به گزارش سایت خبری مدارا؛ داریوش گلعلیزاده با بیان اینکه کاهش آلودگی هوا در اولویت هیچ کسی نیست، تاکید کرد: «بنابراین نمیتوان انتظار هوای بهتری داشت حتی اگر سوخت و خودروها در کشور استاندارد شود اما باز هم وضعیت هوا بهطور کامل بهتر نمیشود چراکه ۹۴ درصد تولید انرژی کشور بر پایه سوختهای فسیلی است.»
وی درباره قانون هوای پاک گفت: «این قانون ۳۳ ماده دارد. برای ۱۷۶ تکلیف دستگاه احصا شده است. در ۱۰ سازمان اصلی و همچنین با ۲۳ دستگاه همکاری دارد.»
وی با بیان اینکه برای کاهش آلودگی هوا در کشور باید به سمت استفاده از نیروگاههای با انرژی تجدیدپذیر برویم، گفت: «شدت مصرف انرژی در ایران سه برابر دیگر نقاط جهان است.»
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تولید موتورهای کابراتوری ممنوع شده است اما هنوز با استفاده از آنها آلودگی بسیاری تولید میشود، گفت: «در تهران منابع انتشار آلودگی بسیار بالاست، به همین علت استفاده از هر خودروی استاندارد و جدیدی موجب تشدید آلودگی میشود در حالی که هدف به حداقل رساندن آلودگی هوا است.»
وی تاکید کرد: «مساله و راهکار مشخص اما اجرا کردن آن دچار مشکل است. شعارها در این زمینه باید به تغییر رفتار مسئولان و مردم منجر شود تا وضعیت پیچیدهتر از این نشود.»
گلعلیزاده خاطرنشان کرد: «بر اساس گزارش وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۰ در ۲۷ شهر آلوده کشور با ۳۵ میلیون جمعیت حدود ۲۱ هزار مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا ناشی از ذرات معلق ۲.۵ میکرون در بزرگسالان گزارش شد که ۱۱ میلیارد دلار هزینه به کشور وارد کرده است. همچنین در تهران ۶ هزار نفر جان خود را به این علت از دست دادهاند.»
وی در پایان با اشاره به اهمیت آموزش توضیح داد: «آموزش بسیار موضوع مهمی است و نباید انتهای خط باشد بلکه باید ابتدا آموزش صورت بگیرد. محیط زیست تنها مربوط به سازمان حفاظت محیط زیست نیست بلکه به همه شهروندان ارتباط دارد.»