفتر مهندسی برنامه ریزی و نظارت نیروگاه توس گفت: مازوتی که سال گذشته سوزاندیم از ابتدای سال تا نیمه آذر ۱۴۰۰ حدود ۳۱۰ میلیون لیتر بوده و در بازه زمانی مشابه در امسال این میزان تقریبا ۴۵ درصد کاهش یافته و به حدود ۱۶۰ میلیون لیتر رسیده است.

نیروگاه توس مشهد: در ۹ ماه اول سال گذشته ۳۱۰ میلیون لیتر «مـازوت» سوزاندیم
 به گزارش سایت خبری مدارا؛یکی از موضوعات مهم درباره حل مشکل آلودگی هوا، رسیدگی به موضوع مازوت سوزی نیروگاه توس مشهد است که یا باید سوخت مناسبی جایگزین آن شود یا با نصب فیلتر از تشدید آلودگی هوا جلوگیری شود؛ با وجود این مسئولان مربوط توپ حل این موضوع را به زمین یکدیگر می‌اندازند.
مسئولان محیط زیست استان خراسان رضوی می‌گویند که طبق ماده ۲ قانون هوای پاک، نیروگاه توس از سال ۱۳۹۷ موظف به نصب فیلتراسیون شده، اما با وجود اخطار‌های مکرر باز هم اقدامی برای نصب فیلتراسیون از سوی این نیروگاه صورت نگرفته است؛ موضوعی که در آخرین اخطار به نیروگاه توس تا پایان امسال مهلتی داده شد که در صورت اجرایی نکردن آن، پرونده آن روانه مراجع قضایی خواهد شد.
در همین راستا، شهردار مشهد با اشاره به اینکه مصرف مازوت باید در نیروگاه‌های اطراف مشهد ممنوع شود، گفت: در مشهد بالغ بر ۳۰۰ روز وارونگی دمایی داریم که معمولاً در فصل سرد سال باعث تشدید سریع غلظت آلاینده‌ها و وضعیت هشدار آلودگی هوا می‌شود.
سید عبدالله ارجائی گفت: وضعیت اصلاً خوب نیست تا جایی که مجموع روز‌هایی که هوای مشهد از ابتدای سال تا امروز پاک بوده خیلی کم است. آلودگی هوای مشهد منشأ‌های مختلفی داره، بر اساس نتایج برخی از مطالعات علمی در شرایط معمول، حدود ۲۰ درصد از کل آلاینده‌های هوای شهر امام رضا (ع) مربوط به نیروگاه‌های تأمین برق، بخصوص نیروگاه توس است که البته این مقدار به کیفیت سوخت مصرفی بستگی دارد.
وی افزود: متأسفانه در حال حاضر، به رغم اثرات وحشتناک آلودگی هوا بر سلامت مردم، استفاده از سوخت مازوت در این نیروگاه همچنان ادامه دارد و باعث تشدید آلایندگی می‌شود.
خودداری نیروگاه توس از نصب سیستم‌های مهار آلودگی
صادق زمانی، رئیس اداره پایش و امور آزمایشگاهی محیط زیست استان نیز در پاسخ به سئوال که چه تعداد نیروگاه در داخل استان ملزم به نصب فیلتراسیون هستند؟ گفت: در استان خراسان رضوی، نیروگاه توس به عنوان عمده مصرف کننده مازوت در واحد‌های نیروگاهی مشمول اجرای موضوع بوده که تاکنون با وجود پیگیری‌های متعدد از نصب سیستم‌های مهار آلودگی خودداری کرده است.
وی افزود: در تمام این سال‌ها اخطار‌ها و پیگیری نصب فیلتراسیون این نیروگاه انجام و چند نوبت برای آن‌ها اخطار زیست محیطی صادر شده است، فکر می‌کنم طی همین دو تا سه سال اخیر حداقل سه بار اخطار داده ایم و در آخرین مرحله هم حدود یک ماه و نیم پیش پرونده آن در کارگروه ماده ۱۴ قانون هوای پاک مطرح شد و مصوب شده که آخرین مهلت سه ماهه نصب فیلتراسیون داده شود که حدودا تا پایان سال زمان آن فرا می‌رسد. فرایند قانونی این گونه است که وقتی آخرین مهلت داده شود، پرونده از حوزه ما وارد حوزه حقوقی می‌شود، مواردی که قانون تکلیف کرده که به مرجع قضایی معرفی کنند، از آن بخش پیگیری خواهد شد.
