کد خبر : 272808
انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۰۸ - 14:38
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

برای اینکه آلزایمر نگیرید این میوه را بخورید

تحقیقات جدید دانشگاه سینسیناتی نشان داده است، مصرف روزانه زغال اخته در میانسالی می‌تواند خطر زوال شناختی افراد را در سال‌های آخر زندگی کاهش دهد. کارآزمایی کوچک انسانی چندین پیشرفت فیزیولوژیکی و شناختی را پس از ۱۲ هفته مصرف روزانه مکمل بلوبری شناسایی کرد.

برای اینکه آلزایمر نگیرید این میوه را بخورید

به گزارش سایت خبری مدارا؛ برنا نوشت: پس از ۱۲ هفته مصرف روزانه مکمل‌های بلوبری یا زغال اخته آبی، محققان شاهد بهبود‌های سلامت شناختی در شرکت کنندگان کارآزمایی بودند.

فواید زغال اخته آبی برای سلامتی به خوبی شناخته شده است. از خواص ترمیم زخم گرفته تا تقویت حافظه. در واقع زغال اخته‌ها بسته‌های کوچکی با مواد مغذی فوق العاده است. 

رابرت کریکوریان چندین سال است که درباره اثرات عصبی زغال اخته مطالعه می‌کند. کار قبلی او فواید شناختی متعددی را برای افراد مسن در افزودن بلوبری به رژیم غذایی نشان داد. این مطالعه جدید به بررسی این موضوع پرداخته است که آیا بلوبری‌ها می‌توانند در صورت مصرف منظم در میانسالی عوامل پیشگیرانه مفیدی باشند.

کریکوریان گفت: ما مزایای شناختی زغال اخته را در مطالعات قبلی با افراد مسن مشاهده کرده بودیم و فکر می‌کردیم که ممکن است در افراد جوانتر با مقاومت به انسولین موثر باشد. بیماری آلزایمر، مانند همه بیماری‌های مزمن پیری، در طی سالیان متمادی و از میانسالی شروع می‌شود.

برای آزمایش اثرات مکمل زغال اخته در میانسالی، محققان ۳۳ بزرگسال بین ۵۰ تا ۶۵ سال را ثبت نام کردند. همه شرکت کنندگان حداقل اضافه وزن را داشتند (با شاخص توده بدنی ۲۵ یا بیشتر) و شکایات ذهنی شناختی را گزارش کردند که نشان دهنده مراحل اولیه زوال عقل (کاهش شناختی مرتبط با سن) است.

به شرکت کنندگان کورکورانه یک منبع ۱۲ هفته‌ای پودر بلوبری کامل خشک شده یا پودر دارونما داده شد. پودر بلوبری معادل نصف فنجان زغال اخته در روز بود. تعدادی تست شناختی در ابتدا و انتهای کارآزمایی تکمیل شد و چندین بیومارکر متابولیک ردیابی شدند.

به گفته کریکوریان، مهم‌ترین پیشرفت‌های شناختی که پس از ۱۲ هفته مصرف مکمل زغال اخته مشاهده شد، در تست‌های مربوط به عملکرد‌های اجرایی بود. افرادی که پودر زغال اخته را مصرف می‌کردند، بهبودی در سطح انسولین ناشتا و افزایش جداسازی میتوکندری، یک فرآیند سلولی مرتبط با پیری سالم را نشان دادند.

البته، مانند همه مطالعات، دراین مطالعه هم اخطار‌های زیادی وجود دارد. گروه کوچک و مدت مصرف کوتاه بود؛ بنابراین دشوار است که فوراً زغال اخته را به عنوان یک غذای قدرتمند برای پیشگیری از زوال عقل معرفی کنید.

کریکوریان از این محدودیت‌ها آگاه است و خواهان انجام مطالعات بیشتر برای تایید این یافته‌ها است. با این حال، او همچنین خاطرنشان می‌کند که اضافه کردن زغال اخته به یک رژیم غذایی متعادل به عنوان بخشی از یک استراتژی گسترده‌تر پیری سالم، هیچ ضرری ندارد.

مطالعه جدید در مجله Nutrients منتشر شده است.

اخبار مرتبط:
آیا مژه مصنوعی برای چشم‌ ضرر دارد؟
آیا مژه مصنوعی برای چشم‌ ضرر دارد؟

با وجود محبوبیت زیاد مژه‌های مصنوعی و اکستنشن مژه به‌عنوان روشی سریع و تأثیرگذار برای زیباتر جلوه دادن چشم‌ها، این محصولات می‌توانند خطراتی را نیز برای سلامت چشمان شما به همراه داشته باشند. بسیاری از افراد عاشق داشتن مژه‌هایی بلند و پرپشت هستند، اما باید توجه داشت که این زیبایی ممکن است به بهای آسیب رساندن به چشم‌ها تمام شود.

نمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد
نمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد

مطالعات جدید نشان می‌دهند که رژیم‌های غذایی پرنمک می‌توانند از طریق مکانیسم‌های ایمنی، به‌ویژه تولید پروتئینی به نام IL-17A، منجر به بروز علائم افسردگی شوند.

چرا پوست انگشتان در آب چروک می‌شود؟
چرا پوست انگشتان در آب چروک می‌شود؟

​این سؤال که «چرا انگشت‌هام چروک شدن؟» سال‌هاست ذهن کودکان و نوجوانان را در حمام یا کلاس شنا مشغول کرده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است