کد خبر : 313915
انتشار : ۱۴۰۳/۰۶/۲۷ - 15:17
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

روزنامه اصلاح‌طلب: پزشکیان در نشست خبری‌اش موفق بود

هم میهن نوشت: انتظار داشتیم که پاسخ‌های آقای پزشکیان به روزنامه‌نگاران گامی به پیش باشد و افق روشنی را پیش روی مردم بگشاید. ایشان تقریباً در همه موارد مهم و ذکرشده توانستند با پاسخ‌هایی صریح یا ضمنی رویکرد کلی خود را نشان دهند.

روزنامه اصلاح‌طلب: پزشکیان در نشست خبری‌اش موفق بود

به گزارش سایت خبری مدارا؛ روزنامه اصلاح طلب هم میهن در سرمقاله امروز پاسخ‌های رئیس جمهور در جلسه دیروز را خوب ارزیابی کرده و نوشته: «معتقدیم که می‌توان به اولین گفت‌وگوی آقای رئیس‌جمهور نمره قبولی داد و انتظار داریم که این گفت‌وگوها در امور جاری به‌صورت هفتگی تداوم داشته باشد و هر چه جلو می‌رویم پخته‌تر و ‌پرثمرتر شود.»

این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته: در سرمقاله روز پیش هم‌میهن با عنوان «آزمون وفاق» به گفت‌وگوی دیروز آقای رئیس‌جمهور پرداخته بودیم و انتظار داشتیم که پاسخ‌های آقای پزشکیان به روزنامه‌نگاران گامی به پیش باشد و افق روشنی را پیش روی مردم بگشاید. ایشان تقریباً در همه موارد مهم و ذکرشده توانستند با پاسخ‌هایی صریح یا ضمنی رویکرد کلی خود را نشان دهند. مهمترین آنها مسئله روابط خارجی بود و صریحاً اعلام کرد که «چاره‌ای نداریم جز آنکه FATF را حل کنیم. نامه‌ای را به مجمع تشخیص می‌نویسم تا موضوع FATF دوباره بررسی شود. اگر بتوانیم موضوع FATF و برجام را حل کنیم، بسیاری از مشکلات‌مان  حل می‌شود و بعد می‌توانیم به چشم‌اندازی که رهبر انقلاب ابلاغ کردند دست یابیم.» روشن است که حل مسائل خارجی را پیش‌شرط لازم برای تحقق اهداف سند چشم‌انداز دانسته‌اند؛ این یک گام بزرگ و رو به‌جلو در فهم مسائل ایران است.

نکته دوم در مفهوم‌ وفاق بود. مجری برنامه از روزنامه‌نگارانی بود که پیشتر سابقه زندان داشته است. سایت کیهان به تصور خود مچ‌گیری کرده و با این کار مخالفت نموده ولی پزشکیان خیلی روشن پاسخ داد هیچ دلیلی ندارد که از افراد شایسته استفاده نکند. او روشن گفت که «اَبَرپروژه من ایجاد امید و دوباره مردم را به صحنه آوردن است. باید از آن حالت که یک عده فکر کنند مملکت مال آن‌هاست و بقیه اگر خوش‌شان نمی‌آید باید از کشور بروند، بیرون برویم. هر طرف ما باید کوتاه بیایند. مشارکت مردم را نداشته باشیم به جایی نمی‌رسیم. ادامه زندگی در جایی که سرمایه اجتماعی نیست ممکن نیست. با زور گفتن و تبعید و اخراج کردن، مملکت درست نمی‌شود.»

نکته سوم درباره فیلترینگ بود که رفع آن تا حدی دیر شده است و گفت: «در ارتباط با بحث فیلترینگ با محوریت وزارت ارتباطات داریم برنامه‌ها را می‌نویسیم که بتوانیم آن را رفع کنیم. موضوع رفع فیلترینگ در دستور کار است و پیگیر جمع‌بندی آن در شورای امنیت هستیم. تلاش می‌کنیم هر چه سریع‌تر این روند اجرایی شود.»

