کد خبر : 312481
انتشار : ۱۴۰۳/۰۶/۱۷ - 12:39
دسته‌بندی : اجتماعی، برگزیده ها
چاپ

مجلس به موضوع مرگ میرموسوی و دیگر متهمان در بازداشتگاه ها ورود پیدا می‌کند

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی مدعی شد: مجلس به موضوع مرگ میرموسوی و دیگر متهمان در بازداشتگاه ها ورود پیدا می‌کند.

مجلس به موضوع مرگ میرموسوی و دیگر متهمان در بازداشتگاه ها ورود پیدا می‌کند

به گزارش سایت خبری مدارا: دیدبان نوشت: روز پنجشنبه یکم شهریور وقوع اتفاقی تلخ که البته خبر آن حدود یک هفته بعد در رسانه‌ها منتشر شد، بار دیگر نشان داد که بروز خطاهای فردی توسط نیروهای انتظامی، می‌تواند بروز حوادثی تاسف‌بار را به همراه داشته باشد که البته عملکرد سایر پرسنل خدوم این سازمان را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. مطابق آنچه در اطلاعیه فراجا درباره این حادثه ذکر شده است، در روز یکم شهریور، نزاع دسته‌جمعی چند نفر با یکدیگر در روستای «ناصرکیاده» از توابع شهرستان لاهیجان استان گیلان به پلیس گزارش می‌شود و نیروهای انتظامی نیز تمام افراد دخیل در این ماجرا را دستگیر می‌کنند. در ادامه، مرحوم «محمد میرموسوی» که طبق اطلاعیه پلیس، عامل شروع درگیری بوده است، براساس آنچه «عدم کنترل خشم و احساسات برخی کارکنان انتظامی» عنوان شده، در بازداشتگاه پاسگاه روستای ناصرکیاده جان خود را از دست داده است.

اگرچه پلیس در اطلاعیه خود اعلام کرده است رفتاری که در این پاسگاه توسط تعدادی از ماموران انتظامی بروز پیدا کرده، «برخلاف مشی حرفه‌ای پلیس بوده و به هیچ وجه قابل قبول نیست»، همچنین بازرسی کل فراجا نیز پرونده‌ای را برای کارکنان خاطی پاسگاه تشکیل داده و فرمانده پاسگاه مربوطه را عزل و تعلیق کرده است، ضمن این که سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور در کنار مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و اسکندر مومنی، وزیر کشور هم دستور رسیدگی ویژه به این موضوع را داده‌اند و به گفته ابراهیم انصاری، دادستان لاهیجان، ۵ نفر از کارکنان انتظامی نیز در این رابطه بازداشت شده‌اند، اما مساله مهم این است که متاسفانه در چند ماه اخیر، شاهد موارد دیگری از خطاهای فردی و موردی برخی نیروهای پلیس بوده‌ایم که آن‌ها هم منجر به شکل‌گیری حوادث تلخی شده‌اند.

از جمله این رخدادها می‌توان به شلیک گلوله به خودروی خانم «آرزو بدری» اشاره کرد که روز یکم مرداد در شهرستان نور بر اثر اشتباه یکی از ماموران انتظامی انجام شد و مصدومیت شدید این مادر ۳۱ساله را به همراه داشت؛ آن هم در شرایطی که اگر براساس روایت فراجا، موضوع خانم بدری ربطی به حجاب نداشته باشد، خودروی مربوطه که متعلق به خواهر خانم بدری بود، در بدترین حالت تخلفات رانندگی زیادی داشت و برای افکار عمومی این سوال به وجود آمده که چه توجیهی برای شلیک مستقیم به این خودرو حتی در صورت سرپیچی از فرمان ایست پلیس و انجام تعقیب و گریز وجود داشته است؟ البته باید توجه داشت که در حال حاضر مامور ضارب در این ماجرا بازداشت است و پلیس در این حادثه نیز برای نیروی خاطی خود پرونده تشکیل داده است.

مجلس درباره فوت مرحوم «میرموسوی» گزارش تهیه می‌کند و به اطلاع مردم می‌رساند 

در همین راستا، از «ولی الله بیاتی»، سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی پرسیدیم که در هنگام بروز اشتباهات فردی توسط ماموران انتظامی، خود فراجا به همراه قوه قضاییه، چه اقداماتی را باید انجام دهند که هم افکار عمومی قانع شوند و هم احتمال تکرار این‌گونه اشتباهات موردی در میان نیروهای پلیس کاهش یابد؟ این نماینده مجلس نیز در پاسخ به دیده‌بان ایران گفت:مرگ یک متهم در بازداشتگاه ها اولین اتفاق نبوده و موارد متعددی در ماه ها و سال های گذشته رخ داده است بنابراین مجلس دلایل فوت متهمان در بازداشتگاه ها را بررسی می کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در حال حاضر مجلس در روزهای تعطیلات تابستانی قرار دارد و براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، قرار است بلافاصله بعد از پایان تعطیلات، مجلس هم به موضوع فوت مرحوم میرموسوی و دیگر متهمان در بازداشتگاه ها ورود پیدا می کند و بررسی‌های لازم را انجام دهد که قصور یا تقصیر چه عواملی باعث وقوع این حادثه شده و فراجا و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط چه برخوردی با افراد خاطی در این ماجرا داشته یا خواهند داشت؟

