ابوذر ندیمی، اقتصاددان و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی سایت خبری مدارا با اشاره به رویکرد اقتصادی مجلس دوازدهم اظهار داشت: مجلس دوازدهم را از نظر تحصیلات، دانش و تجربه اقتصادی نمی دانیم که بخشی از این موارد به دلیل مباحث دانشگاهی و حوزوی است و بخشی به جهت تجارب اما مشکل کشور را اقتصادی می دانیم. این مجلس دوازدهم باید برای مشکلات اقتصادی باید از چند منبع و راهکار استفاده کند.
وی ادامه داد: اگر عزم مجلس دوازدهم اقتصادی باشد و نه انتخاباتی یعنی به فکر رئیس جمهور آینده نباشد باید به مسئله اقتصاد بپردازند و در این صورت راهی نمی ماند جز تمکین به سیاست های کلی قوانین و قانون برنامه که بهترین کار برای مجلسی که فاقد مهارت و دانش و تجربه اقتصادی است پناه ببرد به اجرایی شدن سیاست های کلی یا قوانین فرا دست از جمله برنامه پنج ساله است. طبیعتا مجلس برای این کار به چند امکان نیاز دارد. امکان مرکز پژوهش ها که در اختیار مجلس است و می تواند این مرکز را از باندی بودن خارج کند و با افراد متفاوت و متعدد واقعا دانشمند و صاحب درک نه مدرک بخشی از موارد را از این طریق حل کند. یعنی بدنه ای که باندی درست شده است را به مجمع نخبگان اقتصادی تبدیل کند.
ندیمی گفت: استفاده از دانش مردمی که در دیدار های چهره به چهره با شهروندان صورت می گیرد. استفاده از رسانه های دیداری، شنیداری و فضای مجازی در اختیار دارند و یا با به اشتراک گذاشتن موارد از سوی کمیسیون ها، فراکسیون های مجلس در بین افکار عمومی می تواند در رویکرد اقتصادی مجلس موثر واقع شود.
این اقتصاددان دستگاه اجرایی را دارای نقش مهمی در حل مسئله اقتصادی دانست و گفت: بسیاری از وزرا دولت کارشناس نیستند اما کارشناسان زیادی در وزارت خانه های مختلف وجود دارد که باید از تجارب آنها استفاده کرد.
ابوذر ندیمی خاطر نشان کرد: دانش اقتصادی مربوط به کشور ما و اسلام نیست. مکتب اقتصادی مربوط به دین ما است اما این رویکردی است و باید در حوزه عملکردی از دانش رایج دنیا استفاده کنیم که در قانون اساسی نیز بر این موضوع اشاره شده است.
وی ادامه داد: مجلس دوازدهم اگر می خواهد در حوزه اقتصادی موفق باشد باید باور کند که از نظر بضاعت اقتصادی حداقلی است. باید به قوانین عادی و فرادستی تمکین کند. باید باور کند با ابزارهای کنونی مثل مرکز پژوهش ها و دیوان محاسبات این موارد برطرف نمی شود. باید باور کند که مسائل برون قوه ای خود را از طریق قوا مثل قوه مجریه و کارشناسان یا مردم و افکار عمومی و یا مجاری علمی تامین کند در غیر این صورت مجلس اگر بخواهد مسئله اقتصادی را اول نداند و انتخابات و یا مسئله فرهنگی را اول بداند که البته آن هم هیچ وقت اول نبوده و فقط پول آن را می گرفتند یا نه درگیر غوغا سالاری و جنگ و کارهای پوپولیستی شود نمی تواند موفق شود.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: مجلسی که در همین اول برخی از نمایندگان آن از رهبری تذکر گرفته اند یعنی مسئله خود را نشناختند. مسئله اما امروز قالیباف نیست. مسئله ما نان سفره مردم است در حالی که دغدغه بسیاری از این آقایان رئیس مجلس است. رئیس مجلس تعیین کنندگی ویژه ای ندارد. بنده ۱۲ سال نماینده مجلس بودم و دوره های مختلفی از سوی دولت ها در مجلس حضور داشتم؛ عرض می کنم این مجلس باید متواضع باشد و تواضع این است که اول باور کند در جیبش چیزی نیست و بعد بداند تفاوت بین مکتب اقتصادی و علم اقتصادی چیست.