کد خبر : 235458
انتشار : ۱۴۰۱/۱۲/۲۱ - 15:15
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

نماینده مجلس: توافق با «عربستان» ذوق‌زدگی ندارد

نایب رئیس فراکسیون انقلاب نوشت: مذاکره و حل‌وفصل مسائل با دولت عربستان، معبر خوبی برای حل مناقشات با سایر کشورهاست اما ایستگاه خوبی نیست. این بدان معناست که اولا توافق با یک همسایه، از ابتدا هم ضرورت بوده و ذوق‌زدگی ندارد، کما این‌که ذوق‌زدگی باعث برداشت اشتباه در طرف مقابل و انحراف مسیر اجرای توافق است.

نماینده مجلس: توافق با «عربستان» ذوق‌زدگی ندارد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ خانه ملت نوشت: محسن پیرهادی نایب رئیس فراکسیون انقلاب و نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس مجلس شورای اسلامی در یادداشتی با عنوان «معماری یک توافق» نوشت:

توافق اعلام‌شده با عربستان سعودی، در همان ساعات اولیه بازخوردهای فراوانی در سطح جهان پیدا کرد. وزیر خارجه چند کشور در تماس تلفنی با وزیر خارجه کشورمان از چنین مذاکره و توافقی استقبال کردند، سران اغلب کشورهایی که به ‌نوعی بازیگر غرب آسیا محسوب می‌شوند نسبت به آن موضع گرفتند و در داخل کشور هم، فضای سیاسی و حتی بازار به استقبال توافق رفت.

دراین‌باره چند نکته قابل‌ذکر است:

اول. دسته‌بندی داخلی نسبت به توافق با عربستان شکل نگرفته است و این نشان از درایت همه جریان‌های سیاسی داخل کشور است. باید دقت کرد که مذاکرات در این سطح، دستاورد این دولت و آن جریان نیست، بلکه دستاورد نظام است. فعالان و صاحب‌نظران سیاست هم دقت کنند که هنگام نوشتن و گفتن از برندگان و بازندگان توافق، هیچ جریان داخلی را بازنده تلقی نکنند. ما امروز باید به این پختگی سیاسی جمعی رسیده باشیم که به مسائل سیاست خارجی، جریانی نگاه نکنیم. ازاین‌جهت، انتخاب دبیر شورای عالی امنیت ملی به‌عنوان مذاکره‌کننده اصلی، انتخابی هوشمندانه بوده است چراکه مسئولیت فعلی خود را از زمان دولت پیش که از منظر سیاسی نقطه مقابل دولت فعلی بود، حفظ کرده است و این یعنی همه بازوان جمهوری اسلامی ایران بر سر منافع ملی و در عرصه بیرونی، ید واحده است.

دو. چنین توافقی، بیش از هر کس و هر چیز، مدیون راهپیمایان ۲۲ بهمن امسال است. در چند ماهی که برخی شهرهای بزرگ، صحنه التهاب آفرینی جریانات ضد امنیتی بود، هرگونه توافق جدی بین‌المللی دور از دسترس می‌نمود، چه این‌که هیچ کشوری با یک دولت بی‌ثبات مذاکره نمی‌کند.

حتی برخی جریانات برانداز، به سران کشورهای غربی و عربی پیام داده بودند که اگر کمی صبر کنید، این بار کار جمهوری اسلامی تمام است! ما و عموم ملت ایران که پیش‌ازاین می‌دانستیم اغتشاشات به‌جایی نمی‌رسد، اما بصیرت، آرامش و نقش‌آفرینی بی‌بدیل ملت در شنبه تاریخی، این حقیقت را به جهان هم مخابره کرده است.

اگر سفارت جمهوری اسلامی در ریاض تا چند ماه دیگر بازگشایی می‌شود، این یعنی حامیان مالی و رسانه‌ای جریان برانداز، فهمیده‌اند که از همان ابتدا هم، نطفه اغتشاشات مرده به دنیا آمده و امروز، اپوزیسیون ایرانی در بی‌وزن‌ترین حالت خویش در دهه گذشته است.

