به گزارش سایت خبری مدارا: ایسنا نوشت: محمود واعظی با اشاره به نتیجه انتخابات آمریکا و تاثیری آن بر تعاملات با جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: باتوجه به مؤلفههای دخیل در روابط فی مابین ایران و ایالات متحده آمریکا، میتوان گفت همواره نوعی رفتار خصمانه از سوی طرف آمریکایی نسبت به کشورمان وجود دارد. با توجه به اصول و سیاستهایی که در روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران نسبت به آمریکا نهادینه شده، طبیعی است که حسب انتخاب رئیسجمهور جدید، تاثیری در روابط دیپلماتیک دو کشور پدیدار نخواهد شد؛ بلکه تحول جدید نیاز به« پارادایم شیفت» دوسویه بر اساس احترام متقابل با در نظر گیری منافع و امنیت ملی کشورمان دارد.
سیاست خارجی جمهوری خواهان آمریکا با دموکرات ها یکسان نیست
وی اظهار کرد: ضروری است توجه شود که تعامل برای «کاهش تنش»در روابط دوجانبه با برقرای روابط میان دو کشور بسیار متفاوت است. براساس تجربیات گذشته، معتقدم سیاست خارجی اتخاذی و نوع تعامل «جمهوری خواهان» آمریکا با «دموکرات ها» پیرامون کشورهای منطقه، جنگ های غزه و اکراین، تحولات خاورمیانه و حتی قدرت های جهانی یکسان نیست و متفاوت است.
ایران با پیشرفت در فناوری هسته ای و نظامی پاسخ رفتار های خصمانه آمریکا را داده است
قائم مقام حزب اعتدال و توسعه تصریح کرد: از سوی دیگر با در نظر گرفتن اهمیت ژئوپولتیکی ایران، جمهوری اسلامی به عنوان یک بازیگر مهم منطقه ای نمی تواند نسبت به نظم جدید در منطقه بی تفاوت باشد. تاثیرگذاری و جایگاه ایران از طریق تعامل با بازیگران مؤثر منطقه ای و بین المللی فزونی می یابد.دونالد ترامپ طی یک دوره چهار ساله که به عنوان رییس جمهور آمریکا حکمرانی کرده، سیاست های خشن و خصمانه ای نسبت به کشورمان اتخاذ کرد و به نتیجه مورد نظر نرسید و ایران در این دوران با پیشرفت در فناوری های هسته ای و نظامی پاسخ فشار حداکثری را داد.
وی تاکید کرد: در دوره چهار ساله ای که دونالد ترامپ بر سر کار بود، علی رغم همه نوع سخت گیری ها و تحریم های گسترده و فشارهای حداکثری که علیه جمهوری اسلامی ایران وضع کرد، به هیچ یک از اهداف مد نظر کاخ سفید، نرسید. از طرف دیگر اظهارات ترامپ در دوران رقابت های انتخاباتی پیرامون موضوع ایران و همچنین منطقه حائز اهمیت است. وی صراحتا اذعان کرده که به دنبال دخالت و تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و برای پایان دادن به جنگ های فرسایشی در منطقه تلاش مضاعفی خواهد کرد.
جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده است به دنبال تولید و اشاعه سلاح هسته ای نیست
واعظی افزود: ترامپ تاکید کرده صرفا آنچه برای او حائز اهمیت است، عدم تولید سلاح هسته ای در ایران است.قبل از اینکه ترامپ بخواهد مانع دستیابی ایران به «سلاح کشتار جمعی هسته ای» شود، ما خودمان بارها اعلام کردهایم که جمهوری اسلامی ایران وفق فتوای مقام معظم رهبری به دنبال تولید و اشاعه سلاح کشتار جمعی هسته ای نیست و این امر را مردود میداند.
وی خاطر نشان کرد: مسئله مهم دیگری که ترامپ در سخنرانی انتخاباتی بدان تاکید کرده این است “که اگر رئیس جمهورشوم تحریم ها را برخواهم داشت. تحریم های ما علیه ایران و روسیه موجب شده تا جملگی سودهای تجاری به جیب جمهوری خلق چین برود. این امر نیز منجر به تضعیف دلار در دنیا شده است.”اگر مواضعی که ترامپ در دوران رقابت های انتخاباتی اخیر مطرح کرده، بر مبنای تفکر و به شکل صادقانه مطرح شده باشد، با بسیاری از سیاست های ۸ سال گذشته ایشان در زمان ریاست جمهوری اولش متفاوت است.
همواره عمل مثبت یا منفی کشورها ملاک رفتار جمهوری اسلامی با آنان است
رئیس دفتر رئیس دولت دوازدهم در ادامه تصریح کرد: به نظر می رسد که ترامپ دور دوم با ترامپ دور اول در برخی از حوزه ها از منظر اندیشه ای تفاوت کرده است.سیاست جمهوری اسلامی ایران در روابط خارجی همواره بر این اصل استوار بوده که ما به اظهارات و مواضع کلامی کشورها و قدرت ها بسنده نمیکنیم و همواره «عمل مثبت یا منفی کشورها» ملاک عمل ما می باشد.
وی در پایان بیان کرد: اگر رفتار حاکمیت آمریکا نسبت به مردم ایران محترمانه و بر مبنای حفظ و بسط منافع و امنیت ملی کشور باشد، ایران نیز متناسب با این نوع رفتار سازنده تغییر سیاست خواهد داد.این امر می تواند به «کاهش تنش» در منطقه و همچنین رفع تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران و بسط امید اجتماعی منجر گردد.