کد خبر : 272303
انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۰۵ - 12:30

تلاش پرویز فتاح برای استخدام نیروهای جبهه پایداری در ستاد اجرایی فرمان امام / اخراج نیروهای جبهه پایداری از بنیاد مستضعفان توسط حسین دهقان

پرویز فتاح در حال آوردن نیروهای تازه از خارج از مجموعه ستاد به آن است به شکلی که برخی نوع ارتباط فتاح به جبهه پایداری را مبنای این تغییر و تحولات ارزیابی می‌کنند. آماده‌سازی این نیروهای چراغ خاموش برای حضور در ستاد اجرایی فرمان امام می‌تواند تهدیدی برای کارنامه مدیریتی فتاح محسوب شود.

تلاش پرویز فتاح برای استخدام نیروهای جبهه پایداری در ستاد اجرایی فرمان امام / اخراج نیروهای جبهه پایداری از بنیاد مستضعفان توسط حسین دهقان

به گزارش سایت خبری مدارا؛ با گذشت کمتر از یک ماه از حضور پرویز فتاح در ستاد اجرایی فرمان امام و حسین دهقان در بنیاد مستضعفان، شنیده‌ها حاکی از تغییرات در بدنه این نهادها است. تغییر مدیران و مشاوران با ورود یک مدیر جدید اتفاقی دور از ذهن و رویه‌ای غیرمعمول نیست اما در مورد این دو نهاد باتوجه به حساسیت‌های پیرامون آن، طبیعتا مورد توجه ویژه قرار می‌گیرد، به خصوص که تغییرات در جایگاه مدیریتی آنها به صورت جابه‌جایی بوده یعنی پرویز فتاح از بنیاد مستضعفان به ستاد اجرایی فرمان امام(ره) رفته و حسین دهقان در جای او در راس بنیاد مستضعفان قرار گرفته است.

نکته ظریف متن حکم فتاح

عموما در احکام صادر شده از جانب رهبری برای چهره‌ها و افراد برای انتصاب در جایگاه مدیریت یا ریاست مرکز یا نهاد خاص، از کلیدواژه «منصوب» استفاده می‌شود. با این وجود، قید عبارتی خاص در حکم رهبری برای پرویز فتاح به عنوان رییس ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) در جای خود قابل توجه است؛ موضوعی که خود فتاح هم در جلسه معارفه به آن اشاره کرده و براساس شنیده‌های «اعتماد» جزییات سخنان وی با استناد به این عبارت نوعی تمییز قایل شدن بین خود و روسای پیشین در این زمینه بوده است.

در متن حکم فتاح برای ریاست بر ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بعد از تمجید از عملکرد محمد مخبر در این ستاد قید شده است: «اکنون با کناره‌گیری ایشان، ریاست ستاد اجرایی را به جنابعالی که دارای تجربیات با ارزشی در خدمت به محرومان در کمیته امداد و بنیاد مستضعفان می‌باشید، می‌سپارم.»

به نظر می‌رسد فتاح مفهوم «سپردن یک ستاد» را بالاتر از موضوع انتصاب خوانده است و احتمالا براساس شنیده‌ها، به مخالفت برخی افراد ذی‌نفوذ برای آمدن خود به ستاد واکنش نشان داده است.

فتاح پیش از این دو حکم دیگر نیز از رهبری دریافت کرده است؛ یکی در کمیته امداد امام(ره) و دیگری در بنیاد مستضعفان. عملکرد او در دولت احمدی‌نژاد در وزارت نیرو و بعد هم در این دو نهاد مهم با حکم رهبری از او چهره‌ای بی‌حاشیه و عملگرا ساخته است.

فتاح همانند بسیاری از مدیران هم‌رده خود در دوران جنگ تکلیف رده سیاسی خود را مشخص کرده است. رفاقتی که در ایام جنگ در «لشکر ۶ ویژه پاسداران» رقم خورد تا امروز سایه‌اش را بر زندگی سیاسی فتاح حفظ کرده است.

