کد خبر : 213067
انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۰۷ - 13:13
دسته‌بندی : اخبار ویژه، سلامت
چاپ

دیابت کنترل می‌شود، درمان نه

یک متخصص داخلی با اشاره به چگونگی پیشگیری و کنترل دیابت، گفت: باید توجه شود که دیابت درمان ندارد و با این اقدامات تنها می‌توان آن را کنترل کرد.

دیابت کنترل می‌شود، درمان نه

به گزارش یایت خبری مدارا؛ دکتر احمد مشکورنیا با اشاره به برگزاری هفته ملی مبارزه با دیابت، اظهار کرد: دیابت نوع یک بر اثر کمبود انسولین در بدن و دیابت نوع دو به دلیل مقاومت بدن در پاسخ به انسولین موجود، بروز پیدا می‌کنند؛ معمولا دیابت نوع یک ارثی و دیابت نوع دو بر اثر یک سری عوامل مانند چاقی، سابقه خانوادگی و عوامل محیطی بروز می‌یابد.

وی افزود: دیابت نوع یک می‌تواند از بدو تولد در بدن فرد وجود داشته باشد و ممکن است در سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی خود را نشان بدهد اما معمولا دیابت نوع دو از سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی بروز پیدا می‌کند.

به نقل از ایسنا؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: دیابت نوع یک، یک بیماری ژنتیکی است و ممکن است این بیماری در فردی در نوزادی و در فردی در ۴۰ سالگی بروز پیدا کند؛ ویژگی دیابت نوع یک این است که بلافاصله پس از فعال شدن، علائم را بروز می‌دهد.

وی با اشاره به علائم ابتلا به دیابت، افزود: خشکی دهان، پرنوشی، پرادراری و کاهش وزن بی‌دلیل برخی از علائم ابتلا به دیابت هستند بنابراین افرادی که دچار این علائم هستند باید به پزشک مراجعه کنند.

این متخصص بیماری‌های داخلی بیان کرد: دیابت با تاثیر مستقیم بر عروق به اندام‌های مختلف از جمله چشم، قلب و کلیه آسیب وارد می‌کند. با توجه به عوارض زیاد دیابت، شناسایی و درمان به موقع این بیماری بسیار مهم است.

مشکورنیا با اشاره به اهمیت غربالگری سلامت گفت: برای شناسایی به موقع دیابت باید بلافاصله پس از بروز علائم به پزشک مراجعه و آزمایش انجام شود. یک سری آزمایش‌های دوره‌ای نیز برای اطمینان از سلامت نیاز است که همه افراد ۲۵ سال به بالا چکاپ روتین را انجام دهند که اگر مشکلی در آزمایش وجود نداشت، هر پنج سال یک بار باید آزمایش تکرار شود.

وی افزود: اگر پزشک تشخیص دهد فردی در معرض ابتلا به دیابت یا مبتلا به دیابت باشد، باید آزمایش‌های سالانه برای وی انجام شود.

این متخصص بیماری‌های داخلی بیان کرد: برای درمان دیابت رژیم غذایی، فعالیت بدنی و دارو انجام می‌شود که رژیم غذایی و فعالیت بدنی بیشترین اهمیت را در پیشگیری و کنترل دیابت دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: باید توجه شود که دیابت درمان ندارد و با این اقدامات تنها می‌توان آن را کنترل کرد.

اخبار مرتبط:
آیا لباس زیر‌های تنگ واقعاً تعداد اسپرم را کاهش می‌دهند؟
آیا لباس زیر‌های تنگ واقعاً تعداد اسپرم را کاهش می‌دهند؟

لباس زیر چگونه بر باروری تأثیر می‌گذارد؟ در این مطلب، به بررسی تأثیر نوع شورت مردانه بر تعداد اسپرم پرداخته و راهنمایی‌هایی برای انتخاب مناسب ارائه می‌دهیم.

محققان: شیر سوسک حدود ۴ برابر مغذی‌تر از شیر گاو است
محققان: شیر سوسک حدود ۴ برابر مغذی‌تر از شیر گاو است

بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند حتی نزدیک سوسک‌ها نشوند، اما دانشمندان می‌گویند شیر یا ترشحات پس از زایمان این حشره می‌تواند در آینده نزدیک به نوشیدنی بسیار مغذی تبدیل شود. این شیر تقریباً ۴ برابر بیشتر از شیر گاو مغذی است و محققان فکر می‌کنند می‌تواند به تأمین غذای جمعیت روبه‌رشد انسان کمک کند.

سه نشانه‌ای که نشان می‌دهد شاید شما «خیلی حساس» باشید
سه نشانه‌ای که نشان می‌دهد شاید شما «خیلی حساس» باشید

تصور کنید در کلاس ریاضی نشسته‌اید و سعی می‌کنید تمرین هندسه خود را قبل از به صدا درآمدن زنگ به پایان برسانید. کلاس پر از سر و صداست، بقیه دانش‌آموزان صحبت می‌کنند، انگار که قبلاً کارشان را تمام کرده‌اند. نورهای فلورسنت بیش از حد درخشان‌اند. از دو میز آن‌طرف‌تر، صدای ضربات مداد یک نفر در گوش‌هایتان می‌پیچد. بوی ناخوشایندی از سویی دیگر به مشام شما می‌رسد. پارچه شلوار شما روی پوستتان ساییده شده و آزارتان می‌دهد. دهانتان خشک شده است. مغزتان احساس درهم‌ریختگی دارد، گویا هم‌زمان به همه چیز و هیچ چیز فکر می‌کنید، و وقتی دزدکی نگاهی به ساعت می‌اندازید، اضطرابتان شدیدتر می‌شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است