به گزارش سایت خبری مدآرا؛ روزنامه ایران نوشت: افت شدید قیمت گوجه فرنگی در جنوب استان کرمان موجب شده کشاورزان این منطقه انگیزهای برای برداشت و فروش محصول خود نداشته باشند وترجیح بدهند محصول روی زمین بماند. «حسین درینی» کشاورز گوجه فرنگی کار روستای «زه» از توابع شهرستات کهنوج میگوید: به خاک سیاه نشستهایم محصولی را که ماهها برایش زحمت کشیدهام حالا حتی با کیلویی پانصد تومان نمیخرند. باور کنید این پول حتی به اندازه هزینهای که برای بذر، کود و کارگر کردهام نیست و حالا نشستهام سر مزرعه و نابودی دسترنج چند ماههام را میبینم.
«حجت ایوبی» از فعالان بازار میوه ترهباراصلی کرمان هم میگوید: اگر گوجه فرنگی درجه یک باشد با قیمت کیلویی حدود هشتصد تومان میخریم ولی در حال حاضر همه گوجه فرنگیها درجه ۲ و ۳ است که نمیتوانیم بیشتر از ۵۰۰تومان بخریم ضمن اینکه امروز در تماسی که با میدان میوه ترهبار تهران داشتم گفتند به قدری گوجه فرنگی به پایتخت روانه شده که روز چهارشنبه هر کیلوگرم گوجه فرنگی را باکیلویی یکهزار تومان فروختهاند یعنی ما هم باید ارزانتر بخریم تا بتوانیم گوجه فرنگی را به شهرهای بزرگ بفرستیم.
«فرامرز رستگار» مدیر زراعت جهاد کشاورزی جنوب کرمان در گفتوگو با «ایران» تصریح میکند: برنامه ما برای تولید گوجه فرنگی ۱۲ هزار هکتار بود که ۱۱ هزارو ۸۵۰ هکتار به زیر کشت رفت و انتظار داریم به تولید ۴۳۰هزار تن برسیم پس میبینید که کشاورزان بیشتر از برنامهریزی و الگوی کشت استان اقدام به کاشت گوجه فرنگی نکردهاند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۶۰ درصد محصول گوجه فرنگی جنوب کرمان برداشت شده میافزاید: اینکه گوجه فرنگی روی دست کشاورز مانده به چندین علت برمیگردد. اول اینکه شرایط اقلیمی به گونهای بوده محصول دیر بازار آمده یعنی محصول نوبرانه ما با یکماه تأخیر وارد بازار شد و همزمان شد با پیک عرضه گوجه فرنگی بوشهر و هرمزگان! پس عرضه بشدت بالا رفته است. از سوی دیگر بارشهای سیلآسایی که در اسفند و فروردین داشتیم موجب افزایش آفات و امراض گیاه گوجه فرنگی و تبعاً کاهش کیفیت محصول تولیدی شد بهگونهای که بخش اعظم محصول از درجه یک به محصول درجه دو و سه رسید.
وی میگوید: در حال حاضر کـارخانههـــای تولیـــد رب محصـــول گوجه فرنگی را باقیمت ۵۵۰ تومان میخرند ولی کشاورزان راضی نیستند در ضمن کارخانه داران میگویند صادراتشان کم شده و ظرفیت خرید کمی دارند. بیشتر کارخانهها انبارشان پر از رب گوجه فرنگی است.
رستگار تأکید میکند: از سوی دیگر باشیوع بیماری کرونا مصرف گوجه فرنگی کاهش یافته و در واقع بازار کشش این حجم از تولید را ندارد. بهگفته وی عملکرد در هکتار مزارع گوجه فرنگی در جنوب کرمان چهل تن در هکتار است که معمولاً همه ساله باهدف تازهخوری و صادرات تولید میشود که راه صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس نیز بسته شده است.
وی در پایان همچنین توضیح میدهد: بیش از ۱۰ درصد مزارعی که به زیر کشت گوجه فرنگی در شهرهای کهنوج و رودبار رفته با سیل اوایل سالجاری ۱۰۰درصد تخریب شده و هنوز رایزنیها برای جبران خسارت این دسته از کشاورزان ادامه دارد.