البته، به‌رغم اینکه در تبارشناسی سیاسی فتاح، نام او عموما با حلقه ارومیه و احمدی‌نژاد گره خورده و سابقه حضورش در سپاه تحت فرماندهی صادق محصولی موید ارتباط عمیق او با محصولی است، اما فتاح همیشه از حاشیه‌ها دوری کرده و به جز یک مورد از عصبانیت و دلخوری در برنامه زنده صداوسیما در هفته‌های آغاز به کار در بنیاد مستضعفان حاشیه دیگری هرگز در کارنامه او نوشته نشده است. ماجرای صداوسیما هم با عذرخواهی غیرمنتظره‌اش در برنامه زنده بعدی، بُعد جدیدی به شخصیت و روحیه‌اش اضافه کرد و نشان داد فتاح مرد حاشیه نیست و حتی در خرق عادت مدیران جمهوری اسلامی که هرگز از رسانه‌ها حتی صداوسیما نیز دلجویی نمی‌کنند، پیشگام است.

در نکات بارز کارنامه فتاح رویه مدیریتی او در وزارت نیرو است. آن زمان که در دولت محمود احمدی‌نژاد به این وزارتخانه مهم اقتصادی رفت و خلاف رویه کلی دولت احمدی‌نژاد و مدیرانش در مدیران این مجموعه خانه‌تکانی نکرد.

در سال ۱۳۹۲ فتاح در برنامه تلویزیونی شناسنامه درباره آخرین روزهای کار دولت نهم و انتصاب مشایی به عنوان معاون اول رییس‌جمهور در دولت دهم، اظهار داشت: «ما که می‌گوییم ولایت مطلقه فقیه از تو به یک اشاره، از ما به سر دویدن؛ این انتصاب نباید صورت بگیرد اما به‌رغم نظر حضرت آقا صورت گرفت. من هنوز امضایی که پای آن عهدنامه ابتدایی دولت زدم را دارم و اولین بند آن نیز تبعیت از ولایت مطلقه فقیه بود. حقیقتا تلخ‌ترین جلسه، آخرین جلسه دولت نهم بود که چرا واقعا به دیوار دولت تکیه کردم که خدایا چرا؛ این دولت، دولت ولایتمدار است و گفتم خدایا چرا با این آزمون و در نهایت با اینکه جبهه بودم و خیلی‌ها جلوی من شهید شدند اما واقعا گریه کردم. یعنی تکیه به صندلی و دیوار اتاق کردم و گفتم چه بر سر ما آمد.»

بعد از انتخابات سال ۱۳۹۶ و اعلام پیروزی حسن روحانی، فتاح در گفت‌وگویی با خبرآنلاین گفت: «رفتن آقای احمدی‌نژاد به وزارت کشور و ثبت‌نام کردن در انتخابات کار درستی نبوده چون رهبری معظم نهی فرموده بودند. انتظار داشتیم که آقای احمدی‌نژاد و حلقه اطراف‌شان تمکین می‌کردند. به نظرم یک اشتباه استراتژیک کردند.»

 فتاح تغییر رویه داده است؟

فتاح در دولت اول محمود احمدی‌نژاد وزیر نیرو شد آن‌هم در شرایطی که رییس وقت دولت البته قصد داشت محمد علی‌آبادی را در دولت دهم وزیر سازد و با مخالفت مجلس این اتفاق نیفتاد. گفتار و رفتار فتاح اما با رییس خود و شیوه دولت نهم که طرد مدیران پیشین بود، تفاوت داشت و شاید به همین خاطر در دولت بعد عضو کابینه نشد. او شماری از مدیران دولت اصلاحات در وزارت نیرو را ابقا کرد و در همان ابتدا تصریح کرد که یک وزارتخانه سرپا و آباد را تحویل گرفته و می‌کوشد یک وزارتخانه آباد‌تر یا همان اندازه آباد را تحویل جانشین خود دهد.

براساس شنیده‌های «اعتماد» فتاح در حال آوردن نیروهای تازه از خارج از مجموعه ستاد به آن است به شکلی که برخی نوع ارتباط فتاح به جبهه پایداری را مبنای این تغییر و تحولات ارزیابی می‌کنند.

