کد خبر : 196819
انتشار : ۱۴۰۱/۰۵/۰۸ - 15:29
دسته‌بندی : سیاسی، اخبار ویژه
چاپ

فلاحت پیشه: برجام اگر ۴ سال زودتر امضا شده بود ترامپ نمی توانست به راحتی از آن خارج شود

تحلیلگر مسایل هسته ای کشورمان مدعی است: حشمت الله فلاحت پیشه در گفتگو با خبرنگار فردا درباره سرنوشت برجام گفت: دیگر زمانی نداریم که دغدغه های برجامی ایران مرتفع شود. معاهدات سیاسی در دنیای امروز فقط با گذشت زمان است که قابلیت عملیاتی‌شدن پیدا می کنند و ریشه می دوانند به طوری که چرخش سیاستمداران نمی تواند عامل لغو این معاهدات شود.

فلاحت پیشه: برجام اگر ۴ سال زودتر امضا شده بود ترامپ نمی توانست به راحتی از آن خارج شود

به گزارش سایت خبری مدارا؛ حشمت الله فلاحت پیشه درباره سرنوشت برجام گفت: دیگر زمانی نداریم که دغدغه های برجامی ایران مرتفع شود. معاهدات سیاسی در دنیای امروز فقط با گذشت زمان است که قابلیت عملیاتی‌شدن پیدا می کنند و ریشه می دوانند به طوری که چرخش سیاستمداران نمی تواند عامل لغو این معاهدات شود.

وی افزود: برجام اگر ۴ سال زودتر امضا شده بود طبیعتا ترامپ به راحتی نمی توانست از آن خارج شود. اکنون نیز دغدغه ایران اخذ تضمین اجرای برجام از آمریکا بود، اگر احیای برجام در همان ماه های ابتدایی دولت بایدن صورت می گرفت، بعد از چهار سال وضعیت به گونه ای می شد که حتی اگر دولتی جمهوری خواه در واشنگتن روی کار می آمد، به راحتی نمی توانست این توافق را لغو کند.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به برگزاری انتخابات کنگره آمریکا در آبان ماه امسال اظهار کرد: این احتمال وجود دارد که ۵ ابزار اجرایی رئیس جمهور با از دست رفتن اکثریت دموکرات ها در کنگره کُند شوند. از طرفی هر چه به روز انتخابات کنگره نزدیک شویم تهدیدها و تردیدها درباره آینده برجام احیاشده بیشتر خواهد شد.

وی افزود: پیشنهاد اروپایی ها فقط ممکن است به یک شرط با نتیجه همراه شود و آن اینکه طرفین قاعده همه یا هیچ را کنار بگذارند تا موضوع «نفت و نظارت» در این توافق ذکر شود. در قالب این توافق، عرضه نفت ایران دغدغه اروپایی‌ها را برای فصل سرما کم خواهد کرد، در عوض ایران هم به جای عقب نشینی از برنامه های هسته ای اش یا صادرات سوخت تولیدشده به کشورهای دیگر، نظارت را می پذیرد.

این استاد دانشگاه بیان کرد: البته مدل دیگر توافق می تواند به این شکل باشد که آمریکا تعهد دهد اجرای تمام قراردادهای ایران تا پایان دولت بایدن تضمین شوند. حاصل شدن چنین شرایطی برای توافق قدری سخت است چون دولت بایدن حاضر نشد چنین تضمینی بدهد بنابراین فقط مدل «نفت و نظارت» است که می تواند حد تعدیل شده ای از توافق را ایجاد کند.

فلاحت پیشه با بیان اینکه موضوع آخرین پیشنهاد را بارها از زبان غربی ها شنیدیم، افزود: حتی اگر توافق نشود، باز هم دیپلماسی از بین نمی رود ولی حصول نتایج هر چه زمان می گذرد کمتر می شود که وابسته به روابط ایران و امریکا خواهد شد. اگر دو طرف به سمت مدیریت بحران بروند طبیعتا اقدامات تحریک آمیز انجام نمی دهند ولی اگر به سمت مدیریت بحران نروند و آمریکایی ها تحریم های تازه ای را به اجرا درآورند متقابلا ایران نیز گام های جدیدی را بر خواهد داشت.

اخبار مرتبط:
فرمان حمله جریان رادیکال به اژه‌ای / سایه نشین‌ها انتقام چای دبش را از رئیس قوه می‌گیرند؟
فرمان حمله جریان رادیکال به اژه‌ای / سایه نشین‌ها انتقام چای دبش را از رئیس قوه می‌گیرند؟

اژه‌ای سعی داشته است که در دوران ریاستش بر قوه، چهره‌ای میانه از خود نشان دهد که سعی بر جنگ با گروه‌های مختلف ندارد؛ شاید این رفتار و منش به دلیل جایگاه حقوقی‌اش باشد که رئیس قوه قضائیه و منصوب مستقیم رهبری است اما به هر علتی که باشد، این رویکرد منجر به خشم بیشتر جریان رادیکال شده است.

علت غیبت آملی لاریجانی در مراسم تشییع دو قاضی عالی رتبه چه بود؟
علت غیبت آملی لاریجانی در مراسم تشییع دو قاضی عالی رتبه چه بود؟

صادق آملی لاریجانی، کسیکه زمانی «مرد شماره یک» سیستم قضایی کشور بود، در مراسمی که اخیراً به مناسبت بزرگداشت دو قاضی ترور شده، برگزار شد، غایب بود. اگر بنا بود رسم رفاقت را هم به جا بیاورد باید در این مراسم شرکت می‌کرد. اما در هیچ یک از تصاویر منتشر شده از مراسم اثری از آملی لاریجانی نمی‌بینیم.

عباس عبدی: پزشکیان پوپولیست نیست
عباس عبدی: پزشکیان پوپولیست نیست

عباس عبدی با بررسی حواشی سفر پزشکیان به خوزستان و انتقاداتی که به دیوارچینی آقای رئیس جمهور شد، نوشت: آقای پزشکیان می‌توانند و باید به بازتاب‌های سخنرانی‌ها و رفتار‌های خود نیز توجه کنند و قدری انعطاف‌پذیر شوند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است