به گزارش سایت خبری مدارا؛ فاطمه قاسمپور در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس، از عین اللهی وزیر بهداشت و درمان این سوال را مطرح کرد که چرا مصوبه بودجه سال ۱۴۰۰ برای تحت پوشش قرار گرفتن درمان ناباروری اجرا نمیشود؟
وی در توضیح سوالش گفت: در چند سال اخیر یارانه درمان ناباروری در بودجه سنواتی آمده اما انحراف عملکرد در بودجه وجود داشته است. حکایت آن است که متاسفانه در چند سال اخیر بودجه برای درمان ناباروری وجود داشته اما به ذینفع واقعی نرسیده و هزینه موارد دیگر شده است. از دیوان محاسبات پیگیریم که مسوبان پاسخ دهد.
نماینده مردم تهران با اشاره به بودجه ۱۴۰۰ گفت: طبق بند ه تبصره ۱۷ بودجه ۱۴۰۰ وزارت بهداشت مکلف به تشکیل کارگروهی متشکل از نمایندگان جهاد دانشگاهی، معاونت درمان وزارت خانه، کمیته امداد و چند ارگان دیگر شد تا به صورت ویژه موضوع ناباروری را در دستور کار قرار دهند. قرار بود طبق این بند ۹۰ درصد یارانه درمان برای زوجین نابارور اختصاص داده شود و سامانه ثبت اطلاع راه اندازی شود. اقدام موثر دیگر مجلس اختصاص ۱۳۰۰ میلیارد برای درمان نا باروری بود.
وی با اشاره به ماده ۴۳ قانون جوانی جمعیت درباره بیمه درمان ناباروری گفت: متاسفانه علی رغم تنظیم گری مجلس در بودجه ۱۴۰۰ انحراف هزینهکرد داریم، جلسات کارگروه مربوطه تشکیل نشده و نوعا در هزینهکرد، وزارت بهداشت راسا بودجه را به دانشگاه علوم پزشکی اختصاص داده است.
نماینده تهران تشکیل قرارگاه را اقدامی خوب دانست و در عین حال گفت که اگر اقدامات قرارگاه کام مردم را شیرین نکند، موثر نیست.
وی با بیان اینکه نباید وزارت رفاه انحرافی در هزینهکرد بودجه داشته باشد، گفت: وزیر بهداشت میگوید که بخشی از بودجه برای هزینههای دارویی و پاراکلینیکی ناباروری هزینه شده اما چنین اتفاقی نیفتاده است، چون کارگروهی تشکیل نشده که به این امور رسیدگی کند.
قاسمپور ادامه داد: طبق قانون جوانی جمعیت، قرار بود بیمه درمان ناباروری وجود داشته و شورای عالی بیمه تصمیمگیری کند اما سامانهای برای این کار هنوز ایجاد نشده است و عملا موضوع بیمه درمان ناباروری به درستی اجرا نشده و مشکلات زیادی را به وجود آورده است. برخی از استانها خسارت درمان میدهند و برخی از استانها این کار را انجام نمیدهند.
وی با بیان اینکه نگاه سه و نیم میلیون زوج نابارور به مجلس و دولت است، گفت: مجلس با تصویب قانون، بودجهای اختصاص داد اما قانون به درستی اجرا نشده است.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس همچنین با بیان اینکه قرار بود تعارض منافع در وزارت بهداشت جمع شود، گفت: اجرایی نشدن درست قوانین مربوط به حوزه درمان ناباروری به تعارض منافع برمیگردد. انتظار میرود این موارد دنبال شود.
وی با انتقاد از عزل و نصبها در دانشگاههای علوم پزشکی گفت: وزارت بهداشت لازم است ضمن حمایت از پرستاران و تعیین تعرفه درست برای پرستاران، موضوع پرستاران ۸۹ روزه در دوران کرونا را پیگیری کند.