موقعیت قلعۀ الموت و شیوۀ مبارزۀ اسماعیلیان، این قلعه را در برابر نفوذ و هجوم دشمنان تقریبا شکستناپذیر کرده بود؛ به طوری که تا حدود 140 سال بعد از مرگ حسن صباح نیز همچنان جانشینان پیاپی او به حکومت در این قلعه ادامه میدادند.
به گزارش سایت خبری مدارا؛ فرادید نوشت: حسن صباح در سال ۴۴۵ قمری، نزدیک به هزار سال قبل، در شهر قم به دنیا آمد. او در جوانی با عقاید اسماعیلیان آشنا میشود و پس از سفر به مصر و ملاقات با بزرگان خلافت فاطمی به ایران بازمیگردد تا به تبلیغ عقاید اسماعیلی و ارزیابی وضعیت سیاسی و اجتماعی ممالک اسلامی مشغول شود.
نهایتا حسن در سال ۴۸۳ قمری و زمانیکه حدودا ۳۸ سال دارد، با تصرف قلعۀ الموت و در اختیار گرفتن آنجا، قیام خود را به شکلی رسمی علیه حکومت سلجوقیان آغاز میکند.
موقعیت قلعۀ الموت و شیوۀ مبارزۀ اسماعیلیان، این قلعه را در برابر نفوذ و هجوم دشمنان تقریبا شکستناپذیر کرده بود؛ به طوری که تا حدود ۱۴۰ سال بعد از مرگ حسن صباح نیز همچنان جانشینان پیاپی او به حکومت در این قلعه ادامه میدادند.
حسن صباح در سال ۵۱۸ قمری، پس از آنکه یکی از یارانش به نام «کیا بزرگ امید» را به جانشینی خود تعیین کرد از دنیا رفت و در قلعۀ الموت یا در نزدیکی آن به خاک سپرده شد.
مقبرۀ حسن تا زمان تصرف الموت به دست مغولان در سال ۶۵۴ محل زیارت پیروان مذهب اسماعیلی بود و سایر حاکمان الموت نیز از جمله کیا بزرگ امید در کنار همین مقبره به خاک سپرده میشدند.
اما از زمانی که مغولان این مقبره را ویران کردند، نشان آن در تاریخ گم شد و هنوز کسی از محل دقیق آن اطلاع ندارد.
در یکی دو دهۀ اخیر کاوشهایی در محوطۀ تاریخی الموت صورت گرفته اما هیچ یک از آنها به کشف مقبرۀ حسن صباح منجر نشده است. آخرین اخبار در این رابطه به سال ۱۳۹۷ برمیگردد.
در کاوشهای سال ۹۷، آنطور که حمیده چوبک باستانشناس و سرپرست کاوشهای الموت گفته بود، آثاری از جمله کاشیهای مربوط به سال ۶۷۸ قمری به دست آمد که نشان میداد بعد از ویرانی قلعه به دست مغولان، بار دیگر اسماعیلیان به آنجا بازگشتهاند و آثاری نیز از خود به جا گذاشتهاند.
اما در همان زمان اعلام شد که با وجود انجام چهارده فصل کاوش در این محوطه، هرگز اثری از مقبرۀ حسن صباح به دست نیامده است.
نگین صفریجم بازیگری که در سریال «قهوه پدری» در نقش نازگل «دردانه» ظاهر شد، اظهار داشت: من یک چمدان قدیمی دارم که عروسکهای تزئینی دستساز خودم را در آن میگذاشتم و به انقلاب میرفتم تا آنها را بفروشم و مردم اسم من را گذاشته بودند «دخترک چمدان به دست»؛ خوشحال بودم که مردم با عروسکهایم حالشان خوب میشود و الان با «قهوه پدری» توانستم لبخندی را روی لبهایشان بیاورم.
ساترا اعلام کرد: سریال «تاسیان» مجوز طرح اولیه را اخذ کرده است، اما فیلمنامه این سریال که ظاهرا یک داستان عاشقانه و در واقع یک روایت سیاسی و تاریخی است نیاز به اصلاحات جدی دارد که طی جلسات متعدد به عوامل تولید اعلام شد و به دلیلعدم اجرای اصلاحات، تاکنون موفق به اخذ مجوز فیلمنامه از ساترا نشده است.