کد خبر : 233056
انتشار : ۱۴۰۱/۱۲/۰۶ - 16:08
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

نماینده ادوار مجلس: دهه‌۶۰ اقتصاد ما به ۴۰کشور دنیا متصل بود اما الان فقط با روسیه و چین ارتباط داریم

تحلیلگر مسائل سیاسی کشورمان گفت: اکنون شرایطی به وجود آمده است که فقط با دو کشور مهم یعنی روسیه و چین و چند کشور منطقه‌ای ارتباط داریم در صورتی که در دهه‌های 60 و 66 اقتصاد ما به 40کشور دنیا متصل بود.

نماینده ادوار مجلس: دهه‌۶۰ اقتصاد ما به ۴۰کشور دنیا متصل بود اما الان فقط با روسیه و چین ارتباط داریم

 به گزارش سایت خبری مدارا؛ نامه نیوز نوشت: وضعیت در حوزه سیاست خارجی مبهم‌تر از گذشته است؛ به ویژه پس از آنکه اروپایی‌ها با عدم دعوت ایران به کنفرانس مونیخ و دعوت اپوزیسیون به نوعی تقابل را علنی کردند. حالا در این وضعیت چشم‌انداز برجام و ارتباط عادی ایران با کشورهای غربی چه می‌شود؟

جواد آرین‌منش، فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «بخشی از مشکلات ما در حوزه سیاست خارجی حتما به دشمنان برمی‌گردد اما بخشی هم به نوع ارتباط خودمان با دنیا مربوط است. گاهی پیش می‌آید که ما دور خود حصار می‌کشیم و ارتباطمان را با دنیا محدود می‌کنیم. اکنون شرایطی به وجود آمده است که فقط با دو کشور مهم یعنی روسیه و چین و چند کشور منطقه‌ای ارتباط داریم در صورتی که در دهه‌های ۶۰ و ۶۶۰ اقتصاد ما به ۴۰کشور دنیا متصل بود. تحرک وزارت خارجه در زمینه ارتباط‌گیری با کشورهای مختلف کم است و همین می‌شود که در انزوا قرار می‌گیریم که نتیجه چنین شرایطی نابسمانی اقتصاد و مشکلات عدیده دیگر می‌شود».

او ادامه داد: «شرایط دنیا به گونه‌ای است که کشورهای زیادی علیه ما منسجم شده‌اند و برای اولین بار بود که به کنفرانس مونیخ دعوت نشدیم. به یاد داریم در همین نشست مونیخ آقای ظریف حاضر شد و چه قدر از منافع ایران و جمهوری اسلامی ایران دفاع کرد. من نمی‌گویم تقصیر ماست که دعوت نشدیم و نمی‌گویم مقصر ماییم که دشمنان دشمنی می‌کنند اما با استفاده از ابزار دیپلماسی می‌شد جلوی دشمنی بدخواهان را گرفت».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «به نظرم اگر در حوزه سیاست خارجی تجدید نظر نکنیم، وضعیت روزبه‌روز بدتر می‌شود. باید نگاه بدبینی به کشورهای مختلف را از روی چشمانمان برداریم. در عرصه سیاست خارجی و روابط اقتصادی در عرصه بین‌المللی باید با کشورهای مختلفی ارتباط داشته باشیم».

آرین‌منی در پایان گفت: «البته گفته‌ می‌شود اکنون به صورت غیرمستقیم با آمریکایی‌ها مذاکراتی در انجام است. اخیرا هم برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس به موضوع مذاکرات احیای برجام ورود کرده‌اند تا شرایطی مهیا شود که مذاکرات از سرگرفته شود و احیانا به نتیجه برسد. به هر حال احیای برجام برای ما یک فرصت است تا بتوانیم منافع ملی مردم را محقق کنیم و نباید از این فرصت عبور کنیم».

اخبار مرتبط:
سی‌ا‌ن‌ان: ایران احتمالا تا پیش از انتخابات آمریکا به حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد
سی‌ا‌ن‌ان: ایران احتمالا تا پیش از انتخابات آمریکا به حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد

یک منبع بلندپایه به سی‌ان‌ان گفته که ایران پاسخی «قاطع و دردناک» به حملات اسرائیل خواهد داد.

انتقاد تند روزنامه اصولگرا به وزیر علوم؛ به چه حقی به رئیس دفتر نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه تذکر می‌دهید؟!
انتقاد تند روزنامه اصولگرا به وزیر علوم؛ به چه حقی به رئیس دفتر نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه تذکر می‌دهید؟!

جوان نوشت: حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری می‌تواند یک‌تنه دولت چهاردهم را درگیر حاشیه کند.

کیهان: دولت به بمب‌های آمریکایی، مجوز رجیستری داد
کیهان: دولت به بمب‌های آمریکایی، مجوز رجیستری داد

روزنامه حسین شریعتمداری نوشت: واردات گوشی‌های آیفون در زمانی که هنوز فاجعه پیجرها رخ نداده بود با مخالفت رهبر معظم انقلاب مواجه شد. واردات گوشی‌های آیفون در زمانی که هنوز فاجعه پیجرها رخ نداده بود با مخالفت رهبر معظم انقلاب مواجه شد. گفتنی است یک گزاره بسیار جدی در زمینه آزادسازی رجیستری آیفون، نفوذ مافیاگونه برخی سرمایه‌داران در حوزه واردات موبایل است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است