کد خبر : 230963
انتشار : ۱۴۰۱/۱۱/۲۵ - 09:31
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

پیشنهاد فعال رسانه ای اصولگرا به دولت: رسانه‌های دولتی در راستای طرح مولدسازی واگذار شوند

محمد مهاجری نوشت: راه‌حل منطقی‌ و کاربردی‌آن است که رسانه‌های دولتی فعلی به بخش خصوصی واگذار شوند. در شرایط امروز که دولت مشغول فروش اموال خود است و نام آن را «مولدسازی» گذاشته، واگذاری رسانه‌ها هم می‌تواند یک تجربه مفید را در کارنامه قوه مجریه ثبت کند.

پیشنهاد فعال رسانه ای اصولگرا به دولت: رسانه‌های دولتی در راستای طرح مولدسازی واگذار شوند

به گزارش سایت خبری مدارا؛محمد مهاجری در یادداشتی با عنوان «ادغام رسانه‌‎های حاکمیتی»‌ در روزنامه اعتماد نوشت: وزیر ارشاد اعلام کرده است که ۵ خبرگزاری دولتی در خبرگزاری دولت (ایرنا) ادغام می‌شوند. این رخداد مثبت بیش از هرچیز موید این نکته است که دولت دریافته نمی‌تواند رسانه‌دار خوبی باشد و باید تصدی‌گری را کنار بگذارد.

خبرگزاری‌های دولتی چرا به وجود آمده‌اند؟ این پرسش یک پاسخ روشن دارد و آن اینکه هر مدیری می‌خواهد مدیریت افکارعمومی دست خودش باشد. برپایه همین انتظار غلط، هزینه‌های گزافی برای تاسیس و راهبری یک رسانه ایجاد می‌شود اما در عمل بهره‌ای از آن به دست نمی‌آید. وقتی یک سازمان دولتی و حاکمیتی رسانه ایجاد می‌کند، تعریفی که از آن در ذهن خود دارد، صرفا ایجاد یک بوق است که از آن صدا درمی‌آید و به گوش مخاطب می‌رسد. در این حالت هیچ محتوایی که احیانا بیان‌کننده ضعف دستگاه متبوعش باشد تولید نمی‌شود و اصطلاحا فضا به‌ گونه‌ای ترسیم می‌گردد که گویی همه‌چیز در امن و امان است.

به‌ لحاظ نیروی انسانی نیز رسانه‌های دولتی، عملا افراد خبره و متخصص را که اتفاقا کم هم نیستند از اثر می‌اندازند. آنها در عمل به مجیزگویی سازمان متبوع خود ناگزیر می‌شوند و از جانب دیگر وظیفه دارند هر صدای منتقد و مخالفی را با هیاهو و جنجال خاموش کنند. در چنین حال و احوالی، حرفه‌ای‌گری قربانی می‌شود و رسانه در حد یک بولتن تبلیغاتی تنزل می‌یابد.

از آنجا که دولت به شیر بودجه وصل است، در رسانه‌داری ولخرج می‌شود. خبرگزاری‌های دولتی و حاکمیتی صدها پرسنل دارند اما اگر کارنامه‌شان را ارزیابی کنیم، از بعضی رسانه‌های خصوصی که به ‌لحاظ تعداد پرسنل و هزینه امکانات بهره کمتری دارند، ناموفق‌تر عمل می‌کنند. تصمیم وزیر ارشاد آنگاه کامل‌تر می‌شود که خبرگزاری رسمی دولت نیز بسیار کوچک‌تر از الان شود تا چابک‌تر عمل کند.

اگر ادغام خبرگزاری‌ها به‌ معنای بزرگ‌شدن یک تشکیلات رسانه‌ای باشد، تفاوت چندانی با وضعیت فعلی نخواهد کرد و عملا یک خبرگزاری بسیار بزرگ با ناکارآمدی بسیار کم ایجاد می‌گردد. راه‌حل منطقی‌تر و کاربردی‌تر آن است که رسانه‌های دولتی فعلی (به غیر از یک رسانه) به بخش خصوصی واگذار شوند. در شرایط امروز که دولت مشغول فروش اموال خود است و نام آن را «مولدسازی» گذاشته، واگذاری رسانه‌ها هم می‌تواند یک تجربه مفید را در کارنامه قوه مجریه ثبت کند.

