به گزارش سایت خبری مدارا؛ منصور شیشهفروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار داشت: همه دستگاهها موظف هستند در بحث آموزش و اطلاعرسانی در بخش مخاطرات جوی آموزش پرسنل را انجام دهند و مانورهای امداد سیل، برف، کنترل حریق و تصادفات جادهای را برگزار کنند.
وی بیان کرد: خشکسالی و کم آبی، فرونشست زمین، گرد و غبار، آلودگی هوا، زلزله، رانش زمین در بالادست، بارش رگبارهای ناگهانی، بیابانزایی، بیماری سالک، بیماریهای دام و طیور و زلزله از عمده حوادثی است که اصفهان با آن روبهرو است.
به نوشته فارس؛ شیشهفروش با بیان اینکه زلزله اتفاق میافتد اما ضرورت دارد برای کاهش خطرپذیری زلزله مکانیابی و مناسبسازی کاربریها در تأسیسات مهم شهری و روستایی مورد تأکید قرار بگیرد، گفت: مرکز لرزه نگاری اصفهان ۱۲ ایستگاه و ۶۰ دستگاه شتابنگار دارد و در مناطق مختلف نصب شده است و میتواند شتابهای وقوع زلزله را مشخص کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ۶۰ هزار واحد مسکونی در استان اصفهان با دریافت تسهیلات بانکی مقاوم سازی شدند، عنوان کرد: طرحهای بازآفرینی در شهرها اجرا میشود و باید بافتهای فرسوده شناسایی و مقاومسازی شود.
وی با اشاره به اینکه مطالعات پهنهبندی خطر زلزله در شهر اصفهان انجام شده است، ادامه داد: شهرداری اصفهان هم برای شهر اصفهان مطالعات تکمیلی را در دست تهیه دارد و مطالعات فرونشست زمین در شهر اصفهان در حال تکمیل و مطالعات پیشگیری و کنترل سیل نیز تکمیل شده است.
شیشهفروش با تأکید بر اینکه تمام طرحهایی توسعهای که میخواهد اجرا شود باید پیوست کاهش خطر داشته باشد، اضافه کرد: قبل از اجرا و جانمایی باید الزامات مدیریت بحران را قبل از اجرا و طراحی اجرایی کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تأکید بر اینکه در حوادث پوشش بیمهای بسیار مهم است، تصریح کرد: امسال سیلی که در مرداد ماه آمد، هر واحد مسکونی که بیمه بود خسارت به آن پرداخت شد.
وی با انتقاد از اینکه در بخش کشاورزی از بیمه راضی نیستیم و کمتر از ۳۰ درصد در بخش زارعت و باغات بیمه شدند، گفت: ضرورت دارد با توجه به مخاطرات جوی جهاد کشاورزی با مشارکت صنوف کشاورزان برای بیمه اقدام کنند.
شیشهفروش از تدوین سند ساز و کار کاهش خطر و آمادگی و پاسخ به بحران با همکاری دانشگاههای استان خبر داد و افزود: این سند با افق ۱۰ سال آینده پدیدههای مخاطرهآمیزی که استان را تهدید میکند برای آن راهکارهای کوتاه، میاند مدت و بلندمدت تدوین میکند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ۵۴ مخاطره سابقه وقوع در کشور داشته است، بیان کرد: ۴۳ مخاطره از جمله کولاک برف، یخبندان، آتشسوزی، سیل، زلزله، خشکسالی و صاعقه استان را تهدید میکند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اصفهان معین ۵ استان و جانشین تهران در مدیریت بحران است و در حوادث به استانهای دیگر کمک کرده است، نیاز به حمایت ملی دارد، شرایط استان خاص است و تالاب گاوخونی و زایندهرود خشک است و ۳۶۰ روستا با تانکر آبرسانی میشود.
شیشهفروش با تأکید بر نوسازی تجهیزات و پایگاههای اورژانس اصفهان تصریح کرد: پایگاهها و ماشینآلات آتشنشانی اصفهان نیز نیاز به تقویت دارد و سازمان شهرداریهای کشور باید در این زمینه اعتبار اختصاص دهد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: وزارت نیرو باید به صورت ویژه نسبت به اجرای طرحهای تأمین آب استان، احیای زایندهرود، تأمین حقآبههای کشاورزی و محیط زیست و پیشگیری از فرونشست زمین اقدام کند.
وی با تأکید بر اینکه برای اجرایی شدن طرحهای کنترل سیل و پخش سیلاب نیاز به اجرای طرحهای آبخیزداری داریم و سازمان منابع طبیعی کشور باید کمک کند، گفت: محیط زیست کشور با توجه به شرایط آلودگی هوای استان باید کارگروه ملی آلودگی هوای کشور را با موضوع دستور کار اصفهان تشکیل دهد و در جهت پیشگیری استفاده از مازوت و تأمین گاز نیروگاهها اقدام کند.
شیشهفروش با تأکید بر اینکه ایستگاههای سنجش آلاینده هوا باید در استان تقویت شود، گفت: وزارت نفت و شرکت ملی گاز باید به استان کمک کنند چرا که صنایع بزرگی در استان مستقر هستند که بهره آن به کشور میرسد و در این راستا وزارت نفت برای پیشگیری از آلودگی هوا تأمین گاز ۲ نیروگاه و صنایع بزرگ اصفهان را در دستور کار قرار دهد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: ۳۱ نقطه پر حادثه در استان شناسایی شده و باید اعتباراتی برای بازسازی آن اختصاص پیدا کند.