استراتژی فتاح برای ستاد اجرایی فرمان امام(ره)

«اعتماد» همچنین شنیده است که فتاح از وضعیت بزرگنمایی ستاد اجرایی از لحاظ بودجه و بنگاه اقتصادی ناراضی است و بعضا با مقایسه آماری بین بودجه و عملکرد اقتصادی این ستاد با زیرمجموعه‌های دولت از رویه‌ای که ستاد را زیر ذره‌بین برده گلایه کرده است. برای فتاح که تجربه مدیریت در وزارتخانه پرمشغله‌ای همچون وزارت نیرو را دارد، اقدامات ستاد از لحاظ بودجه‌ای و هزینه‌ای امری طبیعی است و از اینکه رویه رفتاری در این مجموعه منجر به در مرکز توجه قرار گرفتن این ستاد شده، گلایه‌مند است. او معتقد است ستاد باید به دور از حاشیه‌های سیاسی و بزرگنمایی غیرواقعی به دستورکار و عملکرد خدمت‌رسانی خود بپردازد. آیا او در این رویه توفیق خواهد داشت؟ احتمال این مساله کم نیست، چراکه سابقه کار او حداقل در کمیته امداد امام خمینی (ره) نشان می‌دهد توانسته اعتماد عمومی را به این نهاد برخلاف رویه اسلافش جلب و جذب کند.

به باور برخی، مهم‌ترین ثمره حضور فتاح در این نهاد و در دوره مدیریتی خود «ترمیم اعتماد عمومی به کمیته امداد» بود. اگرچه در آن سال‌ها مردم به سبب نام این نهاد و اصل صدقه و باور به «صدقه دفع بلاست» و انسانی بودن کمک به نیازمندان به کمیته اعتماد زمینه‌ای داشتند اما همواره این حاشیه نیز وجود داشت که امکان بهره‌برداری غیرمستقیم سیاسی از این کمیته وجود دارد و بسیاری یاری به نهادهای دیگر را ترجیح می‌دادند حال آنکه دوره مدیریتی فتاح سایه این حاشیه‌ها را کمرنگ کرد.

با این زمینه عملکردی، استراتژی او در این زمینه احتمالا برای ستاد اجرایی نیز دستاوردهایی را به همراه خواهد داشت.

کوچ نیروهای نزدیک به جبهه پایداری از بنیاد مستضعفان

حضور حسین دهقان در بنیاد مستضعفان نیز در جای خود قابل توجه و اخبار غیررسمی درباره حضور او در راس این مجموعه و تغییرات مدنظر‌ش حائزاهمیت است. حسین دهقان نیز در کار بی‌حاشیه صفت مشترکی با فتاح دارد. بسیاری باور دارند بخش مهمی از اقتدار دوران وزارت دفاع علی شمخانی مرهون معاونت او در این زمان بوده است. دهقان در دولت روحانی نیز وزارت دفاع را تحویل گرفت و بی‌حاشیه مدیریت کرد و تحویل داد. براساس شنیده‌های «اعتماد» در زمان طرح مساله پیشنهاد حضور او در بنیاد مستضعفان، شرط تغییر نیروها در این بنیاد و کسب اجازه برای این امر در صورت حضور در این نهاد را قید کرده است. آنچه در روزهای اخیر از بنیاد مستضعفان به گوش رسیده نیز موید اجرای همین رویه است به‌طوری که منابع آگاه به «اعتماد» گفته‌اند که در روزهای اخیر جابه‌جایی‌های زیادی درباره نیروهای نزدیک به جبهه پایداری در این بنیاد رخ داده است و دهقان در این رابطه با اصول و ضوابط مورد تاکیدش کار را آغاز کرده و تغییر و خروج چهره‌های نزدیک به پایداری از این بنیاد در روزهای اخیر، خبر غیررسمی اما پرتکرار بنیاد مستضعفان تحت مدیریت دهقان بوده است.

از حسین دهقان در یازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری به عنوان یکی از مشاوران محمدباقر قالیباف یاد می‌شد و اخباری درخصوص انتصاب وی به عنوان رییس ستاد انتخاباتی قالیباف هم منتشر شد اما هرگز به صورت رسمی تایید نشد. به دنبال پیروزی حسن روحانی در این انتخابات، در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری به عنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، دولت یازدهم به مجلس پیشنهاد شد. درنهایت وی در تاریخ ۲۴ مرداد سال ۱۳۹۲ از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت و در سمت وزیر دفاع مشغول به فعالیت شد. با پایان دولت یازدهم، حسین دهقان نیز از سمت وزارت دفاع کنار رفت و به عنوان مشاور فرمانده کل قوا در صنایع دفاعی مشغول شد.

