کد خبر : 323060
انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - 11:22
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

فریدون عباسی: باید به سمت غنی سازی بالاتر برویم/ ساخت راکتور هسته‌ای جدید حق ملت ایران است

رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی کشور، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در طول ۲۰ سال گذشته حتی فراتر از تعهدات با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری داشته است، اما دیگر زمان آن رسیده تا به سمت غنی سازی بالاتر به منظور ارتقای دانش فنی و هسته‌ای کشور گام برداریم.

فریدون عباسی: باید به سمت غنی سازی بالاتر برویم/ ساخت راکتور هسته‌ای جدید حق ملت ایران است

به گزارش سایت خبری مدارا: ایسنا نوشت: فریدون عباسی با اشاره به قطعنامه سیاسی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران، بیان کرد:  اگر ما یک نگاهی به گذشته داشته باشیم، شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به نحوی چیده شده است که همواره رای به بیانیه سه کشور اروپایی داده است. از سال ۸۲ اگر قطعنامه های شورای حکام علیه ایران را بررسی کنیم که تعداد آن ها نیز کم نیست، همیشه این سه کشور اروپایی که امروز نیز این قطعنامه را علیه ایران تنظیم کردند به همراه آمریکا، این قطعنامه ها را می نویسند و کشورهایی که در شورای حکام نیز حضور دارند، کشورهایی هستند که منافع آنان با این چند کشور غربی گره خورده است و در نهایت این قطعنامه ها را به تصویب می رسانند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی همواره در زمین غربی ها بازی کرده است

وی در ادامه اظهار کرد: اینکه ما فکر کنیم که اگر به بازرسان آژانس دسترسی بیشتری دهیم یا اینکه مدیرکل آژانس را به ایران دعوت کرده و ایشان را به سایت های مختلفی ببریم در نظر شورای حکام تاثیری دارد، اینگونه نیست. مثال این موضوع نیز به دورانی باز می گردد که ایران رسما اعلام کرد که در فردو غنی‌سازی انجام می دهد. در دورانی که بنده مسئولیت داشتم، این ها اعلام کردند که قصد داشته تا صحبت کنند و با مذاکره کار را با ایران پیش ببرند. ما به آنها اعلام کردیم گزارش‌هایی که ارائه می‌کنید همه خلاف واقعیت است و گزارش های شما ضد ایرانی است. آژانس اعلام کرد که اگر شما همکاری کنید ما نظرات خود را تصحیح می کنیم. ابتدا یک گزارش کتبی دادند که مخالف نظرات آنان در ایران بود. بعد اعلام کردند که مدیر کل آژانس در سخنرانی خود تصحیح خواهد کرد و ضد ایران صحبت نخواهد کرد.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: اما دوباره مدیرکل در سخنرانی خود و در گزارش شفاهی که در آژانس می داد همان ها را تکرار کرد. یک جناحی در داخل کشور می گفت مماشات کنیم، اما آژانس به قولی که شفاهی داده بود عمل نکرد. ما نیز در داخل کشور بر اساس خرد جمعی پیش رفتیم. در آن زمان نتیجه گرفته بودیم که اگر سخنرانی آقای آمانو باز گزارش کتبی آژانس را تایید کند ما همان اقدامات از پیش تعیین شده خود را انجام خواهیم داد. همین موضوع نیز رخ داد.ایران نیز بعد سخنرانی آقای آمانو اعلام کرد که ما فردو را راه اندازی خواهیم کرد و غنی سازی ۲۰ درصد را در آنجا انجام خواهیم داد. چرا آنان ناراحت بودند که ما در فردو غنی سازی کنیم و چرا ناراحت تر می شدند که ما غنی سازی ۲۰ درصد در فردو داشت باشیم؟ پاسخ این است که آن زمان در فردو امکان اینکه تهاجم نظامی داشته باشند، یا نفوذ کنند یا ویروس ارسال کنند نبود. خیلی از راه اندازی فردو ناراحت می شدند.

