کد خبر : 326821
انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۰۱ - 11:04
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

ابراهیم فیاض: دهک‌های پایین تحت فشار و طبقه متوسط عصبانی است

یک استاد دانشگاه گفت: هر چند طبقه متوسط به بالا در مضیقه اقتصادی قرار نمی گیرند اما هزینه ها به آنها نیز فشار روانی وارد می کند، به عبارت دیگر آنها پول برای تأمین معیشت خانواده خود دارند اما با عصبانیت پول خرج می کنند.

ابراهیم فیاض: دهک‌های پایین تحت فشار و طبقه متوسط عصبانی است

به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: رویکرد اعلامی مسعود پزشکیان در انتخابات شنیدن صدای مردم از یک سو، هماهنگی با حاکمیت و تحقق شعار وفاق از سوی دیگر بود که فرصت بی‌نظیری را برای اعمال برخی تغییرات ایجاد کرد اما نکته مهم آن است که این پنجره فرصت اگر با اقدام همراه نشود بسته خواهد شد و سیل وقایع فرصت‌های موجود را از بین می‌برد و امید ایجادشده ناامید می‌گردد کمااینکه شور ایجادشده پس از روی کار آمدن آقای پزشکیان پس از گذشت سه ماه کمتر شده و باید شعارها را با عمل‌ها همراه کرد تا دستاوردها ظاهر شود و امیدها ناامید نشود و از یک آرزو به یک خوش‌بینی تبدیل شود.

ابراهیم فیاض درباره تأثیر اوضاع اقتصادی بر نوع نگاه مردم به دولت پزشکیان گفت: پزشکیان می خواست برقراری عدالت عرفی در جامعه را با الگوگیری از دهه شصت به اجرا درآورد اما بعد از چند ماه قرائن و شواهد نشان می دهد که جهت گیری دولت او همچون دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی، احمدی نژاد، حسن روحانی و مرحوم سیدابراهیم رئیسی به سمت اجرای سیاست های تعدیل اقتصادی است؛ این رویکرد نوعی نوسازی عامرانه است که سرمایه اجتماعی را از بین می برد.

وی با بیان اینکه دولت دوباره از هدف گذاری برای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصادی صحبت می کند، افزود: دولت با کدام پول و درآمد می خواهد به این هدف برسد؟ اگر سرمایه گذاری خارجی داشتیم می توانست رشد ۸ درصدی اقتصادی اتفاق بیفتد اما اگر قرار باشد دولت با گران کردن بنزین، طلا و ارز درآمدی برای اهداف توسعه ای به دست آورد؛ این همان سیاست تعدیل اقتصادی دولت کارگزاران سازندگی است که پول از جیب مردم خارج و به جیب دولت می رود.

این کارشناس مسائل اجتماعی با بیان اینکه دولت پزشکیان باید به این سئوال پاسخ روشن دهد «آیا می خواهد با ریاضت اقتصادی به رشد اقتصادی برسد؟» اظهار کرد: اگر قرار باشد همه خدمات از آموزش، درمان و انرژی گران شود و پرداخت همه هزینه ها به دوش مردم بیفتد؛ باید منتظر گرانی های وحشتناک بود که بر اثر آن همه شعارهای عدالت طلبانه تحت تأثیر قرار می گیرد و به فراموشی سپرده می شود. دور شدن پزشکیان از شعارهای انتخاباتی اش به آن معنی است که آن شعارها زمان انتخابات غیرکارشناسی بود، نمونه اش را در موضوع رفع فیلترینگ می بینیم.

وی درباره میزان تاب آوری مردم مقابل گرانی ها ادامه داد: الان بیشترین فشار بر دهک های کم درآمد جامعه می آید. هر چند طبقه متوسط به بالا در مضیقه اقتصادی قرار نمی گیرند اما هزینه ها به آنها نیز فشار روانی وارد می کند، به عبارت دیگر آنها پول برای تأمین معیشت خانواده خود دارند اما با عصبانیت پول خرج می کنند. نمونه این وضعیت را می توان در اقشار کارمند و کارگر می توان مشاهده کرد؛ هر چند حقوق شان افزایش یافته اما این افزایش حقوق کفاف زندگی شان را به سختی می دهد.

فیاض با بیان اینکه جامعه بر اثر گرانی ها منفعل‌تر می شود، گفت: درآمد وقتی خوب باشد مسائل جنسی اوج می گیرد، دختر و پسر ازدواج می کنند اما وقتی درآمد کم باشد سرد می شوند و مشروب، مواد مخدر و الکل جایگزین گرایشات جنسی می شود. امروز نیز نشانه های این انفعال در جامعه را می توانیم در افزایش آمار مصرف مشروبات الکی، سیگار و مواد مخدر ببنیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون جامعه در وضعیت ریاضت اقتصادی قرار دارد، افزود: اگر بخواهیم عدالتگرایانه به موضوعات نگاه کنیم، دولت به جای اجرای طرح های عمرانی باید دنبال تقویت شاخص های رفاه نسبی در جامعه باشد. معتقدم نوسازی و توسعه با تأخیر و شیب ملایم انجام شود بهتر از آن است که آسیب های اجتماعی هر روز در جامعه تشدید شوند.

اخبار مرتبط:
عارف: ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند نباید از دست بروند / اگر کشور بخواهد نجات یابد، راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد
عارف: ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند نباید از دست بروند / اگر کشور بخواهد نجات یابد، راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت چهاردهم از راهکارهای تفکرات مختلف در کشور برای حل چالش‌های کنونی استقبال می‌کند، تصریح کرد: «دولت وفاق ملی نیازمند همفکری با نخبگان سیاسی کشور از طیف‌های مختلف است و این نیاز با توجه به شرایط کنونی کاملاً احساس می‌شود.»

دولت گام نخست را برای تغییر واحد از ریال به تومان و حذف چهار صفر از پول ملی برداشت
دولت گام نخست را برای تغییر واحد از ریال به تومان و حذف چهار صفر از پول ملی برداشت

لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور که با هدف حذف ۴ صفر از پول ملی و بهبود عملکرد نظام پولی کشور تهیه شده، به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. هدف از این اصلاح، کاهش مشکلات ناشی از تورم مزمن و کاهش قدرت خرید پول ملی است که طی سال‌های اخیر موجب افزایش ارقام در مبادلات روزمره و افت حیثیت ظاهری پول ملی در مقایسه با دیگر ارز‌های بین‌المللی شده است.

عراقچی: آماده‌ایم وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم / خطر تجزیه سوریه وجود دارد
عراقچی: آماده‌ایم وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم / خطر تجزیه سوریه وجود دارد

وزیر امور خارجه گفت: ما همچنان منتظر تصمیم طرف‌هایی هستیم که با آن‌ها وارد مذاکره شده‌ایم که متشکل از سه کشور اروپایی چین، روسیه و طرف امریکایی است که از برجام خارج شد. ما به صلح‌آمیز بودن پرونده هسته‌ای خویش اطمینان کامل داریم و هیچ مخالفتی با مشارکت و همکاری دیگران نداریم و حتی پس از خروج امریکا به هیچ وجه میز مذاکراه را رها نکرده‌ایم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است