وقتی در سال ۱۴۰۰ برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی اعلام کاندیداتوری کرد، این خصوصیت‌ها را برای خود برشمرد: «خودم را یک عنصر کاملا ملی و انقلابی و فردی می‌دانم که آنچه تا به امروز برایم مهم بوده، دراختیار گذاشتن ظرفیت فکری، اجرایی و ذهنی خودم برای پیشبرد اهداف و منافع نظام و انقلاب بوده است.»

دهقان اگرچه هرگز در عرصه نهایی رقابت حاضر نشد اما در همان زمان، در ارزیابی از فضای کشور در برهه انتخابات گفت: «باید از فضای سنتی حاکم بر اداره و تصمیم‌گیری‌مان فاصله جدی بگیریم و به فضایی جدید وارد شویم و نظام اداری سالم و کارآمدی را که در خدمت توسعه کشور باشد، فراهم کنیم.»

اینکه دهقان این‌گونه در روزهای نخست خود در بنیاد مشغول جابه‌جایی است و وجهه سیاسی نیروها را در قیاس با تخصص، برتری نداده امر دور از ذهنی در مورد شخصیتی همچون دهقان نیست. او همواره به دور از تقسیم‌بندی‌های سیاسی راه تخصصی هر حوزه مسوولیت خود را پیگیری کرده است و خودش را برای هیچ جریانی سوخت نکرده و حالا هم با نزدیکان پایداری‌ها در بنیاد مستضعفان تعارفی که ندارد هیچ، تغییرات و جابه‌جایی‌ها نشان می‌دهد

دل خوشی نیز از این جریان ندارد. برای ترسیم بهتر این روحیه بد نیست مروری داشته باشیم به پاسخ خبرساز او به سوال مجری معروف صداوسیما. وقتی در برنامه «حضور» صداوسیما حاضر شد و مجری برنامه درباره علت کناره‌گیری از کاندیداتوری انتخابات سوال کرد و دهقان بدون لحظه‌ای درنگ یا تعارف گفت: هیچ ربطی به شما ندارد!

درباره حسین دهقان، نظامی  اجرایی

حسین دهقان متولد ۱۳۳۵ در استان اصفهان است و علاوه بر فعالیت پررنگ در نهادهای نظامی، سابقه تدریس در دانشگاه‌های دفاعی و نظامی را نیز دارد. او از جمله دانشجویان پیرو خط امام(ره) بود که در تسخیر سفارت امریکا در تهران نقشی فعال داشت. بعد از تسخیر لانه جاسوسی، به همراه بسیاری از دانشجویان خط امام با توجه به آموزش‌هایی که دیده بودند به سپاه پیوست. در زمان جنگ به عنوان فرمانده سپاه تهران منصوب و تا سال ۱۳۶۱ در این سمت به فعالیت پرداخت. مدیرکلی بنیاد تعاون سپاه، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، مشاور علی لاریجانی در زمان ریاست بر مجلس ، مشاور محمد باقر قالیباف در شهرداری، معاون وزیر دفاع وقت در دولت اصلاحات و سکانداری وزارت دفاع در دولت حسن روحانی را در کارنامه خود دارد. از برهه‌های زمانی قابل توجه در سال‌های اخیر درباره حسین دهقان تصمیم او به کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰ بود. وقتی دهقان به عنوان فرمانده ارشد سپاهی که وجه نظامی‌اش بسیار پررنگ‌تر از سابقه سیاسی‌اش است، خبر داد که برای حضور در عرصه رقابت‌های ریاست‌جمهوری کاندیدا شده است، واکنش‌هایی درباره موضوع حضور نظامیان در سیاست بر سر زبان‌ها افتاد.

