کد خبر : 199825
انتشار : ۱۴۰۱/۰۶/۱۵ - 11:40
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

یک ویروس شناس: احتمال زیاد اواخر پاییز شاهد موج جدید «کرونا» خواهیم بود

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به عبور از قله موج هفتم کرونا در کشور، گفت: مطمئنا با موج های بعدی مواجه خواهیم شد و شکی در آن نیست.

یک ویروس شناس: احتمال زیاد اواخر پاییز شاهد موج جدید «کرونا» خواهیم بود

به گزارش سایت خبری مدارا، سیدعلیرضا ناجی، اظهار داشت: از قله موج هفتم کرونا، عبور کرده ایم و پیش بینی می‌شود در چند روز آینده وضعیت بهتر هم شود و بیمارستان‌ها بتوانند استراحت کنند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا موج‌های جدید با شدت کمتر بروز می‌کنند، گفت: موج‌ها و خیزهایی که می‌بینیم نسبت به موج‌های قبلی از شدت کمتری برخوردارند، حاصل دو علت است. نخست، میزان واکسیناسیون و دوم، ایمنی طبیعی بدن در برابر عفونت ویروس است که باعث شده آنتی بادی‌ها در بدن، نسبت به ویروس مقاوم شوند و در نتیجه آن، شاهد کاهش موارد بستری و مرگ و میر هستیم.

این ویروس شناس، در خصوص اینکه می‌توان امیدوار بود که این روند همچنان ادامه داشته باشد و شاهد ضعیف‌تر شدن ویروس باشیم، افزود: این موضوع حداقل برای ویروس کرونا که هر دفعه شاهد جهش‌های تازه ای از آن هستیم، قابل پیش بینی نیست.

ناجی اظهار داشت: اگر همین روند ادامه داشته باشد، در اواخر پاییز شاهد موج جدید بیماری خواهیم بود که باید از همین حالا برای مواجهه با آن، برنامه ریزی داشته باشیم.

وی افزود: پایش بیماری، یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که برای مواجهه با موج‌های بعدی کرونا لازم است که انجام شود.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پاسخ به این سوال که آیا این اقدامات در موج‌های قبلی انجام شده یا خیر، گفت: متأسفانه ما منتظر می‌مانیم که وقتی موج جدید آمد، بعداً اقدامات لازم را انجام دهیم. در حالی که باید بر اساس تجربه‌های قبلی از موج‌هایی که پشت سر گذاشته ایم، برای موج‌های بعدی آماده باشیم.

ناجی با اشاره به تغییر چهره ویروس‌ها، افزود: اگر می‌خواهیم از فشار سنگین بیماری در موج‌های جدید جلوگیری کنیم و بیمارستان‌ها کمتر تحت فشار باشند، باید پایش های لازم را انجام دهیم.

وی با عنوان این مطلب که میزان سرایت پذیری واریانت های جدید بالا بوده اما نسبت به موج‌های قبلی مثل دلتا، میزان بستری‌های بیمارستانی و مرگ و میرها، کمتر بوده است.

ناجی در عین حال تاکید کرد: البته نمی‌توان گفت که با واریانت کُشنده در موج‌های بعدی مواجه نمی‌شویم. لذا، ضرورت دارد که مراقبت‌های لازم صورت بگیرد.

این ویروس شناس، بر انجام تست‌های بیشتر برای پایش بیماری در موج‌های بعدی تاکید کرد و افزود: پایش فاضلاب‌ها و نمونه گیری تصادفی، از جمله اقداماتی است که می‌تواند اطلاعات ما را از بیماری در موج‌های بعدی افزایش دهد.

وی با اظهار تأسف از پایین بودن موارد تست کرونا در کشور، گفت: در شرایطی که از موج‌های بیماری عبور می‌کنیم و اوضاع برای استراحت بیمارستان‌ها فراهم است، باید مردم را به انجام واکسیناسیون تشویق کنیم. اما، متأسفانه میزان استقبال از تزریق واکسن در بین موج‌های ۶ و ۷ بیماری، کافی نبود.

ناجی افزود: همه ما خوب می‌دانیم که واکسیناسیون، از میزان گردش ویروس و شدت بیماری جلوگیری می‌کند و لازم است با تشویق مردم به واکسیناسیون، برای موج‌های بعدی آماده باشیم تا شدت بیماری کاهش یابد.

اخبار مرتبط:
آیا لباس زیر‌های تنگ واقعاً تعداد اسپرم را کاهش می‌دهند؟
آیا لباس زیر‌های تنگ واقعاً تعداد اسپرم را کاهش می‌دهند؟

لباس زیر چگونه بر باروری تأثیر می‌گذارد؟ در این مطلب، به بررسی تأثیر نوع شورت مردانه بر تعداد اسپرم پرداخته و راهنمایی‌هایی برای انتخاب مناسب ارائه می‌دهیم.

محققان: شیر سوسک حدود ۴ برابر مغذی‌تر از شیر گاو است
محققان: شیر سوسک حدود ۴ برابر مغذی‌تر از شیر گاو است

بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند حتی نزدیک سوسک‌ها نشوند، اما دانشمندان می‌گویند شیر یا ترشحات پس از زایمان این حشره می‌تواند در آینده نزدیک به نوشیدنی بسیار مغذی تبدیل شود. این شیر تقریباً ۴ برابر بیشتر از شیر گاو مغذی است و محققان فکر می‌کنند می‌تواند به تأمین غذای جمعیت روبه‌رشد انسان کمک کند.

سه نشانه‌ای که نشان می‌دهد شاید شما «خیلی حساس» باشید
سه نشانه‌ای که نشان می‌دهد شاید شما «خیلی حساس» باشید

تصور کنید در کلاس ریاضی نشسته‌اید و سعی می‌کنید تمرین هندسه خود را قبل از به صدا درآمدن زنگ به پایان برسانید. کلاس پر از سر و صداست، بقیه دانش‌آموزان صحبت می‌کنند، انگار که قبلاً کارشان را تمام کرده‌اند. نورهای فلورسنت بیش از حد درخشان‌اند. از دو میز آن‌طرف‌تر، صدای ضربات مداد یک نفر در گوش‌هایتان می‌پیچد. بوی ناخوشایندی از سویی دیگر به مشام شما می‌رسد. پارچه شلوار شما روی پوستتان ساییده شده و آزارتان می‌دهد. دهانتان خشک شده است. مغزتان احساس درهم‌ریختگی دارد، گویا هم‌زمان به همه چیز و هیچ چیز فکر می‌کنید، و وقتی دزدکی نگاهی به ساعت می‌اندازید، اضطرابتان شدیدتر می‌شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است