علی صوفی درباره راهکار جدید رئیسجمهور برای بیاثر کردن تحریمها گفت: این یک تغییر موضع نسبت به گذشته محسوب می شود، علتش این است که روسیه بعد از حمله به اوکراین مشمول تحریم های سنگین شد و وجه اشتراکی با ما پیدا کرد. در واقع ما درباره تحریم ها یک رفیق که داشتیم و حالا یک رفیق ما هم به همین وضع دچار شد.
وی سخنان اخیر سیدابراهیم رئیسی درباره بی اثرسازی تحریم ها را یک نوع همدلی و همراهی با روسیه خواند و افزود: آقای پوتین یک سفری به ایران داشت و بعد آقای رئیسی چنین اظهاراتی کرد، معنای حرفش هم این است که « مثل روسیه که در مقابل تحریم ها مقاومت می کند و مذاکره ای هم در کارش نیست، ما نیز از مذاکره گذشتیم و همان مقاومت را در پیش می گیریم».
قع می خواهند از نظر روانی ایران را در کنار روسیه قرار دهند و فکر می کنند با این کار مردم ایران هم از نظر روانی تحریم ها را راحت تر می پذیرند چون می گویند «الان فقط ما نیستیم که تحت تحریم هستیم و روسیه هم در چنین وضعیتی قرار دارد.» بنابراین آرامش پیدا می کنند.
وی ادامه داد: این حرف رئیس جمهور که گفت «رسما مردم اعلام کردند می توان با مقاومت، تحریم را بی اثر کرد»، بفرمایند کجا مردم این موضع را اعلام کردند؟ آیا اساسا همان خودی های شان در جایی چنین موضعی را اعلام کردند؟ آیا نظرسنجی کردند؟ در حالیکه مردم دارند جلز و ولز می کنند برای اعتراض به خیابان می آیند و هر روز هم مشخص است وضعیت قیمت ها، تورم و بیکاری بدتر می شود که بهتر نمی شود، همه شاخص های اقتصادی منفی است و فقط مردم در این میان تحت فشار هستند بیان این حرف اصلا مبنا ندارد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: دقیقا الان دولت دست در جیب مردم کرده است. اینکه دولت می گوید «باید تکیه ما به داخل باشد» معنایش این است که چون نمی گذارند نفت بفروشیم بنابراین درآمد نفتی نخواهیم داشت و کسری درآمد دولت را از افزایش مالیات، تورم و گرانی تأمین می کنیم. این آقایان آنقدر دارند در این ناکارآمدی خودشان دست و پا می زنند که به چنین حرف های بی مبنایی متوسل می شوند.