کد خبر : 281866
انتشار : ۱۴۰۲/۱۱/۱۱ - 15:23
چاپ

جمشید عدالتیان: دیگر دلار ۵۰ هزارتومانی را نخواهیم دید / تورم در کشور ۴۵ % است

تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: باید جلوی آثار روانی افزایش قیمت دلار گرفته شود چون هم اکنون همه تصور می کنند قیمت دلار حداقل 60 هزار تومان می شود بنابراین یک افزایش تقاضایی را در بازار شاهد هستیم و دولت هر چقدر نیز دلار به بازار تزریق کند، جذب می شود.

جمشید عدالتیان: دیگر دلار ۵۰ هزارتومانی را نخواهیم دید / تورم در کشور ۴۵ % است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ نامه نیوز نوشت: در فضایی که پیش بینی می شد دولت برای انتخابات مجلس تمام تلاش خود را به کار گیرد تا در زمستان مردم آرامشی را در حوزه های اقتصادی کشور احساس کنند اما این اتفاق نیفتاد و از ابتدای زمستان تا کنون رشد ۲۰ درصدی قیمت دلار را شاهد هستیم که ادامه این وضعیت نه تنها میزان مشارکت انتخاباتی را تحت تأثیر قرار خواهد داد بلکه شب عید مردم را نیز تیره و تار خواهد کرد.

جمشید عدالتیان درباره بالارفتن قیمت ارز و تأثیرش بر معادلات اقتصادی کشور گفت: یک اصل اقتصادی برای تخمین ارزش واقعی پول ملی آن است که تورم داخلی منهای تورم جهانی، نرخ تبدیل ریال به دلار را مشخص می کند. آمار نشان می دهد که تورم امروز در کشور ۴۵ درصد و در جهان ۱۰ درصد است بنابراین وقتی متوسط قیمت دلار سال گذشته ۴۵ هزار تومان بود امسال طبیعتا باید ۳۵ درصد بالاتر یعنی حدود ۶۰ هزار تومان باشد.

وی طراز ارزی کشور را اصل دوم اقتصادی در تعیین قیمت ارز خواند و افزود: زمانی نفت کشور در شرایط عادی فروش می رفت دولت با استفاده از درآمدهای نفتی قیمت دلار را پایین نگه می داشت اما امروز درآمد ارزی کشور وضعیت خوبی ندارد و این را از آمار واردات و صادرات می توان مشاهده کرد. در نتیجه عرضه ارز به بازار دچار مشکل شده است.

این فعال اقتصادی یادآور شد: در کنار تورم و طراز ارزی، عوامل روانی هم بر قیمت ارز اثر دارد. البته عوامل روانی کوتاه مدت اثر می گذارند. یعنی امکان دارد ۲ تا ۳ هفته ارزش پول ملی کشوری پایین یا بالا برود اما چون این نوسان قیمت عامل اقتصادی ندارد، دوباره قیمت به حالت تعادل بر می گردد.

وی با بیان اینکه به لحاظ اصول اقتصادی افزایش قیمت دلار حالت حبابی ندارد و دیگر دلار ۵۰ هزار تومان را نخواهیم دید، ادامه داد: از ابتدای زمستان تا به امروز حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت دلار را شاهد بوده ایم. البته این افزایش ناگهانی خیلی زیاد است و می تواند اقتصاد را از حالت تعادل خارج کند چون خودش عامل تورم زایی می شود.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: اگر دولت بخواهد جلوی افزایش نرخ ارز را بگیرد در آینده مشکلات زیادتری برای اقتصاد کشور پیش می آید. البته باید جلوی آثار روانی آن گرفته شود چون هم اکنون همه تصور می کنند قیمت دلار حداقل ۶۰ هزار تومان می شود بنابراین یک افزایش تقاضایی را در بازار شاهد هستیم و دولت هر چقدر نیز دلار به بازار تزریق کند، جذب می شود.

اخبار مرتبط:
علی لاریجانی: درست است که  در سوریه هزینه دادیم، اما دستاوردی به معنی امنیت کشور داشتیم
علی لاریجانی: درست است که در سوریه هزینه دادیم، اما دستاوردی به معنی امنیت کشور داشتیم

علی لاریجانی درباره ملاقات‌های جولانی بیان کرد که این ملاقات‌ها ژست‌های سیاسی است. جامعه سوریه وضعیت نا ارامی دارد. هر طرف آن را دست کسی است و حالت عادی ندارد و آن جا گروه‌های مختلفی وجود دارند و آینده آن جا بستگی به رفتار حاکمانشان دارد. اگر رفتارشان عقلانی باشد ما هم با آنها مشکلی نداریم. مسئله این است که آیا به حرف‌های خود عمل می‌کند یا خیر.

وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ همه پلتفرم‌ها در دستور کار قرار دارد
وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ همه پلتفرم‌ها در دستور کار قرار دارد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برنامه های این وزارتخانه در خصوص رفع فیلترینگ دیگر پلتفرم‌ها، گفت:در طرحی با محوریت مرکز ملی فضای مجازی و با نگاه فعالانه‌ای که از ابتدا قول داده بودیم، در وزارت ارتباطات و فناوری پیگیری شده است. در این طرح، کارگروهی پیش‌بینی شده است تا ادامه مسیر را دنبال کند.

هدر رفت انرژی در نیروگاه ها و قهقرای کمبود برق
هدر رفت انرژی در نیروگاه ها و قهقرای کمبود برق

راندمان مصرف نیروگاه های تولید برق در کشور بدلیل ساختار قدیمی و عدم بروز رسانی تکنولوژی های مصرفی در آنها، بسیار بالاست.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است