کد خبر : 340308
انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۳۱ - 13:57
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

علوم پزشکی شیراز: مشاهده سرخک در سه شهرستان فارس/ چهار مورد ابتلای قطعی گزارش شد

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شناسایی موارد مشکوک و قطعی بیماری سرخک در سه شهرستان استان فارس خبر داد و گفت: تاکنون چهار مورد قطعی مثبت گزارش شده است.

علوم پزشکی شیراز: مشاهده سرخک در سه شهرستان فارس/ چهار مورد ابتلای قطعی گزارش شد

به گزارش سایت خبری مدارا: ایرنا نوشت: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از شناسایی موارد مشکوک و قطعی بیماری سرخک در سه شهرستان استان فارس خبر داد و گفت: تاکنون چهار مورد قطعی مثبت گزارش شده است.

اورنگ ایلامی اظهارکرد: در شهرستان‌های داراب، فسا و زرین‌دشت ۱۴ مورد مشکوک به سرخک شناسایی شده که چهار مورد از آن‌ها (سه کودک زیر یکسال از داراب و یک نوجوان ۱۶ ساله با سابقه تماس با بیماران) به صورت قطعی مثبت اعلام شده است.

وی با اشاره به لزوم بررسی دقیق‌تر پوشش واکسیناسیون در مناطق درگیر افزود: برخی از موارد مثبت در کودکانی مشاهده شده که واکسیناسیون انجام نداده‌اند.

ایلامی سرخک را یکی از مسری‌ترین بیماری‌های عفونی دانست که پیش از گسترش واکسیناسیون، عامل مرگ‌ومیر کودکان زیر پنج سال بود و تصریح کرد: هرچند پوشش بالای واکسیناسیون در سال‌های گذشته موجب کاهش چشمگیر این بیماری شد، اما در سال‌های اخیر تحت تأثیر حضور اتباع خارجی، مواردی از سرخک در کشور گزارش شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به وضعیت شهرستان‌های فسا، داراب و زرین‌دشت گفت: این مناطق محل تردد اتباع خارجی هستند.

وی تاکید کرد: پوشش واکسیناسیون در فسا ۱۰۰ درصد و در داراب و زرین‌دشت بیش از ۹۸ درصد است، اما موارد ابتلا در کودکان واکسینه‌نشده نشان‌دهنده لزوم توجه ویژه به این گروه است.

ایلامی از تشکیل تیم واکنش سریع و برگزاری جلسات اضطراری با مسئولان شهرستانی خبر داد و افزود: واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخچه، ردیابی بیماران اولیه، جداسازی مبتلایان در بیمارستان‌ها و تأمین لوازم حفاظت فردی انجام شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: اقدامات پیشگیرانه بلندمدت شامل آموزش و اطلاع‌رسانی عمومی، برگزاری کمپین‌های آگاهی‌بخش در مورد علائم سرخک، اهمیت واکسیناسیون و راه‌های پیشگیری، همکاری با رسانه‌های محلی و رهبران جامعه برای جلب مشارکت مردم، بررسی کانون‌های احتمالی، رصد مناطق با تراکم بالای اتباع غیرایرانی و بازدید از مراکز تجمعی (مانند خوابگاه‌ها، مدارس) است.

ایلامی تاکید کرد: با اجرای این برنامه ها به‌ویژه واکسیناسیون تکمیلی، پایش فعال و آموزش عمومی، می‌توان زنجیره انتقال سرخک را در منطقه قطع کرد. همکاری بین شهرستان‌های درگیر و تقویت زیرساخت‌های بهداشتی کلید موفقیت است.

بیماری سرخک با ویروس «موربیلی» از خانواده پارامیکسوویروس ایجاد می‌شود و دوره نهفتگی آن هشت تا ۱۵ روز است. علائم اولیه شامل تب، سرفه، آبریزش بینی و التهاب چشم است که به دنبال آن بثورات پوستی در صورت و بدن ظاهر می‌شود.

 انتقال بیماری از طریق ذرات تنفسی یا تماس مستقیم با ترشحات بینی و گلو صورت می‌گیرد و افراد از سه روز قبل از علائم تا چهار روز پس از ظهور بثورات، ناقل بیماری هستند.

اخبار مرتبط:
آیا مژه مصنوعی برای چشم‌ ضرر دارد؟
آیا مژه مصنوعی برای چشم‌ ضرر دارد؟

با وجود محبوبیت زیاد مژه‌های مصنوعی و اکستنشن مژه به‌عنوان روشی سریع و تأثیرگذار برای زیباتر جلوه دادن چشم‌ها، این محصولات می‌توانند خطراتی را نیز برای سلامت چشمان شما به همراه داشته باشند. بسیاری از افراد عاشق داشتن مژه‌هایی بلند و پرپشت هستند، اما باید توجه داشت که این زیبایی ممکن است به بهای آسیب رساندن به چشم‌ها تمام شود.

نمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد
نمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد

مطالعات جدید نشان می‌دهند که رژیم‌های غذایی پرنمک می‌توانند از طریق مکانیسم‌های ایمنی، به‌ویژه تولید پروتئینی به نام IL-17A، منجر به بروز علائم افسردگی شوند.

چرا پوست انگشتان در آب چروک می‌شود؟
چرا پوست انگشتان در آب چروک می‌شود؟

​این سؤال که «چرا انگشت‌هام چروک شدن؟» سال‌هاست ذهن کودکان و نوجوانان را در حمام یا کلاس شنا مشغول کرده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است