کد خبر : 333331
انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۲۳ - 17:10
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

سلیمی‌نمین: برخی به پزشکیان فشار روانی وارد می‌کنند که استعفا دهد

عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا با بیان این که افرادی به پزشکیان فشار روانی وارد می‌کنند که استعفا دهد، گفت: مذاکره تحت شمشیر نه تنها مذاکره نیست، بلکه پذیرش اصول مذاکره نیز نیست. وقتی طرف مقابل به تحریم‌ها ادامه می‌دهد و سپس اعلام می‌کند که آماده مذاکره است، این یک نوع فریب است و به هیچ عنوان نمی‌تواند به عنوان مذاکره واقعی تلقی شود.

سلیمی‌نمین: برخی به پزشکیان فشار روانی وارد می‌کنند که استعفا دهد

به گزارش سایت خبری مدارا: فارس نوشت: آیت‌الله خامنه‌ای روز جمعه و در دیدار فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، درباره مذاکره با آمریکا بیانات مهمی داشتند؛ بیاناتی که به سرعت به تیتر یک رسانه‌های جهان تبدیل شد. رهبر انقلاب در بخشی از بیانات خود در این دیدار گفتند که « ما باید درست بفهمیم که مذاکره با آمریکا هیچ تاثیری در رفع مشکلات کشور ندارد و این‌جور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل می‌شود. نخیر؛ از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نمی‌شود. دلیل؟ تجربه!».

مهمترین اظهارات عباس سلیمی نمین در ادامه آمده است:

*جمهوری اسلامی ایران همواره به ابزار مذاکره توجه داشته و هرگز آن را نادیده نگرفته است، اما هر نوع دعوت به مذاکره در شرایطی که تحت فشار و تهدید باشد، نه تنها معنای مذاکره را از بین می‌برد بلکه باعث تحقیر طرف مذاکره‌کننده می‌شود.مذاکره زمانی معنی دارد که اصول آن رعایت شود، نه زمانی که طرف مقابل ایران را تحت فشار قرار دهد.

*مذاکره تحت شمشیر نه تنها مذاکره نیست، بلکه پذیرش اصول مذاکره نیز نیست. وقتی طرف مقابل به تحریم‌ها ادامه می‌دهد و سپس اعلام می‌کند که آماده مذاکره است، این یک نوع فریب است و به هیچ عنوان نمی‌تواند به عنوان مذاکره واقعی تلقی شود.

*ترامپ ابتدا تحریم‌ها را امضا و افزایش داد، و سپس اعلام کرد که آماده مذاکره است. این نشان می‌دهد که کسی که قصد مذاکره واقعی دارد، به هیچ وجه تحریم را به عنوان ابزار مقدم نمی‌داند، بلکه باید به سمت رفع تحریم‌ها و ایجاد فضایی برابر برای گفت‌وگو پیش برود.

*در مواجهه با چنین رفتارهایی، متأسفانه برخی افراد در داخل کشور بدون تحلیل دقیق از وضعیت، در مقام خودتحقیر برمی‌آیند و حاضر نیستند به تحلیل رفتار آمریکا بپردازند. این افراد باید درک کنند که این نوع دعوت به مذاکره، در واقع یک فریب است و نه فرصتی برای گفت‌وگو در شرایط عادلانه و برابر.

*شما به تجربیات تاریخی ایران در مذاکرات با آمریکا، به خصوص دوران ریاست جمهوری مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی، توجه کنید. مسئولین ایران خوش‌بینانه وارد فضایی شدند که آمریکا به دنبال فریب بود. یکی از نمونه‌های بارز این فریب، جریان مکفارلین است که تجربه‌ای بسیار روشن به ما می‌دهد. در این جریان، آمریکا به هیچ وجه به گفت‌وگوی برابر با ایران نپرداخت و تنها به دنبال تسلیحاتی بود که به طور غیرقانونی از خارج کشور منتقل شد.

*امروز برخی جریان‌های سیاسی تلاش دارند با ایجاد فضای احساسی، مشکلات اقتصادی کشور را حل کنند، اما این رویکرد نه تنها به حل مشکلات کمک نمی‌کند، بلکه باعث ایجاد فضای غیرواقعی و نادرست در تحلیل مسائل می‌شود.

*مگر ما در گذشته مذاکره نکردیم؟ ایران در چارچوب توافق به اضافه یک (برجام) به اصول مذاکره پایبند بود، اما آمریکا پس از آنکه نتواست از ابزار فشار برای محروم کردن ملت ایران از توان خود استفاده کند، به سرعت توافق اولیه را نقض کرد و تمامی زحمات ایران را زیر پا گذاشت.

