کد خبر : 278690
انتشار : ۱۴۰۲/۱۰/۲۰ - 11:37
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

۴ نمونه موردی شاخص سبک معماری پارامتریک از نگاه سایت معماری آرک وب

طراحی پارامتریک آخرین پیشرفت فن آوری در معماری است. طراحی پارامتریک می ‌تواند به ‌عنوان پیچیدگی و تکرار یکسان تعریف شود که از الگوهای ساختمان سازی قدیمی و سنتی پیروی نمی کند. معماری پارامتریک روشی برای طراحی است که شامل شهرسازی، طراحی داخلی و حتی مد برای ایجاد یک شگفتی در معماری است. در این مقاله به بررسی 4 نمونه موردی شاخص سبک معماری پارامتریک از نگاه سایت معماری آرک وب می پردازیم.

۴ نمونه موردی شاخص سبک معماری پارامتریک از نگاه سایت معماری آرک وب

در طراحی پارامتریک تمام عناصر طراحی به هم وابسته، سازگار و گاهی اوقات حتی متضاد با محیط اطراف خود هستند. معماری پارامتریک یک انحراف به سمت فرایندهای طراحی کامپیوتری و الگوریتمی است که به زنده کردن طرح های نوآورانه کمک می کند. معماری پارامتریک به بسیاری از معماران و طراحان در ارائه طرح های قابل توجه و خلاقانه کمک می کند.

۱- مرکز حیدر علی اف-باکو

مرکز حیدر علی اف یک مرکز فرهنگی واقع در باکو، پایتخت آذربایجان است. این پروژه توسط معمار سرشناس زاها حدید، طراحی و در سال ۲۰۱۲ تکمیل شد. این مرکز به افتخار حیدر علی اف، رئیس جمهور سابق آذربایجان نام‌گذاری شده است و به عنوان یک فضای چند منظوره برای رویدادهای مختلف فرهنگی، نمایشگاه ها و برنامه های مختلف طراحی شده است. طراحی مرکزی آن دارای خطوطی روان و منحنی است که حس سیالیت و حرکت را ایجاد می کند، با یک سقف مواج که به طور یکپارچه با دیوارهای ساختمان ترکیب می شود. ویژگی های منحصر به فرد ساختمان و استفاده از طراحی پارامتریک، جوایز متعددی را در دنیای معماری برای آن به ارمغان آورده است. شکل موج دار ساختمان از طریق استفاده از یک الگوریتم کامپیوتری که انحنای هر بخش از سطح ساختمان را محاسبه می کند به دست آمد سپس این طرح به یک برنامه مدل سازی سه بعدی منتقل شد که به معماران اجازه می داد طرح اولیه دقیقی از شکل ساختمان ایجاد کنند. در نهایت، قاب فولادی ساختمان در بخش هایی ساخته و در محل مونتاژ شد و هر بخش به دقت کالیبره شد تا با انحنای منحصر به فرد سطح ساختمان متناسب باشد. استفاده از طراحی پارامتریک در مرکز حیدر علی اف، ایجاد یک ساختار بسیار پیچیده و پویا را ممکن ساخت که هم از نظر بصری و هم از نظر ساختاری خیره کننده است.

۲-پاویون سرپنتین-لندن

پاویون سرپنتین در باغ های کنزینگتون لندن واقع شده است. سال ۲۰۰۰ گالری سرپنتین از یک معمار مشهور دعوت کرد تا یک غرفه موقت طراحی کند که به عنوان یک فضای عمومی برای رویدادها و فعالیت های تابستانی باشد. در این پروژه طرح هایی از معماران برجسته ای مانند زاها حدید، رم کولهاس و بیارکه اینگلس به نمایش گذاشته شده است. هدف از غرفه انعکاس ویژگی های منحصر به فرد سایت پلان و کشف مفاهیم جدید در معماری و طراحی است. پاویون سرپنتین با احیای باغ های کنزینگتون، یک فضای عمومی پر جنب و جوش ایجاد کرده است. این پروژه در سال ۲۰۱۶ توسط گروه Bjarke Ingels (BIG)طراحی شد. در طراحی این پروژه از الگوریتم های پیشرفته کامپیوتری برای محاسبه زوایا و ابعاد دقیق هر المان استفاد شده است. این امر امکان ایجاد یک ساختار شبکه ای دقیق و پیچیده را فراهم کرد که سایه و پناهگاهی را برای بازدیدکنندگان فراهم می کرد. با استفاده از طراحی پارامتریک، معماران توانستند ساختارهای پیچیده و پویایی را ایجاد کنند که دستیابی به آن ها از طریق روش های طراحی سنتی دشوار یا غیرممکن بود و پروژه پاویون سرپنتین را به یک نمونه اصلی از پتانسیل طراحی پارامتریک در معماری مدرن تبدیل کرد.

