به گزارش گروه سیاسی سایت خبری مدارا، عدهای عبدالناصر همتی را کاندیدا و نماینده دولت روحانی در رقابتهای انتخاباتی در جریان میدانند؛ این شاید پاشنه آشیل همتی باشد؛ در واقع همتی که در دولت روحانی سمتهایی نظیر ریاست بیمه مرکزی، تصدی سفارت در چین و ریاست بانک مرکزی را برعهده داشته است، با ورود به عرصه انتخابات و تایید صلاحیت شدنش – که احتمالش پایین به نظر میرسید- خواسته یا ناخواسته خود را به افکار عمومی تجسم وضع موجود معرفی کرد؛ وضع موجودی که چندان برای مردم بویژه دهکهای پایین درآمدی که غالب مردم کشور هستند، مطلوب نیست؛ همین امر باعث شده که در جریان مناظرهها و رقابتهای انتخاباتی، الفاظ و عبارتهایی نظیر «کاندیدای روکشی» یا «عامل برباد رفتن سرمایه مردم در بورس» و «مقصر کاهش ارزش پول ملی» و … پیشکش همتی شود.
همتی برای فرار از این شرایط ، ابتدا سعی کرد به رقبای انتخاباتیاش حمله کند؛ در واقع از تاکتیک بهترین دفاع، حمله است، بهره گرفت؛ از همینرو در مناظره اول، مدام به ۵ فردی که آنها را رقیب خود میدانست، از هر زاویهای حمله کرد؛ یکبار از پوششی بودن ۴ تن از آنها سخن گفت و بار دیگر به حمله به سفارت عربستان و گشت ارشاد و … اشاره کرد! در واقع همتی در مناظره نخست، تلاش کرد از تاکتیک «جاذبه ترس» بهره بگیرد و مخاطبان را که همان مردم بودند، مرعوب رقیب کند!
اما این تاکتیک «لولوسازی» رقیب توسط همتی جواب نداد و حملات پردامنه سایر کاندیداها به دولت روحانی و نماینده اقتصادی و پولیاش یعنی همتی، چارهای را برای رییس کل مستعفی یا معزول بانک مرکزی نگذاشت که تلویحاً و حتی صریحاً از دولت روحانی برائت بجوید. بر همین مبنا، همتی بعد از مناظره دوم که مشاورانش فضای حاکم بر شبکههای اجتماعی را مبنی بر تیز بودن نوک پیکان انتقادات بورسی مردم به او گزارش دادند، زبان به انتقاد از دولت روحانی گشود و گفت: به دلیل دخالت ها و بی تدبیر هایی که سال گذشته رخ داد، برخی از مردم که دیرتر وارد بورس شده بودند، دچار ضرر و زیان شدند. همتی بر اختلاف خودش با روحانی نیز تاکید کرد.
همین سخن و انتقاد همتی کافی بود که محمود واعظی ، رییس دفتر حسن روحانی وارد میدان شود و طی مصاحبهای از خجالت همتی درآید و بگوید: همتی هیچ اختلافی با روحانی نداشت و اگر کسی اختلاف داشت که این قدر در مسئولیت خود نمیماند!
واعظی در این باره که همتی خود را منتقد وضع موجود میداند و بعضا نیز انتقاداتی را نسبت به سیاستهای اقتصادی دولت از جمله ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی مطرح میکند نیز گفت: من نمیخواهم راجع به این موضوع صحبت کنم اما این را بدانید که کسی که میخواهد رای بیاورد متوسل به هر چیزی میشود.
رییس دفتر روحانی، روایت جدیدی را نیز پیرامون نحوه خداحافظی همتی با دولت مطرح کرد و گفت: حتی وقتی هم که آقای همتی کاندیدا شدند، میخواستند مرخصی بگیرند؛ خُب کسی که اختلاف دارد، مرخصی نمیگیرد. ایشان میخواستند مرخصی بگیرند که اگر رای نیاوردند، سرکارشان برگردند اما آقای رئیسجمهور گفتند جایی مثل بانک مرکزی حساس است و حرف رئیس کل بانک مرکزی بر معشیت مردم، زندگی مردم و سرمایه مردم تاثیر گذار است. نمیشود که کسی همزمان رئیس کل بانک مرکزی باشد و سراغ مسائل اقتصادی و مناظره هم برود.
اما واعظی تنها دولتمردی نبود که اصطلاحاً پته همتی را روی آب ریخت بلکه فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد هم برای زدن همتی رییس کل سابق بانک مرکزی و نامزد فعلی انتخابات ریاستجمهوری وارد میدان شد و گفت: انحراف نظارت بانک مرکزی از سال ۹۷ شروع شد؛ بانک مرکزی نظارت مجمعی را دنبال کرد و در نظارت بر یک بانک مشکلدار و تعصب بر روی آن بانک، در اسفندماه ۱۱ هزار میلیارد تومان از طریق اوراق به این بانک کمک کرد اما همین بانک مرکزی حاضر نشد به اندازه ۱۱ هزار میلیارد ارز بخرد و بازار سرمایه را نجات بدهد!
علیایحال به نظر میرسد دولتیها پشت همتی را خالی کردهاند؛ اصلاحطلبان نیز ظاهراً حاضر به حمایت از همتی نیستند؛ طبق گفته حسن رسولی، از اعضای نهاد اجماعساز اصلاحطلبان، نهاد اجماعساز حتی راضی به شنیدن برنامههای مهرعلیزاده و همتی نشده است!