نکته مهم اشاره به رفع ناترازی‌ها بود. همه کوشش برای رفع ناترازی‌ها چه در حوزه انرژی و اقتصاد و چه در زمینه نیروی انسانی. وی به روشنی اعلام کرد که ریشه مهم ناترازی‌های اقتصادی فقدان سرمایه‌گذاری اعم از داخلی یا خارجی است: «اولین کار برای رونق تولید ایجاد بستر مناسب برای تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران داخلی است. بدون سرمایه‌گذاری خارجی حل مشکلات امکان‌پذیر نخواهد بود. ناترازی پول و بنزین و برق و محیط زیست و… در کشور داریم. همه برای حل ناترازی‌ها به دولت کمک کنند.»

مشارکت عمومی برای حل این ناترازی‌ها را تاکید کرد. ولی مشارکت واقعی بر مبنای آزاداندیشی نه آن گونه که عده‌ای می‌گویند. به همین دلیل تاکید داشت که «کرسی آزاداندیشی این نیست که اگر حرفی بزنیم ضدانقلاب شویم و ما را از پست و شغل‌مان بیرون کنند. جلوی پرونده‌سازی علیه منتقدان را می‌گیریم.» پاسخی روشن به مخالفان وفاق بود.

اینها یک سوی ماجرا بود، در سوی دیگر هنگامی که درباره زنان و برخورد با آنان سخن گفت، به سخنان دادستان کل کشور ارجاع داد که این رفتارها غیرقانونی است و این را تصریح نمود و در مقابل نیز معتقد بود که هنجارشکنی‌ موجب بروز عکس‌العملی منفی می‌شود و خواهان احترام گذاشتن همگان به یکدیگر و دست برداشتن از لجبازی بود. در مجموع معتقدیم که می‌توان به اولین گفت‌وگوی آقای رئیس‌جمهور نمره قبولی داد و انتظار داریم که این گفت‌وگوها در امور جاری به‌صورت هفتگی تداوم داشته باشد و هر چه جلو می‌رویم پخته‌تر و ‌پرثمرتر شود.

اخبار مرتبط:
عارف: ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند نباید از دست بروند / اگر کشور بخواهد نجات یابد، راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد
عارف: ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند نباید از دست بروند / اگر کشور بخواهد نجات یابد، راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت چهاردهم از راهکارهای تفکرات مختلف در کشور برای حل چالش‌های کنونی استقبال می‌کند، تصریح کرد: «دولت وفاق ملی نیازمند همفکری با نخبگان سیاسی کشور از طیف‌های مختلف است و این نیاز با توجه به شرایط کنونی کاملاً احساس می‌شود.»

عراقچی: آماده‌ایم وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم / خطر تجزیه سوریه وجود دارد
عراقچی: آماده‌ایم وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم / خطر تجزیه سوریه وجود دارد

وزیر امور خارجه گفت: ما همچنان منتظر تصمیم طرف‌هایی هستیم که با آن‌ها وارد مذاکره شده‌ایم که متشکل از سه کشور اروپایی چین، روسیه و طرف امریکایی است که از برجام خارج شد. ما به صلح‌آمیز بودن پرونده هسته‌ای خویش اطمینان کامل داریم و هیچ مخالفتی با مشارکت و همکاری دیگران نداریم و حتی پس از خروج امریکا به هیچ وجه میز مذاکراه را رها نکرده‌ایم.

بیاتی، نماینده مجلس: باید منتظر دستور شورای عالی امنیت ملی درباره قانون عفاف و حجاب باشیم/ مردم باید کمی تحمل کنند تا شرایط عادی شود
بیاتی، نماینده مجلس: باید منتظر دستور شورای عالی امنیت ملی درباره قانون عفاف و حجاب باشیم/ مردم باید کمی تحمل کنند تا شرایط عادی شود

یک نماینده مجلس گفت: شنیدیم که قانون عفاف و حجاب در شورای عالی امنیت ملی مطرح شده است بنابراین باید منتظر دستور شورای عالی امنیت ملی باشیم. آن‌ها هستند که مسئول امنیت کشور هستند و باید تصمیم بگیرند و مسئولان و مردم نیز باید از آن تبعیت کنند ممکن است صلاح نباشد که برخی از دلایل در محافل عمومی مطرح شود اما اگر ما علت آن را نمی‌دانیم دلیل نمی‌شود که فکر کنیم کاری که انجام می‌دهند اشتباه است، همه باید به سیستم امنیتی کشور وهر تصمیمی گرفتند، اعتماد کنیم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است