کد خبر : 265693
انتشار : ۱۴۰۲/۰۷/۲۴ - 20:55
دسته‌بندی : سلامت
چاپ

نمی‌خواهید دهانتان بوی سیر بدهد؟ این مطلب را بخوانید

تحقیقات نشان می‌دهد که چربی و پروتئین موجود در ماست از خروج تقریباً تمامی ترکیبات بدبو و فرّار سیر به هوا جلوگیری می‌کند.

نمی‌خواهید دهانتان بوی سیر بدهد؟ این مطلب را بخوانید

به گزارش سایت خبری مدارا؛ یورونیوز نوشت: آیا تا کنون قرار عاشقانه‌ای داشته‌اید که به خاطر آن خودتان را از لذت خوردن سیر محروم کرده باشید؟ دانشمندان می‌گویند شاید دیگر نیازی به این کار نباشد؛ شما می‌توانید قرارتان را داشته باشید و سیر هم بخورید، البته به شرطی که یک قاشق ماست هم بعدش مصرف کنید.

تحقیقات نشان می‌دهد که چربی و پروتئین موجود در ماست از خروج تقریباً تمامی ترکیبات بدبو و فرّار سیر به هوا جلوگیری می‌کند.

در مطالعه‌ای که به تازگی در دانشگاه ایالتی اوهایو در ایالات متحده انجام شده است، محققان مواد تشکیل‌دهنده ماست (شامل آب، چربی و پروتئین) را برای خنثی کردن ترکیبات سولفور (که بوی خاص سیر خام و پخته می‌دهد) مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

یافته‌ها نشان داد که ماست به تنهایی ۹۹ درصد از اثر مواد فرّار تولید کننده بو در سیر خام را کاهش می‌دهد. به گفته محققان، تک تک اجزای چربی، آب و پروتئین موجود در ماست اثر خنثی‌کنندگی داشتند، اما چربی و پروتئین موثرتر از آب بودند و ماست پرچرب بهتر از ماست کم‌چرب بود.

مطالعات قبلی نشان داده بود که نوشیدن شیر کامل نیز می‌تواند به خلاص شدن از شر بوی سیر کمک کند، زیرا چربی‌های موجود در آن به چندین مولکول بدبو متصل می‌شوند و آنها را خنثی می‌سازند.

پرفسور شریل بارینگر با بیان اینکه پروتئین‌های موجود در ماست ‌همچنین می‌توانند مولکول‌های فرّار را حتی قبل از انتشارشان در هوا به دام بیاندازند، گفت: «ما می‌دانیم که پروتئین‌ها باعث اتصال یا به اصطلاح قاطی شدن طعم‌ها با یکدیگر می‌شوند. بسیاری از اوقات این موضوع منفی تلقی می‌شود، به خصوص اگر غذایی با پروتئین بالا طعم کمتری داشته باشد، اما در این مورد می‌توان آن را مثبت تلقی کرد.»

محققان می‌گویند ماست یونانی، که مشخصات پروتئینی بالاتری نسبت به ماست معمولی مورد استفاده در این مطالعه دارد، می‌تواند برای دفع بوی سیر مؤثرتر باشد.

به گفته آنان، ماست‌های میوه‌ نیز احتمالاً مؤثر خواهند بود، اما در هر حال هر ماستی که استفاده می‌شود، باید در اسرع وقت بعد از خوردن سیر صرف شود.

اخبار مرتبط:
یک متخصص سم شناسی: دلیل افزایش قربانیان مشروبات الکلی، افزودن اتانول و متانول برای کاهش قیمت است
یک متخصص سم شناسی: دلیل افزایش قربانیان مشروبات الکلی، افزودن اتانول و متانول برای کاهش قیمت است

فراز زندیه فوق تخصص سم‌شناسی بالینی می گوید: الکل اتانول و متانول هر دو در صنایع پتروشیمی تولید می‌شوند و اگر بخواهند مشروبات را بدون تلفیق الکل به مشتری بدهند، قیمت آن بیش از چیزی است که اکنون به فروش می‌رسد به همین دلیل الکل را از صنایع پتروشیمی خریداری می‌کنند و به محصولاتشان اضافه می‌کنند تا حجم مشروبات بیشتر شود و با قیمتی که به مشتری می‌دهند، مقرون به صرفه باشد. افرادی که الکل‌ها را به محصولاتشان اضافه می‌کنند، اکثراً هیچ اطلاعی ندارند که این الکل حاوی متانول است و می‌تواند کُشنده باشد.

احمد میدری سرپرست سازمان بهزیستی را انتخاب کرد
احمد میدری سرپرست سازمان بهزیستی را انتخاب کرد

طی حکمی از سوی وزیر کار، سیدجواد حسینی به عنوان سرپرست سازمان بهزیستی کشور منصوب شد.

حقوق دستیاران پزشکی از مهرماه افزایش پیدا خواهد کرد / رقم پرداختی‌ها تا ۲۵ میلیون تومان
حقوق دستیاران پزشکی از مهرماه افزایش پیدا خواهد کرد / رقم پرداختی‌ها تا ۲۵ میلیون تومان

وزیر بهداشت از افزایش حقوق دستیاران و کارورزان پزشکی از ابتدای مهر ماه سال جاری خبر داد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است