  در دوره‌های پیشین چهره‌هایی نظامی، با داشتن سابقه فرماندهی در سطوح عالی سپاه همچون علی شمخانی، محسن رضایی، علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف نامزد ریاست‌جمهوری شده بودند. با کاندیداتوری دهقان در سال ۱۴۰۰ نیز دوباره منتقدان حضور نظامیان در سیاست انتقادات خود را بیان کردند و در مقابل نیز حامیان حضور نظامیان در عرصه‌های سیاسی به ویژه در قوه مجریه تاکید کردند که عبور از بحرانی که گریبان کشور را گرفته است فقط با مدیریت جهادی چهره‌های نظامی میسر است. او در همان زمان واضح و قاطع در واکنش به این اظهارات گفت که «همان‌گونه که رای دادن نظامیان، حق شهروندی آنها محسوب می‌شود، نامزدن شدن فرد نظامی در هر انتخاباتی هم حق شهروندی اوست» و در گفت‌وگویی کوتاه با خبرگزاری ایسنا تاکید کرد که «قانون هیچ منعی برای حضور یک فرد نظامی در انتخابات ندارد». او همچنین با شفاف‌سازی درباره انگیزه‌های حضور خود در انتخابات گفته بود که «آنچه موجب نگرانی داوطلب شدن فرد نظامی در انتخابات می‌شود و البته من هم این نگرانی را دارم زمانی است که نظامیان سازمان یافته بخواهند یک جایگاه سیاسی را اشغال کنند که شدیدترین نوع آن کودتا و در حداقل‌ترین سطح روی کارآمدن یک نظامی به کمک سایر نظامیان است که هر دو حالت مذموم و غیرقابل قبول است و قطعا من چنین وضعیتی را تایید نمی‌کنم»

او همچنین تاکید کرد که «در ایران نه می‌توان کودتا کرد و نه شرایط کشور به گونه‌ای است که نظامیان سایرین را کنار بگذارند و فرد منتخب خود را جایگزین کنند». او در فروردین سال ۱۴۰۰ نیز در توییتی محتوای بخشی از سریال معروف نون خ را دستمایه نقدی سیاسی به شعارهای انتخاباتی قرار داد و نوشت: «دولت‌ها و نامزد‌ها نباید بازی «دوغ و نوشابه » راه بیندازند و در نهایت همان دوغی که دارند را به مردم عرضه کنند.اگر وعده‌ای به مردم داده می‌شود باید عملی شود و آنچه امکان اجرایش نیست عنوان نشود». با این وجود دهقان در نهایت تصمیم گرفت در این عرصه باقی نماند و با شأن نظامی خود به نفع ابراهیم رییسی از کاندیداتوری انصراف داد. تعصب دهقان به شأن نظامی‌اش به اندازه‌ای است که در معدود واکنش‌های سیاسی که در عرصه داخلی نشان داده در دفاع از سپاه است. او در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایلنا در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه «شما سابقه عضویت در نهادی را دارید که نسبت به فعالیت اقتصادی آن شائبه‌هایی مطرح می‌کنند، آقای احمدی‌نژاد از اسکله‌هایی سخن می‌گوید که دولت بر آنها نظارتی ندارد»، گفت: نه من این را قبول ندارم. اگر اسکله‌ای وجود دارد که از آنجا قاچاق می‌شود، یا دولت بر آن حاکم است یا نیست؟ اگر حاکم است باید محکم جلوی این کار را بگیرد. هیچ کس در این کشور شهامت این را ندارد و هم اینکه مردم اجازه نمی‌دهند که بخواهد مخالف قانون و مقررات عمل کند. غیراز اینکه کسی که می‌خواهد قانون را اجرا کند خودش قانون را زیر پا بگذارد. آقای نقدی در زمان آقای احمدی‌نژاد شد رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و موادمخدر، آقای قالیباف هم در زمان آقای خاتمی، خب یعنی اینها خودشان انجام می‌دادند؟ ما ناتوانی، بی‌عرضگی و مسوولیت‌ناشناسی خودمان را با فرافکنی حل می‌کنیم. راحت‌تر بگویم، یک آبکش درست کرده‌ایم، اگر این را ببندیم، درست می‌شود. اکنون همه می‌خواهند استفاده کنند و در این میان اگر یکی را گفتی نکن، صدایش درمی‌آید. می‌خواهم بگویم بده بستان تعریف شده‌ای وجود دارد که رعایت هم را می‌کنند، این کار را نکنیم و بگوییم قانون و رعایت حال مردم را بکنیم، حل می‌شود»؟

