به گزارش سایت خبری مدارا؛ مهدی جمالینژاد در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان کمیسیون ملی یونسکو و استانداری اصفهان، بر اهمیت نقش دیپلماسی عمومی و شهری در تعاملات بینالمللی تأکید کرد.
به نوشته مهر؛ وی اظهار کرد: در شرایط دشوار دیپلماسی رسمی، دیپلماسی شهری و عمومی با تمرکز بر تعاملات فرهنگی و مردمی میتوانند مؤثر باشند. در این میان، کنشگران غیردولتی پایهای اساسی در روابط بینالمللی محسوب میشوند.
استاندار اصفهان با اشاره به تجربه کاری خود در اصفهان، گفت: شاهد تلاشهای گسترده در حوزه صنایع دستی و بینالمللی بودهام و اتفاقات ارزشمندی مانند انتخاب اصفهان بهعنوان شهر جهانی صنایع دستی و شهر خلاق را تجربه کردهام. با این حال، احساس میشود به اندازه تلاشها، خروجی مطلوبی نداشتهایم و از ظرفیتهای یونسکو بهره کافی نبردهایم.
وی افزود: شهرداری اصفهان در دیپلماسی چندجانبه عضو ۱۸ سازمان بینالمللی مانند آیسیسیان و متروپولیس است و ۱۵ شهر خواهرخوانده نیز به تقویت روابط بینالمللی و فرهنگی شهر کمک کردهاند. با این وجود، استفاده از ظرفیتهای یونسکو نیازمند تمرکز بیشتری است.
جمالینژاد با تأکید بر اهمیت راهاندازی کارگروهی ویژه برای بهرهوری از ظرفیتهای یونسکو گفت: هویت اصفهان در سطح جهانی بسیار شناخته شده است. برخی این شهر را همپای یک کشور میدانند. این امر فرصتی استثنایی برای توسعه تعاملات بینالمللی و بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود فراهم میکند.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیتهای اصفهان در حوزههای علمی، فرهنگی، گردشگری و درمان بسیار چشمگیر است. در تفاهمنامه امروز نیز بندهایی برای تسریع فعالیتها، از جمله در حوزه گردشگری سلامت و پذیرش دانشجوی بینالمللی، گنجانده شده است.
استاندار اصفهان گفت: امیدواریم با همکاری کمیسیون ملی یونسکو، بتوانیم زمینه گسترش صنایع دستی، گردشگری و دیگر حوزههای کلیدی را فراهم کنیم و تأثیر مثبت این اقدامات را در توسعه استان مشاهده کنیم»