به گزارش سایت خبری مدارا؛ روزنامه اعتماد با محمدتقی فاضلمیبدی شرایط این روزهای کشور را بررسی کرده است.
بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
- یک نوع علمستیزی، فکرستیزی و آزادیستیزی در عرصه فرهنگ جریان دارد که خسارتبار است. اگر در عرصه فرهنگ، آزادیستیزی در دستور کار قرار گیرد، تیشه به ریشه فرهنگ و آینده جامعه زده شده است.
- دولت اگر دلسوز کشور است، فردا صبح باید در خصوص وزرای علوم، آموزش و پرورش بازنگری کند. من نمیدانم این وزرا کیستند و کجا درس خوانده و چقدر سواد دارند، اما میدانم برخوردهایی که با هنرمندان و اهالی سینما و اهالی فرهنگ و استادان و دانشجویان صورت میگیرد، کشور را با چالشهای جدی مواجه ساخته است.
- یک نظام فرهنگی که حساسیتش به موی هنرمند باشد نه به پیام برآمده از آثار هنری، اصل هنر و…نشان میدهد درکی از فرهنگ و کتاب و هنر وجود ندارد. اگر قرار باشد در این مملکت جلوی انتشار کتاب شفیعیکدکنی را که یک انسان فرهیخته، بزرگ، دانشگاهی و دانشمند است، گرفته شود باید فاتحه فرهنگ را در این کشور خواند.
- جذب هزاران طلبه در مدارس برای آموزش دانشآموزان کار تخصصی و درست نیست، چراکه طلبهها در قم درس حوزه خواندهاند و تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش یک کار فنی و تخصصی است.
- بنای انحطاط دانشگاهها از زمان دولت احمدینژاد گذاشته شد. کسانی وزیر شدند که از نظر فکری منحط بودند و سنگ بنای غلطی را پایهگذاری کردند. در زمان دولت روحانی که میخواست اتفاقاتی بیفتد، نشد. امروز هم با اخراجها، تسویهها، قطع همکاریها، ستارهدار کردنها و…سرعت انحطاط افزایش پیدا کرد. اگر دل دولت برای کشور میسوزد باید جلوی این برخوردها در دانشگاهها را بگیرد. در غیر این صورت همان تیشهای که احمدینژاد به اقتصاد و کیان کشور زد، بسیار وسیعتر در حوزه فرهنگ تکرار میشود.
- قالب دولت احمدی نژاد و رییسی یکی است، اما متاسفانه افرادی که امروز روی کار هستند از نظر تجربه و کار بسیار ضعیف تر هستند.
- برجام کشان نگذاشتند چهره ای مانند جواد ظریف که انسان کارشناسی بود و در حال حل مشکل تحریم در دولت قبل بود ، منافع کشور را تامین کند.
اقای میبدی رعایت حیثیت اسلام را کرده اند که علت اصلی را نفرموده اند .