به گزارش سایت خبری مدارا؛ مجتبی حقشناس افزود: شـهرداری اصفهان علاوه بــر امضـای قراردادهای جدید خرید پساب، سـاخت چهار تصفیه خانه فاضلاب دیگر را با استفاده از آخرین فناوری روز دنیـا بـا پرداخت هزینههای زیاد، بهسـازی شـبکه آبیـاری، خطـوط انتقال و سـاخت مخازن آب برای ذخیره پسـاب تصفیــه شده در دست اجرا دارد تـا آب مورد نیاز فضای سـبز مناطـق پانزدهگانـه شـهر اصفهان تامیـن شـود.
به نوشته ایرنا؛ وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سفرههای آب زیرزمینی شهر اصفهان بیشتر توسط زایندهرود تغذیه میشود لذا خشک شدن این رودخانه مشکلاتی برای تأمین آب در بخش های مختلف از جمله فضای سبز ایجاد کرده است.
حق شناس ادامه داد: برای رفع این چالش و حفظ فضای سبز اصفهان که نقش ریه تنفسی شهر را دارد، استفاده از پساب فاضلاب تصفیه شده بهعنوان یک کار زیرساختی در دستور کار شهرداری اصفهان قرار گرفته است.
مدیر عامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تصریح کرد: حـدود یکصد کیلومتـر لولهکشی انتقال پسـاب تاکنون اطراف شهر اصفهـان اجرا و سـپس انشعابهایی از آن گرفته شده است تــا فضـای سـبز بـا اسـتفاده از پسـاب بهعنوان آب پایدار، آبیـاری شـــود.
وی با بیان اینکه امید است ایــن طرحها سال آینده به بهرهبرداری برسـد، ادامه داد: اسـتفاده از پسـاب تصفیـه شـده بـرای آبیـاری فضـای ســبز موجـب میشـود تـا اسـتفاده از آبهای زیرزمینی کاهـش یابـد.
حقشناس تاکید کرد: با وجود چنین شرایط بحرانی در اصفهان تأمین آب فضای سبز از پساب در اولویت دوم وزارت نیرو قرار دارد در صورتیکه بـر اسـاس «قانـون هوای پاک» این وزارتخانه مکلف اسـت نیاز آبی فضـای سـبز شـهرها را از طریـق پسـاب فاضلاب تامین کند.
وی بیان داشت: شهر اصفهان حدود ۶ هزار هکتـار فضای سـبز دارد کـه بیـش از چهار هـزار هکتـار آن در اختیار شـهرداری اسـت و حـدود ۲ هـزار هکتـار دیگر بـه سـایر نهادها و سـازمانها تعلـق دارد.
از مجمـوع وسـعت فضـای سـبز اصفهان حدود ۵۵ درصـد آن بهصورت قطرهای آبیاری میشود و حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتـار فضـای سـبز اطراف ایـن شـهر قـرار دارد کــه آبیاری آن بهصورت قطرهای یا تحت فشار اســت.
پیش از این نیز نخستین تصفیهخانه «نانو اُزُن» کشور با اعتبار بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال در میدان «المپیک» واقع در منطقه هفت شهرداری اصفهان به بهرهبرداری رسید.
تصفیهخانه «نانو اُزن» یکی از پیشرفتهترین تصفیهخانههای تکمیلی است که پساب را از ورودی گرفته و در خروجی، آب استاندارد و مورد تأیید محیط زیست را برای استفاده در فضای عمومی و فضای سبز تحویل میدهد.