کد خبر : 166805
انتشار : ۱۴۰۰/۰۴/۱۲ - 00:45
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

قوه عاقله نظام

قوه عاقله نظام

محمد جواد پهلوان، حقوقدان و استاد دانشگاه در یادداشتی که در اختیار سایت خبری مدارا قرار داد نوشت: در واقع این ۱۵ درصد نیز شامل حال برجام و توافق ایران و آژانس انرژی اتمی نمی شود و این دو به مسیر خود با شدت و ضعف ادامه خواهند داد. به عبارتی اگر هم در دولت سید ابراهیم رئیسی، ایران از برجام خارج شد و به این توافق پشت کرد باید یقین بدانید اگر دولت دیگری هم بود چه دولت فعلی و چه دولت مثلا همتی باز هم چنین اتفاقی رخ می داد.

رجوع به گذشته این موضوع را بهتر باز می کند. در دولت محمد خاتمی مذاکرات هسته ای با رهبری حسن روحانی در جریان بود و ایران با توافقی که با اروپا داشت برخی محدودیت ها را پذیرفت. اما وقتی تهران دریافت که آمریکا حاضر به پذیرفتن این توافق نیست تصمیم گرفت از آن خارج شود و محدودیت ها را کنار بگذارد. در حقیقت از دولت محمد خاتمی خواسته شد همانطور که محدودیت ها را پذیرفتید و اجرا کردید همانطور هم و در همین دولت از توافق خارج شده و پلمپ های نهادهای ناظر بین المللی را از بین برده و فعالیت های هسته ای را از سر بگیرید.

در دولت محمود احمدی نژاد و در طول سال های ۹۰ و ۹۲ اگرچه دولت وقت تمایل بسیاری به مذاکره با آمریکا و حل و فصل مسئله هسته ای داشت ولی دولت اوباما چنین تمایلی از خود نشان نمی داد زیرا می دانست رئیس جمهور وقت ایران جایگاه و پایگاه مستحکمی ندارد. پشت پرده و در راس سران اصلی ایران و آمریکا نامه نگاری هایی صورت گرفت و در نهایت با پیشنهاد علی اکبر صالحی و به دور از چشمان محمود احمدی نژاد مذاکرات محرمانه و غیر علنی عمان میان ایران و آمریکا آغاز شد.

شاید این سوال مطرح شود اگر در چنین اموری حضور روسای جمهور مختلف با تفکرهای متنوع فرقی ندارد پس تشویق و تبلیغ حضور در انتخابات و رای دادن از چه جهت است. دو پاسخ این پرسش دارد.

اول از اینکه مجری در چنین موضوعاتی مهم است و ما به روشنی نقش مجری کاربلد را دیده ایم. مقایسه ظریف و جلیلی به عنوان دو مذاکره کننده هسته ای به خوبی می تواند نشان دهد تفاوت ها کجاست.

ضمن آنکه همان تفاوت ۱۵درصد را باید ارج نهاد و به دنبال آن رفت. به عبارت دیگر، در راه و مسیر اصلاحات آن ۱۵ درصد مسیر شروع است و با روش های قانونمند و مدنی می توان نقش رای و نظر مردم را در تصمیم گیری های کلان مملکت افزود.

در پایان ذکر این نکته نیز مهم است که تقریبا در تمام نظام های دنیا نیز چنین اصولی که پذیرفته شده است وجود دارد. در واقع وقتی در مورد فلان نظام گفته می شود سیستم تصمیم می گیرد نه دولت بدین معنی است که حتی در نظام های کاملا دموکراتیک نیز درصدی از تصمیم های نظام با تغییر دولت ها تغییر نمی کند و ثابت هستند. مگر اینکه تحولات عجیب و غریبی رخ دهد.

اخبار مرتبط:
ترامپ: برای شروع مذاکرات، با ایران تماس می‌گیرم/ بسیاری از افراد می‌گویند بگذار آن‌ها تماس بگیرند؛ برای من این مهم نیست
ترامپ: برای شروع مذاکرات، با ایران تماس می‌گیرم/ بسیاری از افراد می‌گویند بگذار آن‌ها تماس بگیرند؛ برای من این مهم نیست

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا برای شروع مذاکرات، با ایرانی‌ها درباره نوعی توافق تماس گرفته‌اید؟، گفت: من با آنها تماس می‌گیرم، برایم مهم نیست که آنها تماس بگیرند یا من بگیرم.

توضیح وزیر آموزش و پرورش درباره تعطیلی مدارس برای برگزاری میتینگ سیاسی سعید جلیلی
توضیح وزیر آموزش و پرورش درباره تعطیلی مدارس برای برگزاری میتینگ سیاسی سعید جلیلی

وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: یک برنامه مشترکی در قالب طرح «شهید آرمان» داریم که شهرداری تهران از ۴۰۰ مدرسه ما حمایت می‌کند. مدارس مذکور، با مساجد برنامه‌های مشترک اجرا می‌کنند.

توئیت جدید روحانی: صدام این همه کشتار و ظلم و جنایت کرد اما زمانی که لازم شد مذاکره کنیم، امام اجازه مذاکره داد
توئیت جدید روحانی: صدام این همه کشتار و ظلم و جنایت کرد اما زمانی که لازم شد مذاکره کنیم، امام اجازه مذاکره داد

رئیس دولت های یازدهم و دوازدهم، بخشی از سخنان خود در جلسه هیات دولت در سال ۱۴۰۰ را توئیت کرده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است