ساخت راکتور هسته ای جدید برای کار تحقیقاتی حق ملت ایران است

وی در ادامه تاکید کرد: ما در آن زمان اعلام کردیم که دو تاسه راکتور دیگر مشابه راکتور تهران می خواهیم بسازیم؛ چراکه راکتور تهران تقریبا عمرش تمام شده و بر اساس استانداردها یا باید به موزه تبدل شود یا شرایطی باشد که دیگر اورانیوم وارد آن نشود. استان‌های آذربایجان شرقی، خراسان و فارس برای این راکتورها پیش بینی‌شد و اعلام کردیم که ما دو تا سه راکتور نوع استخری آب سبک را برای تحقیقات و تولید رادیو دارو خواهیم ساخت. این حق کشور ما است که برای کار تحقیقاتی و یا تست مواد راکتور تحقیقاتی داشته باشد.

وی افزد: ما در طول سال ها و حداقل در طول ۲۰ سال گذشته خیلی با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری‌های خارج از تعهد انجام دادیم. در برجام نیز دولتی که در آن موقع علاقه داشت  که برجام را اجرایی کند به کشور فشار آورد. دولت آن زمان معتقد بود که هر توافقی بهتر از توافق نکردن است. نشریات این جناح فکری، همواره کشور را به لبه پرتگاه بردند. مردم نیز فکر می کردند مذاکره خوب است. برای ما انسجام داخلی مهم بود، لذا به دولت وقت اجازه داده شد تا مذاکره انجام دهد.

وی ادامه داد: این جناح خاص معتقد بود که مجلس و شورای عالی امنیت ملی لازم نیست درباره برجام نظر دهند. اما رهبری اعلام کردند که مجلس و شورای عالی امنیت ملی باید نظر دهد. مجلس ۹ شرط گذاشت و شورای عالی امنیت ملی نیز ۱۰ شرط گذاشت. در مجموع ۱۸ شرط گذاشته شد که اگر می خواهید برجام اجرایی شود این ۱۸ شرط باید رعایت شود. آیا این شروط رعایت شد؟

عباسی در ادامه خاطر نشان کرد: این جناح فکری امروز دوباره از  تحریم ها استفاده کرده و مواردی را مطرح می‌کنند. غربی‌ها تحریم را بر کشور اعمال می‌کنند و معیشت مردم را در تنگنا قرار می دهند. امروز این جناح فکری اعلام می کند که ما فیلترینگ را بر می داریم. برای چه کشور ما فیلترینگ دارد؟ چراکه دشمن از طریق فضای مجازی برای ما دردسر ایجاد می کند. ذهن کودکان ما را خراب می کند. امنیت کشور را به خطر می اندازد. اگر فیلتری وجود دارد، برای حفظ امنیت کشور و برای حفظ سلامت فکری کودکان و نوجوانان است. هر کشوری در دنیا این کار را انجام می دهد تا امنیت آن به خطر نیافتد.

وی در ادامه بیان کرد: نباید با شعار مذاکره توانمندی های کشور کنار گذاشته شود. کشور ضعیف مجبور است هر معاهده ای را بپذیرد. اما کشوری که قوی است کسی نمی تواند به آن زور بگوید. در حوزه هسته ای که شاهد هستیم قطعنامه علیه ما صادر کرده اند، ما باید باور کنیم تا راکتور آب سنگین اراک را راه اندازی نکنیم و تا پلوتونیم برای کار تحقیقاتی تولید نکنیم این روند ادامه دارد.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی افزود: تا زمانی که دانشمندان ما به مراکز هسته‌ای اروپا رفته و برای آنان تحقیق کنند و جوانان و دانشمندان ما در اروپا و آمریکا ارضای علمی شوند، ما موفق نخواهیم شد از کشور دفاع کنیم.

وی تصریح: اگر ما در حوزه‌های مختلف موفق شدیم و توانستیم موشک نقطه زن بسازیم به خاطر دقت در محاسبات و اندازه‌گیری است. علوم و فناوری به هم پیوسته هستند. این حتما تاثیر خود را در زندگی مردم خواهد گذاشت.

