کد خبر : 304016
انتشار : ۱۴۰۳/۰۴/۱۳ - 22:10
دسته‌بندی : اصفهان
چاپ

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خبرداد؛

شناسایی ۳ مورد مشکوک به تب دنگی در اصفهان/ مورد فوتی نداشتیم

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از شناسایی سه مورد مشکوک به تب دنگی در این استان خبرداد.

شناسایی ۳ مورد مشکوک به تب دنگی در اصفهان/ مورد فوتی نداشتیم

به گزارش سایت خبری مدارا؛ پژمان عقدک با اشاره به اینکه تاکنون ۱۲۹ نفر در کشور به تب دنگی مبتلا شدند، اظهار داشت: تعداد موارد مشکوک در استان اصفهان سه نفر گزارش شده و این‌ها افرادی بودند که به خارج کشور مانند امارات و پاکستان یا استان‌های جنوبی کشورمان سفر کردند و بومی نبودند.

به نوشته مهر؛ وی با بیان اینکه تاکنون مورد فوتی بر اثر ابتلاء به تب دنگی در اصفهان نداشتیم، خاطرنشان کرد: سه بیمار شناسایی شده نیز به دلیل علائمی که داشتند، در بیمارستان بستری شدند و اکنون هر سه درمان و مرخص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: طی یکی دو هفته اخیر مورد مشکوک مبتلا به تب دنگی در استان اصفهان اعلام نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، تب دِنگی (Dengue fever ) نام یک بیماری ویروسی است. به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوان‌شکن هم گفته‌اند. این بیماری از طریق گزش پشه‌ای به نام پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود. این پشه که به ببر آسیایی مشهور شده است در مناطق استوایی جهان به‌ویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.

تب دانگی ویروسی از خانواده فلاوی‌ویروس‌ها است که توسط پشه‌های “آئدس اجیپتی” و “آئدس البوپیکتوس” منتقل می‌شود. این پشه‌ها در آب‌های راکد و مکان‌های مرطوب رشد می‌کنند. تب دانگی واگیردار است و از طریق انتقال خون و یا اهدای عضو فرد مبتلا نیز منتقل می‌شود.

تب بالا (تا ۴۰ درجه سانتیگراد)، سردرد شدید، درد عضلانی و مفصلی، درد پشت چشم، درد شکم، حالت تهوع و استفراغ و بثورات پوستی از علائم این بیماری است و در موارد شدید، تب دانگی می‌تواند منجر به خونریزی شدید، نارسایی ارگان‌ها، شوک و مرگ شود.

نخستین مورد از تب دانگی در ایران در سال ۱۳۹۸ در استان هرمزگان به ثبت رسید. ورود این پشه به ایران به دلیل افزایش گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی و همچنین افزایش سفرهای بین‌المللی است.

موارد ابتلاء به تب دانگی در سال‌های بعد به طور پراکنده در استان‌های هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و فارس گزارش شده است.

پشه “آئدس اجیپتی” در آب و هوای گرم و مرطوب به خوبی رشد و تکثیر می‌کند و بارندگی‌های فصلی می‌توانند مکان‌های مناسبی برای تکثیر این پشه ایجاد کنند.

بنا بر گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان، از سال ۹۸ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ بیمار فعالی که در داخل کشور مبتلا شده باشد نداشته‌ایم، اما از روز ۲۶ اردیبهشت تعدادی از بیماران مبتلا به تب دنگی از امارات وارد کشور شدند و در کمتر از دو هفته آمار مبتلایان افزایش چشمگیری پیدا کرد.

در حال حاضر بر اساس آخرین آمار اعلام‌شده از سوی وزارت بهداشت و درمان، ابتلای ۱۲۲ نفر در کشور به این بیماری تأیید شده که ۶ مورد آن در بندرلنگه شناسایی و بقیه از خارج کشور مبتلا شده‌اند. از میان مبتلایان تاکنون سه نفر فوت کرده‌اند.

اخبار مرتبط:
۳۳ شهر استان اصفهان دارای مصوبه بافت تاریخی است
۳۳ شهر استان اصفهان دارای مصوبه بافت تاریخی است

رئیس اداره نظارت بر اجرای طرح های مسکن و بازآفرینی شهری راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: ۳۳ شهر استان اصفهان دارای مصوبه بافت تاریخی است.

ارائه ۱۲۵۶ طرح سرمایه‌گذاری در رویداد فن‌نما
ارائه ۱۲۵۶ طرح سرمایه‌گذاری در رویداد فن‌نما

بیش از یک‌هزار و ۲۵۶ طرح سرمایه‌گذاری در نمایشگاه فن‌نما ارائه شده و شهرداری اصفهان بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان در این طرح‌ها مشارکت کرده است.

گوش شنوایی برای تخصیص اعتبار بازسازی مدارس اصفهان نیست/۳۳ درصد مدارس تخریبی است
گوش شنوایی برای تخصیص اعتبار بازسازی مدارس اصفهان نیست/۳۳ درصد مدارس تخریبی است

مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان گفت:مدتهاست فریاد می‌زنیم ساختمان‌های فضای آموزشی اصفهان تخریبی وقدمت بالایی دارند و باید برای بازسازی آنها اعتبارات لازم داریم اما گوش شنوایی نیست.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است