به گزارش سایت خبری مدارا؛ مسوول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: این واکسن بخشی از برنامه جدید واکسیناسیون کودکان ۲ ماهه است که بصورت عضلانی و در دوز نیم سیسی با هدف پیشگیری از عفونتهای شدید میکروبی پنوموکوکی، عفونتهای ریوی و مغزی به اجرا در خواهد آمد.
به نوشته ایرنا؛ رضا فدایی گفت: تزریق واکسن کونژوگه پنوموکوک همزمان با سراسر کشور در استان اصفهان و در چارچوب برنامه جدید واکسیناسیون کودکان آغاز میشود و به نوزادان در سه نوبت ۲، چهار و ۱۲ ماهگی تزریق خواهد شد.
وی با اعلام اینکه سالانه بیش از ۵۱ هزار کودک در کشور به عفونت ریوی مبتلا می شوند ابراز امیدواری کرد که با آغاز این طرح در کشور و استان اصفهان، کاهش موارد عفونتهای شدید در کودکان و همچنین کاهش بستریهای بیمارستانی ناشی از این عفونتها را شاهد باشیم.
فدایی افزود: طبق پیشبینیها، با آغاز تزریق این واکسن، تعداد کودکان مبتلا به عفونتهای ریوی که در پاییز و زمستان در بیمارستانها بستری میشوند، کاهش خواهد یافت.
وی گفت: تزریق این واکسن که از بهمن سال گذشته در چند استان جنوبی کشور آغاز شده بود، از صبح امروز شنبه، به طور سراسری در تمام کشور و از جمله در اصفهان به اجرا در خواهد آمد.
گفتنی است واکسن کونژوگه ( Conjugate vaccin) یا کونژوگه پنوموکوک با هدف ایمنسازی و محافظت از کودکان در برابر عامل بیماری عفونتهای میکروبی پنوموکوک ساخته شده است. این میکروب بیشتر در پوشش مخاطی بینی و در پشت گلو وجود دارد و اگر رشد کند باعث عفونت در گوش میانی یا حفره های سینوسی و تنفسی می شود و از طریق تماس نزدیک و سرفه و عطسه، انتشار مییابد و میتواند به بدترین بیماریهای دوران کودکی تبدیل شود.
استان اصفهان دارای نزدیک به ۶ هزار تخت بیمارستانی، ۵۲ بیمارستان (۳۷ دولتی و ۱۵ خصوصی و خیریه)، ۵۰۰ پایگاه سلامت شهری، بیش از ۵۲۰ باب خانه بهداشت روستایی و ۸۰ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی است.
همچنین نزدیک به یکهزار واحد بهداشتی درمانی شامل ۴۹۳ خانه بهداشت روستایی، ۲۲۳ پایگاه سلامت شهری، ۸۸ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۱۲۷ مرکز خدمات جامع سلامت شهری است که به مردم خدمت رسانی می کنند و بیش از ۶۰ درصد از کل جمعیت اصفهان زیر پوشش مراقبت های بهداشت اولیه قرار دارند و برای آنها پرونده سلامت الکترونیک تشکیل شده است.