عباسی در ادامه خاطر نشان کرد: رشد علمی و فنی کشور در اقتصاد ما تاثیر گذار است. ما نباید در این شرایط از پیشرفت کشور غافل شویم. نباید توجه‌ای به قطعنامه‌های شورای حکام داشته باشیم. قبلا نیز آقای روحانی هفت قطعنامه گرفت و از حل پرونده عاجز بودند. پرونده ما بعد از هفت قطعنامه به شورای امنیت رفت. مردم باید محکم بایستند.  قانون اقدام راهبردی که مورد تایید رهبر انقلاب نیز بود باید در زمینه هسته‌ای مورد حمایت قرار بگیرد. حتی مجلس نیز باید قانون محکم تری در خصوص موارد فنی که بنده به آنان اشاره کردم وضع کند.

اخبار مرتبط:
عارف: «آگاهانه» سکوت کرده‌ایم،‌ اگرحملات غیرمنصفانه ادامه یابد، به مردم اطلاع خواهیم داد چه تحویل گرفته‌ایم
عارف: «آگاهانه» سکوت کرده‌ایم،‌ اگرحملات غیرمنصفانه ادامه یابد، به مردم اطلاع خواهیم داد چه تحویل گرفته‌ایم

عارف با تشکر از صبوری مسئولان دولتی و وزرا که در این مدت، آگاهانه سکوت کرده‌اند تصریح کرد: «در این چند ماه که از آغاز دولت می گذرد، حتی اگر حمله غیرمنصفانه ای هم به دولت صورت گرفت، پاسخ ندادیم،‌ قصد ما این است که این مسیر را همچنان دنبال کنیم و این سکوت آگاهانه دولت و وزرای عزیز، بسیار پسندیده است، اما اگر این بی انصافی ها ادامه پیدا کند، در گام اول تذکر می دهیم اما اگر باز هم ادامه یافت، آنوقت مجبور می‌شویم که برای مردم بازگو کنیم که شرایط‌ وزارتخانه‌هایی که تحویل گرفتیم چگونه بوده است، ما نمی خواهیم کاری کنیم که مردم نگران شوند.

رهبر انقلاب: حکم بازداشت کافی نیست، حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود
رهبر انقلاب: حکم بازداشت کافی نیست، حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود

رهبر انقلاب با بیان اینکه این کاری که رژیم صهیونی در غزه و لبنان کرده، پیروزی نیست، جنایت جنگی است تاکید کردند: حکم بازداشت کافی نیست، حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود.

علوی، وزیر پیشین اطلاعات درباره متهمان ترور فخری زاده: منزل آنها را در غرب تهران شناسایی کردیم، اما نیم ساعت قبل از اینکه ما برسیم منزل را ترک کردند / در سقز امکان شناسایی نبود؛ از کشور خارج شدند
علوی، وزیر پیشین اطلاعات درباره متهمان ترور فخری زاده: منزل آنها را در غرب تهران شناسایی کردیم، اما نیم ساعت قبل از اینکه ما برسیم منزل را ترک کردند / در سقز امکان شناسایی نبود؛ از کشور خارج شدند

وزیر پیشین اطلاعات گفت: چه در زمینه شهید فخری زاده و چه کسانی که در ربایش اسناد هسته ای نقش داشتند آن ها را شناسایی کردیم. در خصوص شهید فخری زاده منزل افراد در غرب تهران شناسایی شد. به سمت آن رفتیم تا نیم ساعت قبل از اینکه ما برسیم منزل را ترک کردند. بعد در اراک رد آن را پیدا کردیم و بازهم صحنه را ترک کردند. بعد به همدان رفتتند و از همدان به سنندج و بعد به سقز . اما چون در سقز دوربین نبود امکان شناسایی نبود. بعد هم از کشور خارج شدند

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است