به گزارش سایت خبری مدارا؛ اصغر سلیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص حال و روز نامساعد اقتصادی ایران در دولت سیزدهم به رویداد۲۴ میگوید: دولت سیزدهم پیش از شروع کارش، شعارهای بزرگی در حوزه اقتصاد داد. تحقق شعارهای بزرگ، نیاز به دولتمردان بزرگی هم دارد. یعنی باید کسانی این شعارها را بدهند که در تحلیل مسائل، سیاستگذاری و اجرای آن، حرف برای گفتن داشته باشند.
او میگوید: اکنون میبینیم که در عمل، دولت سیزدهم با شعارهایی که داده بود، فاصله زیادی دارد. به طور مثال، در حوزه مسکن، دولت شعار ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال را داده بود، اما میگویم اگر یک صفر آن را هم برداریم و به عدد ۴۰۰ هزار مسکن هم برسیم و دولت آن را انجام دهد، باز هم میتوانیم بگوییم خوب است.
نماینده سمیرم میگوید: عجیب است آقای رئیسی شعار ساخت چهار میلیون مسکن را در چهار سال کاریاش میدهد، بعد آقای مخبر در جایگاه معاون اول رییس جمهور میگوید مردم باید خودشان مسکن را بسازند. مردم با کدام امکانات، بودجه یا وامی این کار را انجام دهند. حتی آن وامی که از آن یاد میکنند، اینقدر سنگین است که کارمند و کارگر در بازپرداخت آن، مشکل دارد و شاید اصلاً در توانش نباشد. جوانی که تازه ازدواج کرده چطور در اول زندگی خود، چند میلیون قسط وام مسکن بدهد؟
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید: در حوزه معیشت مردم، دولت قول داد که سفرههای آنها کوچکتر نشود، اما برخلاف آماری که دولت میدهد و میگوید تورم را به طور جدی کاهش داده، مردم بیشتر از گذشته در تامین نیازهای اولیه خود دچار مشکل شدند. قبلاً میگفتیم مردم نان و پنیر یا ماست و خیار و گوجه فرنگی استفاده کنند، اما الان میبینیم که یک کیلو پیاز در حدود ۳۰ هزار تومان است. سوال من این است که یک کارمند و کارگر چطور از پسِ این هزینهها بربیاید؟
سلیمی میگوید: باید واقعیتها را درنظر گرفت. اگر مردم با فراغ بال بتوانند خرید کنند و دولت بگوید تورم را به طور جدی کاهش دادیم، آنگاه حرفش درست است، اما وقتی خیلی از مردم به ما زنگ میزنند و میگویند در پول تامین داروشان هم ماندند یا نمیتوانند درمان خود را دنبال کنند و حتی نیازهای اولیهشان با چالش روبرو شده، دیگر نمیتوانیم اینگونه صحبتهای دولتمردان را قبول کنیم. دولت باید واقعبین باشد. وضعیت کنونی با شعارهای دولت در ۱۸ ماه پیش، خیلی فاصله دارد.
نماینده سمیرم میگوید: دولت در سال آینده باید واقعگراتر باشد و دست از حالت شعاری و آرمانگرایی بردارد. آمار را مردم وقتی قبول میکنند که در سفرههایشان دیده شود. خودرویی که ۱۰ سال پیش ۱۰ میلیون تومان بوده، الان شده ۲۰۰ میلیون تومان. حالا مردم با کدام درآمد همین خودروی کمکیفیت را تهیه کنند؟ یا مثلاً خانهای که تا چند سال پیش ۱۰۰ میلیون تومان بوده، الان شده نزدیک دو میلیارد تومان. مردم چطور با این افزایش بیرویه قیمتها کنار بیایند آن هم در صورتی که درآمدها، تغییر چندانی نسبت به تورم نداشته است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید: اینگونه آمار دادن دولت و البته شعارهایی که در گذشته داده با وضعیت کنونی، باعث نارضایتی بیشتر مردم خواهد شد. در ناآرامیهای اخیر، هرچند شعار اقتصادی داده نشد، ولی اگر ریشهیابی کنیم متوجه میشویم اگر مشکلات اقتصادی کمرنگ شده بود، کنترل ناآرامیها آسانتر بود و از طرفی، امکان اقناعسازی مردم، مهیاتر میشد.