کد خبر : 226772
انتشار : ۱۴۰۱/۱۱/۰۴ - 17:00
دسته‌بندی : سیاسی، پیشنهاد سردبیر
چاپ

اسحاق جهانگیری: زمان تصمیم‌های سخت فرا رسیده است/ بحران های موجود سال‌به‌سال بدتر می‌شود

معاون اول رئیس دولت های یازدهم و دوازدهم نوشت: در سندهای تهیه شده، مشخص شده است که این بحران سال‌به‌سال بدتر می‌شود. راهکار، تنها در گرو توسعه ظرفیت‌های تولیدی و مدیریت مصرف به طور همزمان است، و اجرای آن نیازمند دسترسی به فناوری های روز و چند صد میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز و برق است. تجربه ملی و جهانی به وضوح نشان می‌دهد که این منابع را باید از بازارهای بین المللی تامین کرد.

اسحاق جهانگیری: زمان تصمیم‌های سخت فرا رسیده است/ بحران های موجود سال‌به‌سال بدتر می‌شود

به گزارش سایت خبری مدارا؛ اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در دولت های دوازدهم و سیزدهم در کانال تلگرامى خود نوشت: اهمیت امنیت و پایداری تولید انرژی مسئله ای روشن در توسعه ملی است؛ انرژی قوه محرکه اقتصاد هر کشوری بوده و بدون آن نه تنها چرخ تولید از حرکت می ایستد، بلکه همه نظامات زندگی اجتماعی و فردی را دچار اختلال جدی می کند. سالهاست به دلیل تحریم‌ها و برخی سیاست‌های داخلی، ورود تکنولوژی جدید و سرمایه لازم در بخش نفت و گاز و برق متناسب با ظرفیت کشور و نیاز جامعه انجام نگرفته است.

حالا تأثیر تحریم‌ها و عدم سرمایه‌گذاری مناسب، در بحران اخیر آشکار شده است. این بحران که هر چند ماه یکبار خودش را در قطع برق و یا گاز نشان میدهد، به دلیل عدم توازن تولید و مصرف است. تا سال‌ها قبل، این عدم توازن با قطعی گاز و برق در بخش صنعت و نیروگاهی، سالانه میلیاردها دلار خسارت به بار می آورد و اکنون علیرغم قطعی گسترده گاز و برق در صنایع، به ناچار در بخش خانگی نیز اتفاق افتاده است.

متأسفانه برخی به جای پرداختن به علت اصلی مشکل و حل ریشه‌ای آن، طبق معمول دنبال محکوم کردن یکدیگر هستند. دیگر کار از این سخن‌ها و از شعارهای بی‌پایه و اساس و وعده‌های پوچ گذشته و زمان اتخاذ تصمیم‌های سخت فرا رسیده است. قطعی گاز امسال در ایام سرما به منازل مردم رسید و مرزنشینان محروم از جمله خواهران و برادران اهل سنت را در تربت جام و شهرها و روستاهای دیگر در برگرفت. در همین حال، نیروگاه‌ها به جای سوخت تمیز گاز، مازوت مصرف کرده و هوای آلوده، آلوده‌تر شده که نتیجه آن تعطیلی پیاپی مدارس و دانشگاه‌ها است.

در سندهای تهیه شده، مشخص شده است که این بحران سال‌به‌سال بدتر می‌شود. راهکار، تنها در گرو توسعه ظرفیت‌های تولیدی و مدیریت مصرف به طور همزمان است، و اجرای آن نیازمند دسترسی به فناوری های روز و چند صد میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز و برق است. تجربه ملی و جهانی به وضوح نشان می‌دهد که این منابع را باید از بازارهای بین المللی تامین کرد.

نفت و گاز بزرگترین سرمایه مردم ایران و به تعبیر اصحاب توسعه “مرغِ تخم‌طلایی توسعه” است که می‌تواند هم به تامین انرژی داخلی توسعه و رفاه مردم کمک کند و هم با صادرات درست و روان به دور از محدودیت‌ها، ارز مورد نیاز توسعه اقتصادی را فراهم کرده و با ریال آن بودجه دولت را یاری رساند.

این ضرورت در هر دو وجه داخلی و خارجی نگران کننده است؛ از منظر داخلی تابستان و نیز اوج سرمای امسال گذشت، اما تابستان و زمستان بعدی در راه است. از منظر خارجی هم با تداوم شرایط کنونی، موقعیت و جایگاه ایران به رغم ذخایر سرشار نفت و گاز در بازارهای بین المللی بیش از گذشته به مخاطره می افتد. لازم است با تغییر سیاست ها به این چالش مهم توجه عملی کنیم و امروز و آینده ایران و جایگاه انرژی را در رفاه و توسعه کشور دریابیم.

اخبار مرتبط:
نماینده مجلس: علت حادثه بندر شهید رجایی مشخص شده و در گزارش کمیسیون امنیت ملی به آن پرداخته خواهد شد
نماینده مجلس: علت حادثه بندر شهید رجایی مشخص شده و در گزارش کمیسیون امنیت ملی به آن پرداخته خواهد شد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بر تغییر سیاست‌گذاری‌ها در حوزه بنادر تأکید کرد و گفت: مسئولین باید پاسخگوی این رویه غلط باشند، همچنان که کمیسیون امنیت ملی هم با همین رویکرد به مسئله ورود کرده و قطعا از کنار این تخلف به راحتی عبور نخواهیم کرد.

محموله بسیار خطرناک منفجر شده بندر شهید رجایی با عنوان کالای معمولی وارد و دپو شده بود
محموله بسیار خطرناک منفجر شده بندر شهید رجایی با عنوان کالای معمولی وارد و دپو شده بود

ارزیابی اولیه و کارشناسی در خصوص حادثه روز گذشته بندر شهید رجایی نشان می دهد که این سانحه تلخ در پی تکرار فاجعه آمیز اظهار خلاف واقع در خصوص کالاهای خطرناک و تحویل این کالاها بدون اسناد و برچسب های کالاهای خطرناک رخ داده است.

عراقچی: وقاحت نتانیاهو که می‌خواهد به ترامپ دیکته کند در دیپلماسی خود با ایران، چه کاری می‌تواند انجام دهد، قابل توجه است
عراقچی: وقاحت نتانیاهو که می‌خواهد به ترامپ دیکته کند در دیپلماسی خود با ایران، چه کاری می‌تواند انجام دهد، قابل توجه است

وزیر خارجه با اشاره به اینکه ایران به اندازه کافی به توانمندی‌های خود مطمئن است که هرگونه تلاش بازیگران بدخواه برای خرابکاری یا دیکته کردن در سیاست خارجی‌اش را خنثی کند، گفت: تنها امیدواریم همتایان آمریکایی ما نیز به همین اندازه استوار باشند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است