به گزارش سایت خبری مدارا؛ سرهنگ محمدرضا محمدی افزود: در این راستا در ۲ ماهه اخیر با افزایش روزهای آلودگی هوای اصفهان ۱۳ هزار و ۱۲۲ دستگاه خودروی دودزای شخصی، ۲۰ هزار و ۸۷۲ دستگاه خودروی دودزای عمومی و ۶۹ هزار و ۸۳۵ دستگاه خودروی فاقد معاینه فنی در اصفهان مورد اعمال قانون قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه برای خودروهای دودزا و دارای نقص فنی مبلغ ۶۳۰ هزار ریال جریمه صادر خواهد شد گفت: شناسایی خودروهای آلاینده از ۲ طریق سامانه و حضور میدانی و محسوس پلیس صورت می گیرد.
وی اظهار داشت: به این منظور پلاک خودروهای دودزا که بنا بر تشخیص کارشناسان پلیس تردد آنها باعث آلودگی هوا میشود فک شده و به رانندگان آنها پلاک تعمیری ارائه می شود که با این پلاک موظف هستند ظرف ۴۸ ساعت به تعمیرگاه مراجعه و نسبت به رفع نقص خودروی خود اقدام کنند.
رئیس پلیس راهور استان اصفهان تاکید کرد: خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی سازمانها و دستگاهها نیز بدون هرگونه اغماضی مورد اعمال قانون قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه پلیس راهور با رانندگانی که به حقوق مردم بیاعتنا هستند قاطعانه برابر قانون برخورد میکند و با هیچ شخص و ارگانی نیز تعارف ندارد گفت: کاهش آلودگی هوا نیازمند مشارکت عموم مردم و دستگاههاست.
سرهنگ محمدی افزود: از شهروندان درخواست میشود که در این ایام که با آلودگی شدید هوا روبرو هستیم از ترددهای غیرضروری در سطح شهر بویژه در هسته مرکزی شهر خودداری کنند و در صورت مشاهده هر گونه عیب و نقصی در سامانه احتراق خودرو نسبت به تعمیر فوری و رفع عیب آن اقدام کنند.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح محدودیت تردد خودروهای با پلاک زوج و فرد در شهر اصفهان در ۲ روز اخیر از درب منزل گفت: از شهروندان تقاضا می شود که قوانین و محدودیتهای اعلام شده در روزهای آلودگی هوا را بدلیل اهمیت سلامت خود و دیگر افراد جامعه رعایت کنند.
طبق تصمیم کمیته شرایط اضطرار آلودگی هوای اصفهان، فعالیت تمامی مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزشی برخی از شهرستان های این استان روزهای شنبه و یکشنبه (یکم و دوم بهمن) به صورت غیرحضوری و فعالیت اداره ها، دستگاه های اجرایی و بانک ها در این مناطق امروز (شنبه) به صورت دورکاری است.
اصفهان بالغ بر ۲ میلیون نفر جمعیت دارد و بطور میانگین روزانه ۹۰۰ هزار دستگاه خودرو در آن، تردد میکند و سهم خودروها در آلودگی هوای اصفهان روی همرفته نزدیک ۶۰ تا ۷۰ درصد است.
آلودگی هوا یکی از چالشهای اساسی کلانشهر اصفهان و شهرهای صنعتی اطراف آن است که کارشناسان تاکید دارند برای برونرفت از وضع موجود باید تدابیر اصولی اندیشید و برنامههای عملیاتی و راهکارهایی بر اساس تحقیقات علمی و دقیق در پیش گرفت.