سه. مذاکره و حل‌وفصل مسائل با دولت عربستان، معبر خوبی برای حل مناقشات با سایر کشورهاست اما ایستگاه خوبی نیست. این بدان معناست که اولا توافق با یک همسایه، از ابتدا هم ضرورت بوده و ذوق‌زدگی ندارد، کما این‌که ذوق‌زدگی باعث برداشت اشتباه در طرف مقابل و انحراف مسیر اجرای توافق است. نکته دیگر آن‌که از هفت سال پیش به این‌سو، کمتر دولتی در دنیا به‌اندازه دولت سعودی در تخاصم با ایران اسلامی بوده است و اگر امروز، سطح مناقشه رو به نزول است، یعنی جز رژیم غاصب صهیونیست، می‌توان به کاهش منازعات و ازسرگیری مذاکرات با برخی دولت‌های دیگر فکر کرد.

چهار. باید دقت کرد که یک توافق همه‌چیز نیست و در نهایت، در عرصه بین‌الملل، آن کشوری برنده است که در صحنه عمل، هم در بعد دیپلماتیک و هم در سایر ابعاد میدان‌دار باشد. ما نیازمند تحرک بالاتر در حوزه دیپلماسی‌های تخصصی ازجمله دیپلماسی اقتصادی، دیپلماسی محیط‌زیست، دیپلماسی غذا و دیپلماسی انرژی هستیم. باید از فرصت به وجود آمده استفاده حداکثری کرد و لحظه‌ای تعلل نکرد.

اخبار مرتبط:
عراقچی: در مورد FATF بهترین کار این است که بگذاریم مجمع تشخیص مصلحت نظام با آرامش و موضع کارشناسی آن را بررسی کند / فضا را نباید دوقطبی کنیم
عراقچی: در مورد FATF بهترین کار این است که بگذاریم مجمع تشخیص مصلحت نظام با آرامش و موضع کارشناسی آن را بررسی کند / فضا را نباید دوقطبی کنیم

وزیر امور خارجه در گفتگوی ویژه خبری گفت: دیدگاههای مختلفی وجود دارد که آیا FATF منافعی برای ما خواهد داشت یا خساراتی را در بر خواهد داشت. بهترین کار این است که بگذاریم مجمع تشخیص مصلحت نظام با آرامش و موضع کارشناسی آن را بررسی کند و به هر تصمیمی که رسید ما تابع باشیم.

نماینده مجلس: انحلال حشدالشعبی به سود اسرائیل و آمریکاست
نماینده مجلس: انحلال حشدالشعبی به سود اسرائیل و آمریکاست

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: انحلال حشدالشعبی در راستای تقویت گروه‌های تروریستی در منطقه است و رژیم صهیونیستی و آمریکا بیشترین سود را خواهند برد.

واکنش عراقچی به ادعای بلینکن مبنی بر انهدام تمام پدافند هوایی ایران در حمله اسرائیل: تأسیسات دفاعی ما وارداتی نیست که اگر زده شد عزا بگیریم / تا جایی که اطلاع دارم سیستم پدافندی برقرار شده و کامل‌تر هم خواهد شد
واکنش عراقچی به ادعای بلینکن مبنی بر انهدام تمام پدافند هوایی ایران در حمله اسرائیل: تأسیسات دفاعی ما وارداتی نیست که اگر زده شد عزا بگیریم / تا جایی که اطلاع دارم سیستم پدافندی برقرار شده و کامل‌تر هم خواهد شد

وزیر امور خارجه در واکنش به اظهارات بلینکن مبنی بر اینکه در حمله رژیم اسرائیل به ایران تمام پدافند هوایی ایران منهدم شده است گفت: توانمندی‌های دفاعی ما درون‌زا است. اینکه در گوشه و کناری ضرباتی زده شود طبیعی است. تأسیسات دفاعی ما وارداتی نیست که اگر زده شد عزا بگیریم بلکه این تأسیسات توسط فرزندان برومند ایران ساخته شده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است