کد خبر : 340331
انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۳۱ - 17:09
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

گروسی: مذاکرات میان ایران و آمریکا در رم، «یک روز مثبت برای صلح» بود

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دور دوم گفت‌گوهای هسته‌ای ایران و آمریکا را مثبت ارزیابی کرد و گفت که نقش آژانس برای راستی‌آزمایی هر توافقی میان ۲ طرف تعیین‌کننده است.

گروسی: مذاکرات میان ایران و آمریکا در رم، «یک روز مثبت برای صلح» بود

به گزارش سایت خبری مدارا: ایسنا نوشت: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دور دوم گفت‌گوهای هسته‌ای ایران و آمریکا را مثبت ارزیابی کرد و گفت که نقش آژانس برای راستی‌آزمایی هر توافقی میان ۲ طرف تعیین‌کننده است.

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتم با ابراز خوش‌بینی نسبت به روند گفت‌وگوهای هسته‌ای غیر مستقیم میان ایران و آمریکا که دور دوم آن روز شنبه در رم، پایتخت ایتالیا برگزار شد، آن را «یک روز مثبت برای صلح» توصیف کرد.

او که با روزنامه ایتالیایی ریپوبلیکا گفت‌وگو می‌کرد در پاسخ به این سوال که چرا آن را روز مثبت می‌داند؟ اظهار داشت: زیرا مذاکرات بر سر موضوع هسته‌ای ایران در دور دوم این گفت‌وگوها واقعاً می‌توانست به شکست انجامیده و همه چیز متوقف شود. این خطر وجود داشت. در عوض، روح (مذاکرات) رم نشان داده است که می‌توان رو به جلو رفت.

گروسی درباره محل برگزاری دور بعدی گفت‌وگوها که گفته شده است دوباره در مسقط، پایتخت عمان خواهد بود و این سوال که آیا ممکن است مذاکرات دیگری در رم برگزار شود؟ تصریح کرد: تصمیم‌گیری در این باره بر عهده ۲ طرف خواهد بود. با این حال، ایتالیا اعتباری در این زمینه کسب کرده است که دیگران آن را ندارند و از آنجایی که مذاکرات قطعا شنبه آینده به پایان نخواهد رسید، فکر می‌کنم شاهد دیدارها و دیدارهای فنی دیگر بین آمریکا و ایران در رم باشیم.

او که روز گذشته در رم و پیش از آغاز گفت‌وگوهای غیر مستقیم تهران و واشنگتن با «آنتونیو تایانی» وزیر امورخارجه ایتالیا دیدار و گفت‌وگو کرد، افزود: من بارها با تایانی صحبت کرده و چندین دیدار تدارکاتی با او داشته‌ام.

رافائل گروسی در پاسخ به این سوال که چه زمانی می‌توان انتظار امضای توافقنامه را داشت؟ خاطرنشان کرد: ما در مورد هفته‌ها صحبت می‌کنیم، نه ماه‌ها. در این گفت‌وگوها تمایل به اقدام سریع وجود دارد، زیرا همان‌طور که می‌دانید سناریوهای بدتری هم وجود دارد.

رئیس دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل دلیل خوش‌بینی خود را این گونه توصیف کرد که «۲ طرف شروع به بحث در مورد چیزهای مشخصی کرده‌اند و من قصد ۲ مذاکره‌کننده را برای حرکت به جلو دیده‌ام. من هم با آمریکایی‌ها و هم با ایرانی‌ها صحبت می‌کنم، دیدگاه فنی خود را به آنها ارائه می‌دهم که امری ضروری است، زیرا بدون امکان راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در میدان، امکان دستیابی به توافقات در مورد موضوع هسته‌ای وجود ندارد.»

وی در پاسخ به سوالی درباره ادامه برنامه غنی‌سازی غیر تسلیحاتی در ایران در هر گونه توافق احتمالی جدید میان تهران و واشنگتن بدون اشاره به همکاری داوطلبانه و همیشگی ایران با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: اما تنها با ارائه یک سیستم راستی‌آزمایی و نظارت جدی و دقیق. آژانس اتمی در گذشته در ایران کار بازرسی انجام می‌داد، اما اکنون از کمبود اعتماد رنج می‌بریم. هدف اساسی بازسازی اعتماد است.

گروسی درباره وضعیت فعلی غنی‌سازی اورانیوم در ایران بیان کرد: شرایط هنوز به شکل همان تصویری است که در گزارش ما در فوریه ارائه  شده است. در ماه ژوئن ما یک به‌روز رسانی مهم ارائه خواهیم کرد.

اخبار مرتبط:
هشدار مهم یک نماینده مجلس: اگر ارز دولتی دارو حذف شود، دولت مردم را به قتل می‌رساند/ از کشتن مردم خودداری کنید!
هشدار مهم یک نماینده مجلس: اگر ارز دولتی دارو حذف شود، دولت مردم را به قتل می‌رساند/ از کشتن مردم خودداری کنید!

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با اشاره به مضرات حذف ارز ترجیحی در حوزه دارو و ملزومات و تجهیزات پزشکی گفت: این را به جد دارم می‌گویم، اگر ارز دولتی از دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی حذف شود، دولت مردم خود را به قتل می‌رساند.

شروط ۵گانه دستیابی ایران و آمریکا به یک توافق موفق به روایت سیدحسین موسویان
شروط ۵گانه دستیابی ایران و آمریکا به یک توافق موفق به روایت سیدحسین موسویان

سیدحسین موسویان در یادداشتی که برای روزنامه دنیای اقتصاد نوشته شروط ۵گانه موفقیت توافق ایران و آمریکا را برشمرده است.

میرسلیم: پالرمو و CFT مستقل از مذاکرات ایران و آمریکا بررسی می‌شوند
میرسلیم: پالرمو و CFT مستقل از مذاکرات ایران و آمریکا بررسی می‌شوند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «بررسی لوایح پالرمو و CFT مستقل از مذاکرات انجام می‌گیرد»، گفت: «مذاکرات غیرمستقیم درباره سلاح هسته‌ای مجدداً آغاز شده و فعالیت‌های دیگر کشور در زمینه‌های اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و امنیتی و دفاعی، از جمله بررسی دو میثاق یادشده، مستقل از آن مذاکرات انجام می‌گیرد.»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است