کد خبر : 341473
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۰۸ - 19:18
دسته‌بندی : اصفهان
چاپ

صدای پای آب در اصفهان؛ زاینده‌رود به شهر بازگشت

جریان آب زاینده‌رود بامداد امروز دوشنبه به شهر اصفهان رسید و در بستر رودخانه به سمت پل‌های تاریخی شهر روانه شد.

صدای پای آب در اصفهان؛ زاینده‌رود به شهر بازگشت

به گزارش سایت خبری مدارا؛ جریان آب زاینده‌رود بامداد دوشنبه هشتم اردیبهشت ماه به بستر رودخانه در شهر اصفهان رسید. پیش‌بینی می‌شود آب تا پیش از ظهر امروز زیر پل‌های تاریخی جاری و پس از آن به سمت شرق اصفهان روانه شود.

به نوشته مهر؛ خروجی سد زاینده‌رود در پی جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، از عصر روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه مجدد افزایش یافته است.

در همین ارتباط مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان اعلام کرد که به دنبال پیگیری‌های مستمر و مذاکرات اخیر با وزیر نیرو در جلسه سازگاری با کم‌آبی ملی، رودخانه زاینده‌رود به صورت موقت برای تأمین آبیاری نوبت سوم کشاورزان حوضه در استان اصفهان بازگشایی می‌شود.

وی افزود: این تصمیم با توجه به بارش‌های اخیر و رعایت ملاحظات بین‌استانی با رعایت تابلو منابع و مصارف و به درخواست کشاورزان حوضه و با هماهنگی وزارت نیرو صورت گرفته است.

اعلام بازگشایی موقت زاینده‌رود برای سومین نوبت توزیع آب برای کشاورزان اصفهان در حالی است که تاکنون جزئیاتی از تعداد روز و میزان آبی که قرار است از سد زاینده‌رود رهاسازی شود، از سوی مسئولان استانی اعلام نشده است.

با وجود این حامد یزدیان نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اصفهان گفته است که در خصوص بازگشایی آب در این نوبت تعدیل‌هایی صورت گرفته است؛ ما قادر نیستیم میزان آبی را که در ابتدا انتظار می‌رفت، به طور کامل تأمین و بازگشایی کنیم اما تلاش شده تا در حد قابل قبولی آب تأمین شود تا کشت کشاورزان در این مرحله دچار آسیب جدی نشود. به عبارتی ممکن است بخشی از راندمان کاهش یابد، اما امید می‌رود که کشاورزان با مشکل جدی روبه‌رو نشوند.

بنا بر آ خرین آماری که روز گذشته وزارت نیرو اعلام کرد ذخیره سد زاینده‌رود به ۳۷۵ میلیون مترمکعب رسیده است. سومین نوبت توزیع آب برای کشاورزان اصفهان در حالی صورت می‌گیرد که ۱۴ تا ۲۲ فروردین ماه امسال زاینده‌رود بازگشایی و در کانال‌های آبیاری غرب و شرق اصفهان جاری شد.

در این مدت بنا به گفته احمدرضا صادقی معاون بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان ۶۵ میلیون مترمکعب آب رهاسازی شد با وجود این، کشت غلات بخشی از اراضی شرق اصفهان به دلیل نرسیدن آب آسیب دید.

این درحالی است که از یکصد هزار هکتار وسعت زمین‌های کشاورزی شرق استان اصفهان امسال تنها ۳۰ درصد زیرکشت محصولات کشاورزی رفته است.

پاییز سال گذشته نیز یک نوبت آب برای کشت غلات کشاورزان غرب و شرق اصفهان به مدت ۱۲ روز رهاسازی شده بود.

بنا بر آمار موجود، امرار معاش ۳۸ هزار خانوار در شرق اصفهان وابسته به کار کشاورزی است.

سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

اخبار مرتبط:
آغاز طرح برخورد ویژه با تخلفات ناوگان عمومی باربری در اصفهان
آغاز طرح برخورد ویژه با تخلفات ناوگان عمومی باربری در اصفهان

رئیس پلیس راه استان اصفهان گفت: طرح ویژه برخورد با تخلفات ناوگان عمومی باربری در راه‌های برون شهری استان اصفهان باهدف افزایش ایمنی عبور و مرور و پیشگیری از وقوع سوانح رانندگی آغاز شد.

سومین میدان بزرگ شهری اصفهان در منطقه ۱۴ احداث می‌شود
سومین میدان بزرگ شهری اصفهان در منطقه ۱۴ احداث می‌شود

طرح احداث سومین میدان بزرگ شهری به وسعت ۱۴ هکتار در منطقه ۱۴ نشست تخصصی بررسی مشارکت در تملک و ساخت پروژه‌های کلان حرم زینبیه تصویب شد.

جوان مبارکه‌ای در زاینده رود جان باخت
جوان مبارکه‌ای در زاینده رود جان باخت

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه شهروندان از شنا در زاینده رود خودداری کنند، گفت: روز گذشته یک جوان در حوضچه منشعب از زاینده رود در مبارکه جان باخت.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است