پرویز فتاح، مدیر بنیادی و ستادی

کارنامه پرویز فتاح در سه دهه گذشته مملو از مدیریت در نهادهایی است که حکم‌شان را توسط رهبری دریافت می‌کنند. اگر فتاح هم همانند دهقان با لباس سپاه در دهه ۶۰ فعالیت خود را آغاز کرده اما حضور او در بنیادها و ستادهای استراتژیک جمهوری اسلامی کارنامه‌ای قابل توجه و مرور را برای وی گردآوری کرده است؛ کارنامه‌ای که در میانه این سوابق و بخش مهم جانشین فرماندهی قرارگاه خاتم‌الانبیاء، وزارت دولت احمدی‌نژاد در حوزه نیرو را هم در خود جای داده است. اگرچه نامش در دولت دهم در لیست حذفی‌های احمدی‌نژاد بود و آن زمان از دولت به سپاه بازگشت و ریاست بنیاد تعاون سپاه را برعهده گرفت اما مجموعه این تجارب باعث شده فتاح هم به عنوان مدیر اجرایی شناخته شود هم چهره شاخص مدیران بنیادی و ستادی.

فتاح متولد ۱۳۴۰ است. هنوز لهجه زادگاه خود یعنی آذربایجان را دارد. در دوره‌های مختلف در سپاه مسوولیت‌های فرماندهی داشته است. به‌رغم پیوند جدی با چهره‌های جبهه پایداری، مورد اقبال طیف‌های مختلف اصولگرا است و حتی اصلاح‌طلبان نیز هرگز نقد جدی در مورد او و احتمال حضورش در عرصه‌های کاندیداتوری انتخابات ریاست‌جمهوری نداشتند.

در مقابل اصرار اصولگرایان و نهادهای انتخاباتی آنها همچون جمنا هرگز کاندیدا نشد و بارها به صراحت اعلام کرد که وارد چنین عرصه‌ای نمی‌شود. یک‌بار تاکید کرد که کسی که از رهبر انقلاب حکم می‌گیرد نباید وارد عرصه کاندیداتوری و رقابت شود. وقتی در سال ۱۳۹۹ در مقابل خبرسازی‌ها درباره احتمال کاندیداتوری‌اش قرار گرفت تاکید کرد که «حکم رهبر انقلاب را با دنیا و آخرت عوض نمی‌کنم».حامیان فتاح از اثرگذاری او بر هر مجموعه‌ای می‌گویند که زیر سایه مدیریتی وی برود. از قرارگاه خاتم و پیشبرد قابل توجه پروژه‌های آن در ایام حضور فتاح در این قرارگاه به عنوان جانشین فرمانده تا حضور در کمیته امداد امام خمینی و بنیاد مستضعفان.

به عنوان نمونه با آغاز ریاست فتاح بر کمیته امداد امام خمینی(ره) در فروردین ۱۳۹۴، اقدامات وی به‌گونه‌ای قابل توجه در رسانه‌های اصولگرا و صداوسیما مورد توجه قرار گرفت؛ فروش ساختمان کمیته امداد در «شمال» شهر تهران و انتقال دفتر رییس به جنوب پایتخت، پرداخت مستمری مددجویان قبل از پرداخت حقوق پرسنل و مدیران، کاهش همایش‌های کمیته امداد و حتی سفرهای وی به شعبه‌های کمیته امداد در استان‌ها از جمله این موارد بود.

