به گزارش سایت خبری مدارا؛ «پویش ملی سلامت»(غربالگری دیابت و پُرفشاری خون) از ۲۰ آبان توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کشور آغاز شد و تا پانزدهم دی امسال ادامه دارد؛ در این پویش غربالگری دیابت و پُرفشاری خون برای ارتقای برنامه سلامت خانواده مورد توجه است.
به نوشته ایرنا؛ رامش حسینخانی افزود: از ابتدای اجرای پویش ملی سلامت در استان اصفهان تاکنون حدود ۴۱۷ هزار نفر غربالگری فشار خون و دیابت شدند.
وی ادامه داد: از بین این افراد تاکنون حدود ۱۲ هزار نفر مشکوک به فشار خون بالا و حدود پنج هزار نفر مشکوک به دیابت شناسایی شدند.
حسینخانی با بیان اینکه این افراد به پزشکان مراکز بهداشت برای تشخیص قطعی بیماری ارجاع شدند، تاکید کرد: شناسایی و تشخیص زودهنگام فشار خون بالا و دیابت می تواند از ابتلا به سایر بیماری ها و تحمیل عوارض زیاد مانند سکته قلبی و مغزی پیشگیری کند.
وی همچنین با اشاره به شناسایی حدود ۴۰ هزار مشکوک به “پری دیابت”(پیش دیابت) در پویش ملی سلامت در استان در یک ماه گذشته گفت: شناسایی این افراد برای نظام بهداشت و درمان بسیار مهم است زیرا اگر مراقبت های سلامتی آنها زود شروع نشوند در ۲ تا پنج سال آینده به دیابت مبتلا می شوند.
مسوول برنامه دیابت و فشار خون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه جامعه مورد هدف در پویش ملی سلامت در استان حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است، از افراد بالای ۱۸ سال خواست تا با مراجعه به خانههای بهداشت و مراکز سلامت در این پویش شرکت کنند.
حسینخانی با اشاره به برپایی میزهای خدمت در بیمارستانهای استان برای پویش ملی سلامت خاطرنشان کرد: در نماز جمعه هفته گذشته نیز میز خدمت غربالگری فشار خون و دیابت در شهرها برپا شد.
وی با بیان اینکه پویش ملی سلامت در حدود یکهزار خانه بهداشت و پایگاه و مرکز سلامت استان اصفهان اجرا می شود، از مردم خواست تا هنگام مراجعه برای غربالگری ناشتا باشند و اگر آزمایش خون مربوط به حداقل ۶ ماه گذشته دارند، همراه خود بیاورند.
وی با اشاره به شیوع بالای فشار خون بالا و دیابت در جامعه تصریح کرد: در استان اصفهان از هر سه نفر یک نفر مبتلا به فشار خون بالاست و از هر هفت نفر یک نفر دیابت دارد.
به گزارش ایرنا، پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت و سه شهرستان خوانسار، گلپایگان و شهرضا با پوشش کامل افراد بالای ۱۸ سال و در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت با پوشش حداقل ۷۰ درصدی جمعیت بالای ۱۸ سال اجرا میشود.
هدف اصلی از اجرای این پویش، افزایش دانش مردم در باره اهمیت بیماریهای دیابت و پُرفشاری خون است.
پیشبینی میشود در استان اصفهان حدود ۶۰ هزار نفر از ابتلای خود به بیماری دیابت و حدود ۴۰۰ هزار از ابتلای خود به پُرفشاری خون اطلاع ندارند.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در ۲۶ شهرستان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.