به گزارش سایت خبری مدارا؛ علی قاسمزاده در سیوششمین نشست کمیسیون حقوقی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران اظهار کرد: حال اصفهان چندان خوب نیست و از آنجایی که از اصول اولیه عدالت، حفظ علایم اولیه برای موجودات است، باید بگوییم که امروز علایم حیاتی اصفهان در معرض خطر قرار دارد و باید برای آن راهکاری اندیشید.
به نوشته مهر؛ وی با بیان اینکه اصفهان ناپاکترین هوا را در کشور دارد و فرونشست زمین خطر دیگری است که آینده این شهر تمدنساز را در معرض خطرات جدی قرار داده است، افزود: تابآوری بهمعنای بروز بهترین واکنش در سختترین شرایط است و ما سعی کردهایم رویکرد تابآوری را در پیش بگیریم، اما این کافی نیست و ما بر اجرای عدالت درخصوص اصفهان تاکید داریم.
شهردار اصفهان بیان کرد: اصفهان تمدنساز است، باغشهر و دارای آبوهوایی چهارفصل است و شش هزار هکتار فضای سبز اکولوژیک دارد. اما این شهر متعلق به همه است، بنابراین همه باید برای نجات آن از خطرات موجود تلاش کنیم.
ضرورت آموزش مباحث حقوقی به کارکنان شهرداریها
محمد نورصالحی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز خاطرنشان کرد: از آنجایی که کمیسیون ماده ۳۸ از رویکردهای مهم این نشست است، ضرورت دارد که به آنچه در شهرداریها بهعنوان قرارداد و در قالب دادوستد با مخاطبان صورت میگیرد توجه بیشتری شده و انضباط دقیقی در قراردادها لحاظ شود.
وی افزود: پیشنهاد میکنم در چنین جلساتی مدل قراردادها با همه جزییاتشان تهیه شود تا ضمن تحلیل و بررسی آنها، الگویی برای عملکرد شهرداریها ارائه شود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه آموزش مباحث حقوقی در قالب آموزشهای ضمن خدمت به متولیان این حوزه در شهرداریها باید بهصورت دقیق و اصولی اجرایی شود، ادامه داد: درخصوص کمیسیون ماده ۳۸ نیز بهدلیل اهمیت مباحث اقتصادی، ضرورت دارد که به الزامآور بودن تعهدات نیز تاکید شود تا روند اجرای قانون کوتاه و تسریع شود.
افزایش استقلال کمیسیون ماده ۳۸ از راهکارهای کاهش مشکلات فعلی آن است
علی زارع، معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان اصفهان نیز اظهارکرد: از آنجایی که شهرداریها به بودجه دولتی متکی نیستند، برای تامین مالی خود نسبت به مشارکت با بخش خصوصی اقدام کردهاند و با قراردادهایی مواجه شدهاند که بار حقوقی دارد.
وی افزود: آسیبشناسی کمیسیون ماده ۳۸ نشان میدهد که حجم زیاد پروندههای مربوط به این قراردادها منجر به تاخیر در رسیدگی به پروندهها شده است، بنابراین باید سازوکاری برای رفع این مشکل تدوین شود.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان اصفهان بیان کرد: ازجمله راهکارهای رفع مشکلات کمیسیون ماده ۳۸ میتوان به تجهیز این کمیسیون به نیروی انسانی متخصص، ارائه آموزش تخصصی به کارکنان، افزایش استقلال کمیسیون، تدوین آییننامه داخلی و شفافسازی روند فعالیت آن اشاره کرد.
شهرداریها به حمایت ویژه قوه قضاییه نیاز دارند
احسان متولیان، دبیرکل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران نیز اظهار کرد: قراردادهای شهرداریها در حوزههای مختلف از اهمیت زیادی برخوردار است و باید ضمن کسب نظرات تمام ادارات کل حقوقی کلانشهرها، به بررسی این موضوع در مشورت با قوه قضاییه بپردازیم.
وی افزود: شهرداریها نهادهای مظلومی هستند که عمده دستگاهها بار مسئولیت خود را برعهده آنها قرار میدهند، بنابراین ضرورت دارد که قوه قضاییه حمایت ویژهای از شهرداریها انجام دهد.