هر آنچه در بالا گفته شد درباره رسانه‌های سایر نهادها نیز صدق می‌کند. برخی از این سازمان‌ها رسانه‌هایی دارند که اصلا در راستای ماموریت‌های تعریف‌شده‌شان قرار ندارند و عملا کار سیاسی – و مشخصا فعالیت جناحی – می‌کنند و ضمنا برای آنکه رفتارشان به حساب سازمان متبوع‌شان گذاشته نشود، خود را مستقل می‌دانند، حال آنکه آدم و عالم از وابستگی آنها خبر دارند.

اینک که دولت در اقدامی مثبت به‌دنبال کوچک‌کردن ظرفیت رسانه‌ای خود است شایسته است سازمان‌های دیگر از جمله نیروهای مسلح نیز به کار مشابهی دست بزنند. در آن صورت می‌توان فضایی کاملا رقابتی بین بخش خصوصی و دولتی از یک طرف و رقابت سالم میان بخش خصوصی با خودش ایجاد کرد. اگر امروزه «مرجعیت رسانه‌ای» به سوژه مهمی تبدیل شده، یکی از دلایل مهمش حکومتی‌بودن رسانه‌هایی است که نمی‌توانند اهداف تبلیغاتی و خبررسانی خود را به‌ درستی انجام دهند. کوچک‌تر شدن این رسانه‌ها یا واگذاری‌شان به بخش خصوصی، علاوه بر منفعت‌های اقتصادی، به نفع فضای خبری کشور نیز خواهد بود.

در بعد گسترده‌تر، می‌توان این پیشنهاد را درباره صداوسیما هم مطرح کرد. همان‌گونه که امروز سینمای خانگی توانسته از یک طرف رقیب و از طرف دیگر مکمل صداوسیما باشد، واگذاری یا ادغام شبکه‌های متعدد به‌خصو‌ص در بخش اطلاع‌رسانی و سیاسی برکت‌‌های بزرگی خواهد داشت.

اخبار مرتبط:
چند ماه قبل برخی از بانک‌ها از کار افتادند، اما خبری از آن منتشر نشد
چند ماه قبل برخی از بانک‌ها از کار افتادند، اما خبری از آن منتشر نشد

مصلحی درباره هک بانک‌ها در چند هفته اخیر و پرداخت ۳ میلیون دلار بیت کوین به گروه هکری بیان کرد: مجموعه بانکی که هک در آن رخ داده به علت ضعف امنیت سایبری، باعث شده که از ارتباط‌اش هکر‌ها استفاده کنند و باج‌افزار را به بانک‌های مختلف تزریق کنند. چند ماه قبل برخی از بانک‌ها از کار افتادند، اما خبری از آن منتشر نشد. حالا بعد از چند ماه به جای توضیح آن بانک‌ها و شرکتی که تراکنش‌ها را انجام می‌داد، یک سایت خارجی گزارشی مبنی بر هک شدن این مجموعه‌ها ارائه کرده است. در این گزارش آمده که آن شرکت ۳ میلیون دلار بیت کوین را به هکر‌ها داده‌اند.

آموزش خیاطی به روش گرلاوین
آموزش خیاطی به روش گرلاوین

خیاطی یکی از هنرهای دستی و مهارتی است که از دیرباز در زندگی انسان‌ها جایگاه ویژه‌ای داشته و همچنان حفظ می‌شود. در دنیای مدرن امروز، با وجود پیشرفت‌های فناوری و تولید انبوه لباس‌ها، خیاطی همچنان به عنوان یک هنر و مهارت ارزشمند شناخته می‌شود. یادگیری خیاطی نه تنها به فرد امکان می‌دهد تا لباس‌های دلخواه خود را طراحی و دوخته، بلکه به عنوان یک منبع درآمدی نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. یکی از روش‌های نوین و موثر در آموزش خیاطی، روش گرلاوین است که با رویکردی منظم و کارآمد، فرآیند یادگیری خیاطی را برای مبتدیان و حتی افراد با تجربه تسهیل می‌کند. در این مقاله، به بررسی روش گرلاوین در آموزش خیاطی پرداخته و مزایا، مراحل و نکات کلیدی این روش را بررسی خواهیم کرد.

کسبینو: خرید بدون واسطه با قیمت دولتی
کسبینو: خرید بدون واسطه با قیمت دولتی

در دنیای امروز، روش‌های سنتی خرید به‌سرعت جای خود را به راهکارهای نوین و هوشمندانه می‌دهند. پیشرفت فناوری و ظهور پلتفرم‌های خرید آنلاین، تحولی چشمگیر در نحوه خرید و فروش کالاها ایجاد کرده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است