کد خبر : 297196
انتشار : ۱۴۰۳/۰۲/۲۳ - 17:38
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

نشانه‌های برآمدگی و فرورفتگی در قوطی‌های کنسرو را جدی بگیرید

معاون اداره کل فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: هرگونه تغییر شکل قوطی کنسروها نشان دهنده یک نوع اشکال در سلامت کنسرو است؛ مهمترین علامت ظاهری در مورد فساد کنسروها تورم قوطی آنهاست بنابراین توجه به شکل ظاهری قوطی باید در اولویت باشد.

نشانه‌های برآمدگی و فرورفتگی در قوطی‌های کنسرو را جدی بگیرید

به گزارش سایت خبری مدارا؛ ایسنا نوشت: معاون اداره کل فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: هرگونه تغییر شکل قوطی کنسرو‌ها نشان دهنده یک نوع اشکال در سلامت کنسرو است؛ مهمترین علامت ظاهری در مورد فساد کنسرو‌ها تورم قوطی آنهاست بنابراین توجه به شکل ظاهری قوطی باید در اولویت باشد.

مهندس هاله سمیعی اظهار کرد: تغییر شکل قوطی کنسرو می‌تواند به اشکال مختلف باشد؛ به طوری که اگر قسمتی متورم و فشرده شود طرف دیگر برجسته شود و یا جداره قوطی در اثر حمل و نقل و دیگر موارد، ضربه دیده باشد، اما چنانچه طرفین و یا تنها یک طرف قوطی متورم شده باشد و علت آن هم ضربه خوردن نباشد؛ ممکن است سلامت آن ایرادی وجود داشته باشد.

وی افزود: در مورد کنسرو‌هایی که یک طرف آن‌ها برآمده شده است چنانچه با سوراخ کردن قوطی مقدار زیادی گاز خارج شود دلیل بر فاسد بودن محتوی قوطی است. باید توجه داشت که موقع باز کردن قوطی‌های سالم، مقدار ناچیزی هوا به داخل آن‌ها کشیده می‌شود که نباید آن را با خروج گاز اشتباه کرد.

به گفته معاون اداره کل فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو، تورم کنسرو در مورد کنسرو‌هایی که بیش از یک سال از تاریخ تولید آن‌ها گذشته باشد مربوط به تولید گاز هیدروژن و در نتیجه واکنش بین ماده غذایی و فلز قوطی (خوردگی قوطی) و یا تولید گاز کربن دی اکسید در نتیجه رشد میکروب‌ها در داخل قوطی‌هاست.

وی تاکید کرد: قبل از مصرف کنسرو‌ها برای از بین بردن سم خطرناک بوتولیسم احتمالی موجود در تمامی مواد غذایی کنسرو شده اعم از لوبیا، ذرت و … باید قوطی‌های کنسرو دست کم به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشانده شود.

سمیعی خاطرنشان کرد: از آنجایی که نمی‌توان انتظار داشت مصرف کنندگان تفاوت بین انواع تورم ایجاد شده در کنسرو‌ها را تشخیص دهند، برای اطمینان از سلامت محصول، از مصرف کنسرو‌های مشکوک به آلودگی، فرورفتگی، برامدگی و یا هرگونه تغییر شکل ظاهری خودداری کنید.

اخبار مرتبط:
نیمی از زایمان‌های استان البرز متعلق به اتباع بیگانه است
نیمی از زایمان‌های استان البرز متعلق به اتباع بیگانه است

مدیرکل بیمه سلامت استان البرز گفت: از تعداد زایمان‌های استان بالغ بر ۵۰ درصد مربوط به اتباع بیگانه بوده است.

۵ ماده غذایی سرشار از ویتامین D را بشناسید
۵ ماده غذایی سرشار از ویتامین D را بشناسید

ویتامین D با سلامت جسم و روان ما مرتبط است، از همین رو حائز اهمیت است که حجم بیشتری از این ماده مغذی مهم را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانیم.

آنچه که درباره آبله میمونی باید بدانید
آنچه که درباره آبله میمونی باید بدانید

علائم ابتلا به آبله میمونی عبارتند از تب، سردرد، دردهای عضلانی و بثورات متمایز که می‌تواند روی صورت، دست‌ها، پاها و سایر قسمت‌های بدن ظاهر شود. بثورات در نهایت قبل از بهبودی، جوش‌ها و دلمه‌ها را تشکیل می‌دهند. پوسچول - که شبیه یک جوش بزرگ سفید یا زرد است - یک برآمدگی کوچک و برجسته روی پوست است که پر از چرک است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است