کد خبر : 339207
انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۲۴ - 12:53
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

تولد اولین نوزاد دنیا که با لقاح مصنوعی رباتیک تحت کنترل هوش مصنوعی به‌ دنیا آمد

نخستین‌ بار در جهان نوزادی با استفاده از ربات تزریق اسپرم تحت کنترل هوش مصنوعی فرایند لقاح را کامل کرد. این نوزاد نتیجه فرایند لقاح مصنوعی (IVF) از طریق سیستم خودکار است که در آن تمام مراحل تزریق اسپرم به تخمک بدون دخالت مستقیم انسان انجام می‌شود. پیشرفت دانشمندان آمریکایی در درمان ناباروری اهمیت زیادی دارد.

تولد اولین نوزاد دنیا که با لقاح مصنوعی رباتیک تحت کنترل هوش مصنوعی به‌ دنیا آمد

به گزارش سایت خبری مدارا: دیجیاتو نوشت: نخستین‌ بار در جهان نوزادی با استفاده از ربات تزریق اسپرم تحت کنترل هوش مصنوعی فرایند لقاح را کامل کرد. این نوزاد نتیجه فرایند لقاح مصنوعی (IVF) از طریق سیستم خودکار است که در آن تمام مراحل تزریق اسپرم به تخمک بدون دخالت مستقیم انسان انجام می‌شود. پیشرفت دانشمندان آمریکایی در درمان ناباروری اهمیت زیادی دارد.

براساس گزارش‌های منتشرشده، این فناوری نوین را محققان شرکت زیست‌فناوری Conceivable Life Sciences در نیویورک توسعه داده‌اند و هدف آن کاهش خطاهای انسانی و افزایش دقت در فرایندهای لقاح آزمایشگاهی اعلام شده است. یکی از مراحل مهم این سیستم انتخاب دقیق اسپرم‌های سالم توسط هوش مصنوعی و بی‌حرکت‌سازی آنها با لیزر برای تزریق به تخمک است.
گامی نوین در درمان ناباروری با لقاح رباتیک از طریق هوش مصنوعی
در آزمایشی که این سیستم خودکار در کلینیک IVF گوادالاخارای مکزیک انجام داد، تخمک‌های اهداکننده با اسپرم شوهرش که مشکل حرکت اسپرم داشت، بارور شدند. از ۵ تخمک، ۴ مورد بارور شدند و درنهایت، یکی از آنها منجر به تولد نوزاد سالمی شد.
مادر این نوزاد زنی ۴۰ ساله است که در تلاش‌های قبلی‌اش برای بارداری از طریق IVF شکست خورده بود. در این روش جدید، تیمی از دانشمندان به رهبری دکتر «ژاک کوهن» از شرکت زیست‌فناوری Conceivable Life Sciences، سیستمی طراحی کردند که می‌تواند تمام ۲۳ مرحله اصلی فرایند «تزریق درون‌سیتوپلاسمی اسپرم» (ICSI) را خودکار انجام دهد.
پروفسور «مندیزابال-روئیز»، مهندس ارشد این پروژه، می‌گوید این سیستم با دقت و سرعت بالا می‌تواند تمام ۲۳ مرحله کلیدی فرایند تزریق اسپرم را انجام دهد و حتی دقت آن از انسان‌ها بیشتر است.
روش ICSI که از دهه ۱۹۹۰ رایج شده، شامل تزریق اسپرم به تخمک در آزمایشگاه است و معمولاً در موارد ناباروری مردان استفاده می‌شود. تاکنون جنین‌شناسان مجربی این فرایند را با استفاده از میکروسیستم‌های خاص دستی انجام می‌دادند اما دقت آن می‌توانست تحت‌تأثیر خستگی یا خطای انسانی قرار بگیرد.
سیستمی که با استفاده از هوش مصنوعی ساخته‌ شده نه‌فقط می‌تواند سالم‌ترین اسپرم‌ها را براساس ظاهرشان انتخاب کند، بلکه با استفاده از لیزر، دم اسپرم را برای تزریق بی‌حرکت می‌کند. سپس، هوش مصنوعی اسپرم را در سوزن تزریق قرار داده و آن را وارد تخمک می‌کند.
به گفته محققان، فرایند تزریق خودکار به‌طور میانگین ۹ دقیقه و ۵۶ ثانیه برای هر تخمک زمان می‌برد که به‌دلیل آزمایشی‌بودن روش، اندکی بیشتر از روش دستی بود. البته محققان امیدوارند این زمان در آینده کمتر شود.
باوجود این دستاورد مهم، متخصصان تأکید دارند برای اثبات کارایی بیشتر این روش نسبت به روش‌های سنتی، انجام مطالعات گسترده‌تر و مقایسه‌ای ضروری است. همچنین هزینه بالای این فناوری می‌تواند مانعی برای استفاده گسترده از آن در مراکز درمان ناباروری باشد.
نتایج این پژوهش در Reproductive BioMedicine Online منتشر شده است.
اخبار مرتبط:
حکم اولیه پرونده شکنجه دانش‌آموزان با کابل صادر شد
حکم اولیه پرونده شکنجه دانش‌آموزان با کابل صادر شد

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان اعلام کرد: حکم اولیه معلم خاطی آموزش و پرورش ناحیه ۲ سنندج با عنوان تعلیق از خدمت تا زمان صدور حکم نهایی صادر شد.

فریاد چمران سر معاون زاکانی؛ خدا از شما نمی‌گذرد!
فریاد چمران سر معاون زاکانی؛ خدا از شما نمی‌گذرد!

ویدئویی از فریادهای مهدی چمران خطاب به معاون معماری و شهرسازی که خطاب به او می‌گوید: «شهر را به خرابی می‌کشانید، با چیزی که به نفع شهر هست مخالفت می‌کنید، خدا از شما نمی‌گذرد.» را مشاهده کنید.

جزئیات قتل هولناک خانوادگی در بندرعباس
جزئیات قتل هولناک خانوادگی در بندرعباس

در حادثه‌ای تکان‌دهنده که فضای اجتماعی بندرعباس را بهت‌زده کرده، مردی حدوداً ۴۰ ساله روز گذشته همسر خود را به طرز فجیعی به قتل رساند و سپس با پریدن از بالکن، به زندگی خود پایان داد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است