کد خبر : 278296
انتشار : ۱۴۰۲/۱۰/۱۸ - 10:21
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

احمد زیدآبادی: اجرای برخی مجازات‌ها مثل شلاق وهن اسلام است

تحلیلگر مسائل سیاسی کشورمان نوشت: اجرای بعضی از مجازات‌ها  نه فقط «وهن اسلام» است، بلکه اجرای آن تمام تحرکات مربوط به اصلاح و تحول در دستگاه قضایی را نیز خنثی می‌کند. نمونه روشنش اجرای حکم شلاقِ خانم رویا حشمتی است که کل ماجرای دیدار رییس قوه قضاییه از زندان اوین را به حاشیه برد.

احمد زیدآبادی: اجرای برخی مجازات‌ها مثل شلاق وهن اسلام است

به گزارش سایت خبری مدارا: احمد زیدآبادی در یادداشتی با عنوان «این همه علاقه به شلاق؟» در روزنامه اعتماد نوشت: عید سال ۹۳ به من و تعدادی از هم‌بندی‌ها چند روز مرخصی دادند. به گمان اینکه مرخصی دو، سه روزی تمدید خواهد شد، راهی زادگاه شدیم. در خانه مرحوم عمویم مشغول عید دیدنی بودیم که زنگ موبایل همسرم به صدا در آمد. تماس از طرف دفتر عباس جعفری‌دولت‌آبادی دادستان وقت تهران بود که با تاکید اعلام می‌کرد که همان روز باید خودم را به زندان رجایی‌شهر معرفی کنم! گفتم: در شهرستانم و با تهران هزار کیلومتر فاصله دارم. پر هم در بیاورم تا ساعت چهار نمی‌توانم به محل زندان برسم. لااقل یک روز مرخصی را تمدید کنید تا سر موقع خود را معرفی کنم.

طرف اما توپش پُر بود و کلی نق زد که چرا اصلا مسافرت رفته‌ام و بعد هم با ضرس قاطع گفت که تمدید مرخصی در کار نیست و بدون تردید برایم غیبت رد خواهد شد!

به زندان که برگشتم پی بردم که با سایر هم‌بندی‌های به مرخصی رفته نیز تماس مشابهی گرفته شده است. برای همگی ما غیبت رد شده بود و باید دادگاهی می‌شدیم و شدیم.

دادگاه کیفری کرج مسوول رسیدگی به یک روز غیبت‌مان بود. من و ایقان شهیدی را با هم به دادگاه اعزام کردند. ایقان در مرحله بازپرسی با ارائه گواهی پزشک تبرئه شد، اما برای من قرار مجرمیت صادر کردند.

قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده‌ام در همان نگاه اول فردی سالم و شرافتمند به نظرم آمد. ظاهرا تا آن زمان با چنین پرونده‌ای روبه‌رو نشده بود. به همین جهت، نگاهی به قوانین و مقررات مربوط به مجازات غیبت در زمان مرخصی از زندان انداخت و بعد از سر افسوس گفت؛ حالا چه حکمی دهم؟ شلاق بدهم خوب است؟ به نظر او حکم شلاق از بین دیگر مجازات‌ها برای من راحت‌تر بود به‌ خصوص آنکه در آن مجتمع قضایی، سربازانی که مامور اجرای حکم شلاق بودند، آن را به صورتی سمبلیک اجرا می‌کردند. من و ایقان قبل از آن، یک نمونه‌اش را از نزدیک مشاهده کرده بودیم.

به قاضی گفتم: اگر به نظرم آدم بدی می‌آمدید توصیه می‌کردم که حکم شلاق دهید، چون چنین حکمی غوغایی به پا خواهد کرد که نپرس! اما چون شخص محترمی هستید، توصیه‌ام این است که حکم دیگری دهید. قاضی که تازه متوجه ماجرا شده بود، از این تذکر بسیار سپاسگزاری کرد و گفت؛ خوب شد تذکر دادید، نه به هیچ‌وجه شلاق نمی‌دهم!

اینکه چرا در قوانین جزایی جمهوری اسلامی راه به راه حکم شلاق را به عنوان مجازات در نظر گرفته‌اند، از شاهکارهای قانونگذاری در عصر جدید است! بعید است قانونگذار از بازتاب چنین مجازاتی در دنیای کنونی بی‌خبر بوده باشد. گویی با تعمدی خاص این مجازات را در قوانین گنجانده‌اند تا خود را نسبت به واکنش عمومی بی‌اعتنا نشان دهند! کیست که نداند برخی مجازات در این روزگار دقیقا از جنس همان اموری است که آیت‌الله خمینی اجرای آنها را «وهن اسلام» می‌دانست.

می‌دانم که طبق معمول خواهند گفت که این مجازات در نص و سنت آمده است! اما مگر احکام مربوط به فتوحات و جزیه گرفتن از اهل کتاب در نص و سنت نیامده است؟ پس چرا در این دو مورد نص و سنت اجرا نمی‌شود و قرعه فال به نام شلاق زده شده است؟

به هر حال، اجرای بعضی از مجازات‌ها  نه فقط «وهن اسلام» است، بلکه اجرای آن تمام تحرکات مربوط به اصلاح و تحول در دستگاه قضایی را نیز خنثی می‌کند. نمونه روشنش اجرای حکم شلاقِ خانم رویا حشمتی است که کل ماجرای دیدار رییس قوه قضاییه از زندان اوین را به حاشیه برد.

اخبار مرتبط:
استاد حوزه: صنعت سینمایی آمریکا در آتش سوخته/ به احتمال زیاد شاهد از بین رفتن فضاهای مجازی همچون واتس آپ و فیسبوک باشیم
استاد حوزه: صنعت سینمایی آمریکا در آتش سوخته/ به احتمال زیاد شاهد از بین رفتن فضاهای مجازی همچون واتس آپ و فیسبوک باشیم

حجت‌الاسلام محمدعلی لیالی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی: خبرها حاکی از این موضوع می باشد که هالیوود، صنعت سینمایی آمریکا در آتش سوخت و شرکت متا ابر قدرت فضای مجازی نیز دستور به خالی کردن ساختمان اداری خود داده که به احتمال زیاد از بین رفتن فضاهای مجازی همچون واتس آپ و فیسبوک را به دنبال داشته باشد.

۴ نکته درباره نماینده ای که در مجلس داد می زد: پفیوز!
۴ نکته درباره نماینده ای که در مجلس داد می زد: پفیوز!

۴ نکته درباره نماینده ای که در مجلس داد می زد: پفیوز! نماینده جبهه پایداری در مجلس با اظهاراتش درباره کمک ایران به مردم آمریکا خبرساز شد.

آیت‌الله غرویان: تندروهای موتورسوار آرامش را از مَردم گرفته‌اند
آیت‌الله غرویان: تندروهای موتورسوار آرامش را از مَردم گرفته‌اند

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر این که تجمعات خودسرانه گروه‌های تندرو که اخیرا به صورت موتوری برگزار می‌شود، موجب سلب آرامش و انسجام جامعه می‌شود، گفت: جریان‌های افراطی که بر طبل مخالفت با نظم و قانون می‌کوبند، در عمل به تضعیف وحدت ملی دامن می‌زنند و موجب ایجاد شکاف در جامعه می‌شوند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است