۳-ورزشگاه ملی (آشیانه پرندگان)-پکن

ورزشگاه ملی یک مکان ورزشی و تفریحی در مقیاس بزرگ است که برای المپیک تابستانی پکن در سال ۲۰۰۸ ساخته شده است. این استادیوم ساختار شبکه ای فولادی مانند و متمایزی دارد که شبیه لانه پرندگان عظیم الجثه یا سبد بافته شده است.

ورزشگاه ملی با استفاده از ابزارها و تکنیک های طراحی پارامتریک طراحی شد و به معماران اجازه داد تا یک ساختار بسیار پیچیده، غیر تکراری، از نظر ساختاری کارآمد و از نظر بصری قابل توجه را ایجاد کنند. شبکه پیچیده فولادی ورزشگاه برای به حداکثر رساندن استفاده از مواد و در عین حال به حداقل رساندن ضایعات و اطمینان از اینکه استادیوم می تواند در برابر شرایط سخت زیست محیطی پکن مقاومت کند، طراحی شده است. علاوه بر این، طراحی پارامتریک معماران را قادر ساخت تا آکوستیک استادیوم را بهینه کنند و اطمینان حاصل کنند که صدا به طور یکنواخت در سراسر محل برگزاری توزیع شده است.

۴-برج سنت ماری (برج خیارشور)-لندن

برج سنت ماری یک آسمان خراش تجاری در لندن است که در سال ۲۰۰۳ تکمیل شد. طراحی متمایز ساختمان شامل فرم تخم مرغی شکل است که به سمت بالا کشیده می شود و با یک پوسته شیشه ای منحصر به فرد پوشیده شده است.

برج سنت ماری با ابزارها و تکنیک های طراحی پارامتریک طراحی شد که به معماران اجازه می داد تا عملکرد ساختاری ساختمان، بهره وری انرژی، و جذابیت بصری را بهینه کنند. شکل متمایز ساختمان از طریق مجموعه ای از مدل های پارامتریک به دست آمد که به معماران اجازه می داد تا شکل و یکپارچگی ساختاری سازه را آزمایش و اصلاح کنند. علاوه بر این، طراحی پارامتریک امکان استفاده کارآمدتر از مواد و انرژی را فراهم می کند که منجر به اتلاف کم تر و پایداری بیشتر می شود. در این ساختمان با استفاده از تکنیک های طراحی پارامتریک، سیستم تهویه نوآورانه ای از تهویه طبیعی برای تنظیم دما و افزایش کیفیت هوا استفاده شده است.

کلام پایانی

در مقاله مطرح شده، توضیحاتی در رابطه ‌با ۴ نمونه موردی معماری پارامتریک داده شد. شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره معماری پارامتریک، معماری مدولار و انواع سبک های معماری جهان به سایت معماری آرک وب (www.archweb.ir) مراجعه کنید.

اخبار مرتبط:
آخرین آمار از خسارت زلزله ترکیه اعلام شد
آخرین آمار از خسارت زلزله ترکیه اعلام شد

استاندار استانبول اعلام کرد که خوشبختانه در زلزله استانبول تلفات جانی نداشته ایم اما به دلیل پریدن از ارتفاع، ۱۵۱ نفر مصدوم شدند.

چرا دنبال‌کردن اینستاگرام تانوما برای کاربران اینترنت فیبرنوری ضروری است؟
چرا دنبال‌کردن اینستاگرام تانوما برای کاربران اینترنت فیبرنوری ضروری است؟

در دنیای پرسرعت امروز، اینترنت تبدیل به زیرساختی حیاتی برای زندگی دیجیتال شده است. از تماشای ویدئوهای با کیفیت بالا گرفته تا جلسات آنلاین، بازی‌های تحت شبکه و کار از راه دور، همگی نیازمند اتصال پایدار و پرسرعت هستند. اینترنت فیبرنوری، با بهره‌گیری از فناوری انتقال داده از طریق کابل‌های نوری، توانسته انقلابی در کیفیت و سرعت ارتباطات ایجاد کند. این تکنولوژی نه‌تنها سرعتی چندین برابر ADSL و اینترنت موبایل فراهم می‌کند، بلکه پایداری بیشتری در ساعات اوج مصرف ارائه می‌دهد و تجربه‌ای متفاوت از اینترنت را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

گزارش جامع درباره اعتیاد، ترک اعتیاد و مراکز ترک اعتیاد
گزارش جامع درباره اعتیاد، ترک اعتیاد و مراکز ترک اعتیاد

اعتیاد، به عنوان یک بیماری مزمن و عودکننده مغزی شناخته می‌شود که با جستجو و مصرف اجباری مواد، علی‌رغم پیامدهای زیان‌بار، مشخص می‌گردد. این بیماری نه یک ضعف اخلاقی، بلکه نتیجه تعامل پیچیده‌ای از عوامل بیولوژیکی، روانی و محیطی است که منجر به تغییرات پایدار در مغز می‌شود.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است