نماینده تفرش و آشتیان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قطعا هر کسی در هر پست و مقام و لباس و رده‌ای که قرار دارد، باید با مردم مطابق قانون رفتار کند و حتما در این زمینه، وظیفه نیروهای انتظامی که باید سمبل اجرای قانون باشند، بیشتر از سایر شهروندان است؛ بنابراین اگر خطا یا تخلفی از یک مامور پلیس سر بزند، باید مطابق قانون مثل سایرین با او برخورد شود و اتفاقا خود فراجا باید پرچمدار برخورد مامور خطاکارش باشد. در جمهوری اسلامی ایران، همه مردم از حقوق شهروندی برخوردار هستند که باید رعایت شود و اگر هم شرایطی پیش می‌آید که پلیس باید در محلی اعمال قانون کند، دلیلی ندارد که این کار با خشونت و بدون در نظر گرفتن ضوابط قانونی تعیین‌شده برای ماموران انتظامی انجام شود؛ بلکه ماموران پلیس باید با اخلاق اسلامی و رفتار حرفه‌ای با متخلفان برخورد کنند.

وی با تاکید بر این که هر کسی که دست به تخلف می‌زند، اعم از این که نیروی پلیس باشد یا خیر، باید با او برخورد شود، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی حتما موضوع فوت مرحوم میرموسوی را بررسی خواهد کرد و گزارش آن را به اطلاع عموم مردم می‌رساند. البته خوشبختانه هم فراجا، هم قوه قضاییه و هم دولت به این مساله ورود پیدا کرده‌اند و پلیس با ماموران خاطی خود برخورد کرده است. از فراجا درخواست می‌کنیم که حتما در این زمینه برخورد قاطعی را با افراد خطاکار در این ماجرا انجام دهد و نحوه برخورد را نیز به صورت شفاف به اطلاع مردم برساند. پلیس همچنین باید از خانواده داغدیده دلجویی کند و اگر دادگاه حکم کرد که مقصر وقوع این حادثه، ماموران انتظامی بوده‌اند، فراجا باید غرامت مربوطه را نیز به خانواده مرحوم بپردازد.

ماموران پلیس باید موازین اخلاقی را در حداکثر میزان ممکن رعایت کنند 

سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس با بیان این که اگر پلیس، برخوردهای قاطعی را با خطاهای فردی کارکنان خود انجام دهد، حتما میزان بروز این اشتباهات موردی به حداقل ممکن خواهد رسید، به دیده بان ایران گفت: ماموران انتظامی مانند تمام انسان‌ها ممکن است در حین انجام وظیفه مرتکب خطا شوند، اما نکته مهم این است که وقتی یک فرد، لباس پلیس را به تن می‌کند، شهروندان انتظار دارند که او بیش از همه ملزم به رعایت قانون و اخلاق باشد؛ بنابراین چنین فردی باید آموزش‌های لازم را ببیند و توجیه شود که وقتی در حین انجام ماموریت، با عموم مردم مواجه می‌شود، باید با حداکثر مدارا و خویشتن‌داری رفتار کند. پلیس همچنین باید علاوه بر آموزش و توجیه کارکنان خود، بر رفتار آن‌ها نظارت کند تا احیانا اگر خطایی از یک ماموران سر بزند، نهادهای نظارتی خود فراجا زودتر از همه دستگاه‌ها متوجه مساله شوند و قاطع‌تر از همه با آن برخورد کنند.

وی در پایان تصریح کرد: ماموران پلیس بخصوص کسانی که در کف خیابان یا کلانتری یا پاسگاه با مردم مواجه هستند، باید موازین اخلاقی را در حداکثر میزان ممکن رعایت کنند، زیرا این افراد آینه تمام نیروهای انتظامی کشور محسوب می‌شوند. به همین دلیل، فراجا باید به صورت مستمر آموزش‌های اجتماعی لازم را به ماموران خود ارائه دهد و آن‌ها را به لحاظ روحی و اخلاقی، آماده نگه دارد. همچنین اگر فردی از افراد نیروی انتظامی مرتکب خطا شد، پلیس باید طبق قانون، شدیدترین برخورد را با فرد خاطی انجام دهد تا برای سایر پرسنل این سازمان نیز درس عبرت شود تا همواره بر مبنای قانون و اخلاق اسلامی با مردم رفتار کنند.

اخبار مرتبط:
مشاور جلیلی: در مجمع تشخیص مصلحت، رای دکتر جلیلی به FATF منفی است
مشاور جلیلی: در مجمع تشخیص مصلحت، رای دکتر جلیلی به FATF منفی است

ثابتی، مشاور جلیلی نوشت: «اعضای مجمع تشخیص رای شان درباره FATF را شفاف کنند؛ البته رای مثبت پزشکیان و رای منفی جلیلی مشخص است، اما بعضی از اینکه رای شان را شفاف کنند طفره میروند و این صداقت با مردم نیست.»

انتقاد شدید ابوطالبی از عراقچی: اظهارات او یادآور حضور و مواضعش در تیم هسته‌ای جلیلی است
انتقاد شدید ابوطالبی از عراقچی: اظهارات او یادآور حضور و مواضعش در تیم هسته‌ای جلیلی است

حمید ابوطالبی، مشاور سیاسی رئیس‌جمهور در دوره حسن روحانی، ضمن انتقاد شدید از عراقچی نوشت: اظهارات او یادآور حضور و مواضعش در تیم هسته‌ای جلیلی است.

ناصر سقای‌بی‌ریا، از شاگردان مصباح یزدی درگذشت
ناصر سقای‌بی‌ریا، از شاگردان مصباح یزدی درگذشت

حجت‌الاسلام ناصر سقای بی ریا از شاگردان مصباح یزدی و مشاور امور روحانیت محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور پیشین درگذشت.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است