کد خبر : 313424
انتشار : ۱۴۰۳/۰۶/۲۴ - 16:47
دسته‌بندی : سیاسی
چاپ

مطهرنیا: روسیه هرگز شریک استراتژیک ما نبوده است

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: روسیه همیشه شعار می‌دهد که ایران شریک استراتژیک ماست و با این شعار از برگ ایران به نفع خود استفاده می‌کند.

مطهرنیا: روسیه هرگز شریک استراتژیک ما نبوده است

به گزارش سایت خبری مدارا؛ گستردگی ارتباط ایران و روسیه همواره منتقدان و مدافعان سرسختی داشته است. در همه این سال‌ها برخی باور داشته‌اند که روسیه متحدی استراتژیک برای ایران است و برخی نیز روسیه رو کشوری می‌دانند که صرفا منافع خود را لحاظ می‌کند و در مواقع سخت پشت از مواضع ایران حمایت نکرده است. حالا و با حمایت پوتین از کریدور زنگزور که باعث قطع ارتباط مرزی ایران و ارمنستان می‌شود، نقدها به سیاست‌های دولت روسیه زیاد شده و به نظر میزان منتقدان بیش از گذشته شده است.

مهدی مطهرنیا، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «در سال‌های گذشته ایران تمایل شدیدی برای نزدیک شدن به روسیه از خود نشان داده و سفرهای متعدد پوتین به ایران و دیدارهایش با مقامات ایرانی و همکاری تهران و مسکو در عرصه‌های مختلف هم نشان از همین گستردگی روابط دو کشور داشته است. روابط ایران و روسیه فراتر از تصمیمات دولت‌ها بوده زیرا تصمیم‌های کلان در حوزه سیاست خارجی است در اختیار دولت‌ها به معنای قوه مجریه نیست».

او ادامه داد: «روسیه‌ گرچه تمایل دارد که بازیگر اصلی باشد اما در عمل چه در دوره برجام‌ و چه در دوره مذاکرات با غربی‌ها در دولت آقای رئیسی مشخص شد که نقش‌آفرین اصلی آمریکاست. به هر روی در دولت آقای روحانی هم همکاری‌های زیادی در حوزه‌های امنیتی و نظامی با مسکو وجود داشت و روسیه در جهت حمایت ایران از سوریه، از این کشور حمایت می‌کرد. همکاری‌هایی هم در حوزه اقتصادی و صنایع میان دو کشور ایران و روسیه وجود داشت».

 این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «در دولت آقای رئیسی این همکاری‌ها به ویژه در عرصه نظامی و امنیتی افزایش یافت. همگرایی دو کشور در عرصه مواجهه با تحریم‌های غربی هم موضع دیگری است که میان تهران و مسکو در میان بود. روسیه در حوزه قفقاز هم به ظاهر همراه با ایران بود اما در باطن چنین نبود و اخیرا دیدیم که موضوع کریدور زنگزور عملا خلاف منافع ایران حرکت کرد. این کشور در موضوع جزایر سه‌گانه هم هیچ وقت همراه ایران نبوده است. روسیه همیشه شعار می‌دهد که ایران شریک استراتژیک ماست و با این شعار از برگ ایران به نفع خود استفاده می‌کند؛ در صورتی که واقعا هیچ وقت این کشور شریک استراتژیک ما نبوده است».

مطهرنیا در پایان گفت: «روسیه در بزنگاه‌های مهم صرفا منافع خود را لحاظ کرده و بارها در همین یکی دو دهه اخیر دیده‌ایم که نظرات ایران را در سیاست‌گذاری‌های خود لحاظ نکرده است. در گذشته هم ایران از روس‌ها ضربات زیادی مورده‌اند؛ مشخصا در سال ۱۳۲۰ که بارها ایران مورد تعرض روس‌ها قرار گرفت. من فکر می‌کنم شعار شراکت استراتژیک با روسیه حتی در نگاه اصولگرایانِ ارزشی هم رنگ باخته است».

اخبار مرتبط:
عارف: ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند نباید از دست بروند / اگر کشور بخواهد نجات یابد، راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد
عارف: ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند نباید از دست بروند / اگر کشور بخواهد نجات یابد، راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت چهاردهم از راهکارهای تفکرات مختلف در کشور برای حل چالش‌های کنونی استقبال می‌کند، تصریح کرد: «دولت وفاق ملی نیازمند همفکری با نخبگان سیاسی کشور از طیف‌های مختلف است و این نیاز با توجه به شرایط کنونی کاملاً احساس می‌شود.»

عراقچی: آماده‌ایم وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم / خطر تجزیه سوریه وجود دارد
عراقچی: آماده‌ایم وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم / خطر تجزیه سوریه وجود دارد

وزیر امور خارجه گفت: ما همچنان منتظر تصمیم طرف‌هایی هستیم که با آن‌ها وارد مذاکره شده‌ایم که متشکل از سه کشور اروپایی چین، روسیه و طرف امریکایی است که از برجام خارج شد. ما به صلح‌آمیز بودن پرونده هسته‌ای خویش اطمینان کامل داریم و هیچ مخالفتی با مشارکت و همکاری دیگران نداریم و حتی پس از خروج امریکا به هیچ وجه میز مذاکراه را رها نکرده‌ایم.

بیاتی، نماینده مجلس: باید منتظر دستور شورای عالی امنیت ملی درباره قانون عفاف و حجاب باشیم/ مردم باید کمی تحمل کنند تا شرایط عادی شود
بیاتی، نماینده مجلس: باید منتظر دستور شورای عالی امنیت ملی درباره قانون عفاف و حجاب باشیم/ مردم باید کمی تحمل کنند تا شرایط عادی شود

یک نماینده مجلس گفت: شنیدیم که قانون عفاف و حجاب در شورای عالی امنیت ملی مطرح شده است بنابراین باید منتظر دستور شورای عالی امنیت ملی باشیم. آن‌ها هستند که مسئول امنیت کشور هستند و باید تصمیم بگیرند و مسئولان و مردم نیز باید از آن تبعیت کنند ممکن است صلاح نباشد که برخی از دلایل در محافل عمومی مطرح شود اما اگر ما علت آن را نمی‌دانیم دلیل نمی‌شود که فکر کنیم کاری که انجام می‌دهند اشتباه است، همه باید به سیستم امنیتی کشور وهر تصمیمی گرفتند، اعتماد کنیم.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است