به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: اگر این قطعی برق و خاموشیهای منظم شروع نمیشد شاید مردم هم بیشتر تاب میآورند و کمتر درباره عملکرد اقتصادی دولت سوال و انتقاد میکردند اما این تصمیم اخیر هم قوز بالای قوز شده. مردمی که تا دیروز پیگیر تحقق وعدههایی مثل رفع فیلترینگ و … بودند حالا از یک طرف نگران افزایش احتمالی قیمت بنزین هستند، از یک سو میترسند که با آمدن ترامپ وضعیت منطقه از این که شاهدیم هم بدتر شده و جنگ بالا بگیرد، از سوی دیگر هم با مشکلاتی مثل آلودگی هوا، نبود برق مواجه هستند و نگران زمستان سختی که گویا در راه است، شدهاند.
خلاصه اینکه، دولت مسعود پزشکیان مطابق انتظارات در حوزه اقتصادی پیش نمی رود؛ انتقادها نیز از روزی شدت گرفت که لایحه بودجه ۱۴۰۴ تقدیم مجلس شد.
مجیدرضا حریری درباره میزان انطباق عمل اقتصادی دولت چهاردهم با شعارهای انتخاباتی مسعود پزشکیان گفت: آقای پزشکیان وعده اقتصادی خاصی را زمان انتخابات مطرح نکرد و فقط اعلام داشت «اجرای برنامه هفتم توسعه را اجرا می کند». برنامه هفتم توسعه نیز همچون ۶ برنامه گذشته می توان از حالا پیش بینی کرد غیرقابل اجراست.
وی با اشاره به لایحه بودجه ۱۴۰۴ افزود: این لایحه نشان می دهد که با برنامه هفتم توسعه در خیلی از موارد مغایرت های آشکار دارد. البته شخصا برنامه هفتم را خیلی خوب نمی دانم. معتقدم مشکلات اقتصادی کشور به دو بخش تقسیم می شود. نخست مشکلات ذاتی اقتصاد کشور است که مربوط به این دولت یا آن دولت نمی شود چون ۵ دهه است که این مشکلات وجود دارند. بخش دوم مشکلات اقتصادی نیز برآمده از سیاست است که کارشناس اقتصادی حق اظهارنظر در این رابطه را ندارد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین با اشاره به ناترازی های مختلف اقتصادی به ویژه در حوزه انرژی اظهار کرد: این ناترازی ها را نمی توان از چشم دولت آقای پزشکیان دید چون این دولت فقط ۲ ماه است که روی کار آمده است. موضوع عدم سرمایه گذاری در صنعت برق از سال ۹۷ مطرح بود چون ما هیچ اقدام جدی در حوزه تولید برق نداشتیم.
وی با بیان اینکه قول می دهم پزشکیان هم نتواند خیلی کار بزرگی انجام دهد، ادامه داد: بعد از چهار سال نیز می توان برخی گناه های آینده را نیز به نام دولت آقای پزشکیان نوشت. همواره کسی که در بیرون دولت است منتقد روشنفکر می شود ولی وقتی سر کار می آید می بیند نمی تواند آن نظریه هایش را به اجرا درآورد. واقعیت اجرا، مدیر اقتصادی را به طرف اعمال محدودیت، تعیین نرخ و غیره می کشاند.
این کارشناس مسائل اقتصادی درباره تأثیر روی کارآمدن ترامپ بر اقتصاد ایران یادآور شد: تنها موضوعی که می تواند اقتصاد ایران را تحت تأثیر قرار دهد کاهش فروش نفت است. معتقدم اگر اتفاقات بدتری در حوزه بین المللی نیفتد، حداقل تا یک سال آینده دولت مقدار نفت پیش بینی شده را می تواند بفروشد. علت هم این است که در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ ما نفت را به پالایشگاه های بزرگ چین می فروختیم که تهدید تحریم روی آن پالایشگاه ها اثر می کرد اما حالا تعداد پالایشگاه هایی که از ما نفت می خرند بسیار زیاد و حجم های پالایشگاه ها بسیار کوچک و خصوصی شده است بنابراین هنوز برای این پالایشگاه جذابیت دارد که به خرید نفت ایران ادامه دهند.