۳۱۰ میلیون لیتر مازوت سوزی فقط در ۹ ماهه اول سال قبل
مجتبی غفوری نژاد مدیر دفتر مهندسی برنامه ریزی و نظارت نیروگاه توس هم در پاسخ به این سئوال مبنی بر این که میزان مازوت سوزی نیروگاه توس چقدر است؟ گفت: مازوتی که سال گذشته سوزاندیم از ابتدای سال تا نیمه آذر ۱۴۰۰ حدود ۳۱۰ میلیون لیتر بوده و در بازه زمانی مشابه در امسال این میزان تقریبا ۴۵ درصد کاهش یافته و به حدود ۱۶۰ میلیون لیتر رسیده است.
وی در پاسخ به این سئوال که ماجرای نصب فیلتراسیون به کجا رسید؟ افزود: در مرداد سال ۱۳۹۹ سازمان حفاظت محیط زیست تهران احساس نگرانی کرد و جلسه مهمی با سازمان‌های مربوط تشکیل داد، نتایج حاکی از این بود که اگر بخواهند فیلتراسیون را انجام دهند ۶۶۰ تن آهک و روزانه یک ونیم میلیون متر مکعب آب نیاز دارد که هزار تن پسماندآهکی تولید می‌کند.
وی اظهارداشت: برق حرارتی نامه‌ای برای ما در مهرماه همان سال فرستاد با این مضمون که با توجه به مطالعه صورت گرفته توسط گروه جایکا در باره امکان سنجی فناوری حذف گوگرد از سوخت مازوت در ایران و با عنایت به مصرف بسیار زیاد آب توسط فناوری مذکور و همچنین دسترسی نداشتن به منابع آب‌های زیر زمینی که جزو منابع استراتژیک کشور هستند، حذف گوگرد از مازوت در محل نیروگاه‌ها از لحاظ فنی و اقتصادی امکان پذیر نبوده و لازم است حذف گوگرد در محل تولید سوخت مازوت و در پالایشگاه انجام شود.
اخبار مرتبط:
علایم حیاتی شهر اصفهان در معرض خطر است
علایم حیاتی شهر اصفهان در معرض خطر است

شهردار اصفهان گفت: باید بگوییم که امروز علایم حیاتی اصفهان در معرض خطر قرار دارد و باید برای آن راهکاری اندیشید.

ادعای رئیس کل دادگستری استان سمنان: تبعه سوئیسی در زندان سمنان خودکشی کرد
ادعای رئیس کل دادگستری استان سمنان: تبعه سوئیسی در زندان سمنان خودکشی کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبری، رئیس کل دادگستری استان سمنان گفت: این تبعه سوئیسی در یک سوئیت به همراه یک زندانی دیگر در زندان سمنان نگهداری می‌شد که صبح امروز از هم‌بندی خودش درخواست می‌کند که از بوفه زندان برای وی مواد غذایی تهیه کند. وی ادامه داد: این زندانی از مدت زمانی که در سویئت تنها مانده بود، استفاده کرد و خودکشی می‌کند.

شهادت یک مرزبان در منطقه مرزی میرجاوه
شهادت یک مرزبان در منطقه مرزی میرجاوه

بر اثر تیراندازی افراد ناشناس، ‌یکی از نیروهای هنگ مرزی میرجاوه مورد اصابت گلوله قرار گرفت‌ و به شهادت رسید.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است