البته فتاح سعی داشت در کمیته امداد طرح‌هایی نو در اندازد که عملی نشد. او به دولت پیشنهاد داد یارانه نقدی را فقط به نیازمندان اختصاص دهد و از اساس از منتقدان شیوه پرداخت یارانه نقدی ذیل اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در دولت دوم محمود احمدی‌نژاد بود. او در دیداری که در کسوت رییس کمیته امداد در سال ۱۳۹۴ با مصباح‌یزدی داشت تاکید کرد که «منطق اسلامی ایجاب می‌کند دولت در پرداخت یارانه‌های نقدی تجدید نظر کرده و با کاهش دهک‌های بالای جامعه، آن را در مسیر جامعه هدف و محرمان سوق دهد».چند سال بعد، بعد از اتمام کار دولت احمدی‌نژاد و در دولت اول حسن روحانی، در گفت‌وگویی با خبرآنلاین تجربه پرداخت یارانه نقدی را «درس عبرتی برای دولتمردان» خواند و با بیان اینکه «پرداخت یارانه به ۷۵ میلیون نفر، پررنگ کردن بیش از حد یارانه‌ها در جامعه و مسبب ایجاد رخوت و تنبلی است»، گفت: «آن دولت این کار را انجام داد و این دولت از آن انتقاد کرد اما چرا همین دولت هم این کار را کرد؟ آن دولت به ۶۰ میلیون یارانه می‌داد ولی چرا این دولت به ۷۵ میلیون یارانه می‌دهد؟ این نشان می‌دهد که وقتی به بحثی دامن می‌زنیم، عواقبش را خود آن دولت هم نمی‌تواند کنترل کند».

حضورش در بنیاد مستضعفان با افشاگری بی‌سابقه درباره املاک این بنیاد همراه شد. افشاگری که با یورش بی‌سابقه علیه او و عقب‌نشینی سریعش نیز همراه بود. با این وجود همچون ادوار گذشته جابه‌جایی‌اش از بنیاد مستضعفان به ستاد اجرایی فرمان امام با استقبال بخش مهمی از اصولگرایان مواجه شد تا جایی که روزنامه اصولگرای جوان، درباره حکم انتصاب پرویز فتاح و حسین دهقان در این دو نهاد اقتصادی هدف از انتقال فتاح به ستاد اجرایی را تلاش برای نجات این ستاد از برخی حواشی و خمودگی‌ها برشمرد.

اخبار مرتبط:
مشاور جلیلی: در مجمع تشخیص مصلحت، رای دکتر جلیلی به FATF منفی است
مشاور جلیلی: در مجمع تشخیص مصلحت، رای دکتر جلیلی به FATF منفی است

ثابتی، مشاور جلیلی نوشت: «اعضای مجمع تشخیص رای شان درباره FATF را شفاف کنند؛ البته رای مثبت پزشکیان و رای منفی جلیلی مشخص است، اما بعضی از اینکه رای شان را شفاف کنند طفره میروند و این صداقت با مردم نیست.»

انتقاد شدید ابوطالبی از عراقچی: اظهارات او یادآور حضور و مواضعش در تیم هسته‌ای جلیلی است
انتقاد شدید ابوطالبی از عراقچی: اظهارات او یادآور حضور و مواضعش در تیم هسته‌ای جلیلی است

حمید ابوطالبی، مشاور سیاسی رئیس‌جمهور در دوره حسن روحانی، ضمن انتقاد شدید از عراقچی نوشت: اظهارات او یادآور حضور و مواضعش در تیم هسته‌ای جلیلی است.

ادعای مجدد سعید جلیلی: نتیجه توافقات و مذاکرات [سال های پس از انتخابات ۹۲] چه شد؟ / می‌گفتند امضای «کری» تضمین است؛ بخش عمده‌ای از راکتور هسته‌ای را هم بتن ریختند، دلار را هم که به ۳۰ هزار تومان رساندند
ادعای مجدد سعید جلیلی: نتیجه توافقات و مذاکرات [سال های پس از انتخابات ۹۲] چه شد؟ / می‌گفتند امضای «کری» تضمین است؛ بخش عمده‌ای از راکتور هسته‌ای را هم بتن ریختند، دلار را هم که به ۳۰ هزار تومان رساندند

سعید جلیلی گفت: این تجربه ناموفق است که اگر FATF تصویب شود، مسائل ما حل می‌شود؛ دیدید در دولت شهید رئیسی همان ماه‌های اول نفت فروخته و واکسن خریداری شد، مقامات رسمی و دولت آمریکا گفتند فشار اقتصادی به ایران شکست خورده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است