*این تجربیات نشان می‌دهد که برخی جریانات که امروز فشار روانی به دولت و شخص آقای پزشکیان وارد می‌کنند، در واقع به دنبال منافع خود هستند و هیچ توجهی به مصالح ملی ندارند. این فشارها، بیشتر ناشی از زیاده‌خواهی است و نه در راستای منافع ملی کشور.

*برخی جریان‌ها به دنبال فشار آوردن به دولت هستند تا اگر رئیس‌جمهور وارد مذاکره با آمریکا نشود، استعفا دهد. این نوع نگاه به منافع گروهی، نه تنها در مسائل داخلی بلکه در حوزه روابط بین‌الملل هم می‌تواند فاجعه‌بار باشد. زمانی که گروه‌ها و جریان‌ها فقط منافع خود را مدنظر قرار می‌دهند و مصالح ملی را نادیده می‌گیرند، نمی‌توان انتظار داشت که سیاست‌های خارجی کشور موفقیت‌آمیز باشد.”

*امروز برخی افراد به جای اینکه از رئیس‌جمهور بخواهند منابع داخلی را فعال کند و از آن بهره‌برداری بیشتری داشته باشد، در حال فشار آوردن به او هستند که یا باید وارد بازی آمریکا شود یا استعفا دهد. این نوع نگاه به مسائل، برخلاف مصالح ملی است.

*آمریکایی‌ها هیچ‌گونه مذاکره صادقانه‌ای را در دستور کار خود قرار نداده‌اند. اگر قرار بود مذاکره صادقانه‌ای وجود داشته باشد، طبیعتاً موضوع تحریم‌ها اولویت نمی‌یافت.آمریکایی‌ها برای تحمیل اراده خود از تهدیدات استفاده می‌کنند. اما ما باید این تهدیدات را خنثی کنیم؛ هم در زمینه جنگ اقتصادی که توسط برخی مسئولین داخلی دامن زده می‌شود و هم در برابر تهدیدات مستقیم از سوی آمریکا.

*پس از خنثی کردن این تهدیدات، ایران قادر خواهد بود که با اطمینان خاطر وارد مذاکرات شود و در چنین شرایطی می‌توانیم به نتیجه مطلوبی برای کشور دست یابیم.

اخبار مرتبط:
معین: امروز با وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم / عدالت اجتماعی که از آرمان‌های مهم انقلاب مردم بوده، رنگ باخته است
معین: امروز با وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم / عدالت اجتماعی که از آرمان‌های مهم انقلاب مردم بوده، رنگ باخته است

معین گفت: عدم اشتغال که یکی از چالش‌های اصلی اقتصاد بیمار ایران است باعث شده که نرخ بیکاری جوانان و دانش‌آموختگان دانشگاهی همچنان بالا باشد و سونامی مهاجرت نخبگان علمی و حتی مهاجرت توده‌وار را موجب گشته است.

سردار نقدی: اگر یک کشور اروپایی ثابت کند که پیشرفت زنانش سریع‌تر از ایران بوده، دین خودم را عوض می‌کنم
سردار نقدی: اگر یک کشور اروپایی ثابت کند که پیشرفت زنانش سریع‌تر از ایران بوده، دین خودم را عوض می‌کنم

سردار نقدی گفت: همان سال ۱۴۰۱ که «زن، زندگی، آزادی» راه انداختند، گفتم اگر یک کشور اروپایی ثابت کند پیشرفت زنانش در عرصه‌های دانش، ورزش، هنر، سیاست و فناوری سریع‌تر از ایران بوده است، من دین خودم را عوض می‌کنم.

روزنامه اصولگرا: پزشکیان روز گذشته ۲۰ بار نام رهبری را برد
روزنامه اصولگرا: پزشکیان روز گذشته ۲۰ بار نام رهبری را برد

سخنرانی روز ۲۲ بهمن رئیس‌جمهور ایران دکتر مسعود پزشکیان رشک‌برانگیز بود. نه فقط از جهت شاخص‌های وحدت داخلی که بسیار بر آن تکیه کرد و نه به‌خاطر نزدیک به بیست مرتبه اشاره به «رهبریت مقام معظم رهبری» و فصل‌الخطاب دانستن کلام و پیام رهبری، بلکه از جهت تبیین دقیق نکته‌ای مغفول در بین بسیاری از مردم که «اصولاً امریکا دنبال مذاکره نیست که ما در مقابل بخواهیم با ترامپ مذاکره بکنیم یا نکنیم».

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است